Novembar 01, 2024, 01:27:24 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Zasto zasićene masti na primeru Bukasovog jelovnika  (Pročitano 15051 puta)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Zasto zasićene masti na primeru Bukasovog jelovnika
« Odgovor #60 poslato: Septembar 29, 2015, 04:56:27 posle podne »
Да не бих сада цитирао Пеђин пост, превелика би страница била  :)

Нисам нигде написао да је унос масти 90 процената из маслаца или кајмака, само сам написао да их волим. То опет не значи да се давим у њима, напротив. Маслац додајем у кафу, а кајмак уз оброк, опет мале количине и не увек.

Такође маслиново уље увек користим, као и бразилске орахе, свакако пазим да не уносим превише једне или друге врсти масти. Написао сам да мени оваква исхрана одговара јер се одлично осећам, имам доста енергије и то је оно што је мени најбитније.

Милена је много боље написала од мене пар постова уназад  :)

pa napisao sam ti i na FB da ne shvatis nista licno niti sam se dikretno obracao tebi
u svakom slucaju
i nadam se da ces biti zadovljan sa "rezultatima" jer u krajnju ruku  REZULTATI su jedinica mere svega radjenog,kako u zivotu tako i u sportu tako da.....ono.....

vec sam negde napisao bas nesto slicno...

u vezi nas koji pricamo nesto,a ljudi koji pricaju nesto drugo u onda pogleamo u nazad i ispadne da mi pojma nemamo..naravno,naravno..bez obzira na nase rezultate ;)

i u pravu si
neko je to mnogo bolje (ne MIlena)) napisao pre mene,
ali dobro
nista LICNO-jos jednom,a i na fb sam ti se obratio licno

svako dobro
« Poslednja izmena: Septembar 29, 2015, 05:23:51 posle podne Pedja_Petrovic »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #61 poslato: Septembar 29, 2015, 05:16:17 posle podne »
Inace
bez kajmaka i bez sranja a masti su na ekstremno visokom nivou
kjagana sa lososom

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #62 poslato: Septembar 29, 2015, 05:20:31 posle podne »
svako treba da nadje formulu za sebe , to je zakljucak !

ne
svako treba da shvati da do uspeha nije lako da se stigne i ne postoje schme i dileme KOJE prijau usima a oni koji pricaju drugacije su budal

SISTEM kao u svakoj sferi u zivotu POSTOJI i on moze da se prilagodjava od pojedinca do pojedinca u manjoj meri
a izmissljanje tople vode je ono....bolje da cutim :D

Van mreže mareee

• Middleweight Member
« Odgovor #63 poslato: Septembar 29, 2015, 05:20:47 posle podne »
@etanoin Maslac u kafu?
« Poslednja izmena: Septembar 29, 2015, 05:23:20 posle podne mareee »

Van mreže Pirat

« Odgovor #64 poslato: Septembar 29, 2015, 05:45:47 posle podne »
svako treba da nadje formulu za sebe , to je zakljucak !

ne
svako treba da shvati da do uspeha nije lako da se stigne i ne postoje schme i dileme KOJE prijau usima a oni koji pricaju drugacije su budal

SISTEM kao u svakoj sferi u zivotu POSTOJI i on moze da se prilagodjava od pojedinca do pojedinca u manjoj meri
a izmissljanje tople vode je ono....bolje da cutim :D

Mislio  sam na kalorijski unos u varijaciji sa uh i keto , sto je neko pisao kako mu odgovara... a sto se tice shema koje prijaju usima apsolutno se slazem , jer nema ko nije napredovao kada je imao visok proteinski unos, zdrave masti i slozene uh ... kako i kada u kojoj razmeri .. e to je name of the game... i nije lako , inace dobra ideja za kajganu i losos !

Van mreže etaoin

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #65 poslato: Septembar 29, 2015, 06:33:46 posle podne »
@etanoin Maslac u kafu?

Да, изгледа чудно, али је врло укусно  :)

Пеђа, разумемо се у потпуности, само нам је требало мало времена  8)

Van mreže BUKAS

• Iron team
  • IRON REPUBLIC GYM BEOGRAD - Despota Stefana 68c
« Odgovor #66 poslato: Septembar 29, 2015, 09:29:39 posle podne »
Pirat jel znas vrline zasicenih masti?

Ovo je otislo potpuno gde ne treba. Zakljucacu temu cim Pirat odgovori.

30% od unosa masti bi trebalo da su zasicene. E sad koliko kome treba masti treba sam da odradi. U zasicene i zasicenih masti ima svuda! I u jajima i u maslinovom i u mesu i u tom famoznom kajmaku. Samo u nekima vise u nekim manje. Al ajde neka nova stvar cim se kaze, a nije realno nova, odmah dolazi do pogresnih zakljucaka i reakcije "clean" vezbaca kojima je malo mozak ispran pa ne mogu da razmisljaju. Moram ovako grubo, jer se ne mogu nacuditi koliko neki usko gledaju na sve. Ako cete sebe ograniciti na 7 namirnica pored ovolike hrane i izbora, onda tu nesto nije u redu.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #67 poslato: Septembar 30, 2015, 05:43:10 pre podne »

30% od unosa masti bi trebalo da su zasicene. E sad koliko kome treba masti treba sam da odradi. U zasicene i zasicenih masti ima svuda! I u jajima i u maslinovom i u mesu i u tom famoznom kajmaku. Samo u nekima vise u nekim manje. Al ajde neka nova stvar cim se kaze, a nije realno nova, odmah dolazi do pogresnih zakljucaka i reakcije "clean" vezbaca kojima je malo mozak ispran pa ne mogu da razmisljaju. Moram ovako grubo, jer se ne mogu nacuditi koliko neki usko gledaju na sve. Ako cete sebe ograniciti na 7 namirnica pored ovolike hrane i izbora, onda tu nesto nije u redu.

zasto mislis Buki da je nekome mozak isprean,a ako ima fantastice rezulatete i to ekstremno dobre,za razliku od tih kojima je mozak pun new age info,a ostaje se samo na laprdanju i nicemu vise?

Van mreže Pirat

« Odgovor #68 poslato: Septembar 30, 2015, 07:43:51 pre podne »
Bukas, znam koje su vrline , kapiram i u potpunosti uvek podrzavam razmisljanje out of the box , ali evo iskren cu biti posto ne zelim da se neko opece i posle mu ovaj forum bude kriv za to ! Ja ne mislim da zasicene masti ne mogu da se koriste u arsenalu ( prvi put sam to cuo kod Marijusa Pudzanovskog) za koga svi jako dobro znamo kako izgleda iako je pl-er ! Drugim recima tvoje telo koje ima tako nizak bf i toliku kolicinu misicne mase , plus trening koji ti koncipiras , koji zahteva veliku kolicinu energije da se trosi , ce izmetabolisati ne samo kajmak , nego i mnogo vise od toga... Mislim da ti ne gresis i da jako dobro znas sta radis , sto si dokazao na svom primeru i primeru drugih ALI , takodje mislim da ukoliko ne objasnis oko ovakvih stvari detaljno kako sta koliko zasto itd ( onaj tekst koji cekamo) , da ce dosta ljudi krivo shvatiti poentu i da nece napraviti rezultat. Druga stvar , za ljude koji su rekreativci i i imaju spor metabolizam i tek krecu u ovu pricu , mislim da im je ideja za zasicenim mastima melem za oci ( razumes sta hocu da kazem) - tu onda nema rezultata... pa covece ovde na forumu ljudi vide polemiku oko dextroze da li jedna ili dve kasike , pogledaj kolika je tema samo o kreatinu... razumes sve da ne pricam dalje... inace znas da cenim i tvoj rad i uspeh , cuje se za tebe i zadovoljne klijente !

Van mreže BUKAS

• Iron team
  • IRON REPUBLIC GYM BEOGRAD - Despota Stefana 68c
« Odgovor #69 poslato: Septembar 30, 2015, 09:17:09 pre podne »

zasto mislis Buki da je nekome mozak isprean,a ako ima fantastice rezulatete i to ekstremno dobre,za razliku od tih kojima je mozak pun new age info,a ostaje se samo na laprdanju i nicemu vise?

zato sam i stavio pod navodnike clean, jer veze nema sa clean. To pojedu cisto dva puta nedeljno mozda. I naravno na one koji laprdaju clean clean a rezultati nula.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #70 poslato: Septembar 30, 2015, 09:18:39 pre podne »
Citat
To pojedu cisto dva puta nedeljno mozda. I naravno na one koji laprdaju clean clean a rezultati nula.

ma
o tome je bzvz i trositi jagodice na tastaturi..to su....ma..bolje da cutim...

Van mreže Kokiroki

• Lightweight Member
« Odgovor #71 poslato: Septembar 30, 2015, 09:41:02 pre podne »
Sto se tice ljudi sa sporim metabolizmom, njima mnogo vise moze da naskodi visok unos hidrata nego masti posto su u principu neosetljivi na insulin. To ne znaci da treba da se hrane keto, ali ne treba ni da im vecina ishrane budu ugljeni hidrati, bez obzira na cilj

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #72 poslato: Septembar 30, 2015, 10:38:37 pre podne »
Sto se tice ljudi sa sporim metabolizmom, njima mnogo vise moze da naskodi visok unos hidrata nego masti posto su u principu neosetljivi na insulin. To ne znaci da treba da se hrane keto, ali ne treba ni da im vecina ishrane budu ugljeni hidrati, bez obzira na cilj

bravo
i kao sto je BUKAS napisao negde,treba da obrate pzanju da povecaju INS OSETLJIVOST i da o tome VISE razmisljaju nego o nekim inijanac dijetama od koji ce na KRAJU balade ,samo da imaju vise stete nego koristi (ne pricam o prvom talasu i rekaciji BILO koje dijete,a pogtovo ne esktremnih dijeta sa visokim unosom masti) gde je telo u apsolutnom soku i jedini nacin na koji moze i mora da reaguje je taj da trosi MASTI kao primarni izvor energije...ali...

Van mreže Pirat

« Odgovor #73 poslato: Septembar 30, 2015, 10:58:05 pre podne »
pa da ali imas i recimo vezbace sa jako brzim metabolizmo koji brzo sagorevaju uh, pa su im opet masti bitan faktor, u svakom slucaju ostaje da je proteinski unos najbitniji a ostalo treba prilagoditi svojim potrebama i naci sta je za tebe najbolje !

Van mreže theanimal

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #74 poslato: Septembar 30, 2015, 02:55:48 posle podne »
Sad cu mozda ispasti glup ,ali na koje nacine se sve povecava ins osetljivost ?