Dragi Predraže,
Hvala na izdvojenom vremenu, obzirom da vidim po ovom savetu da sam dosta šupalj sa terminima, pitaću za termine koje mi nisu jasni kako bih što bolje ispratio sve savete koje si mi dao.
"Ono sto je bitno je to da svoju ishranu baziras na unosu B od
1.8-2 gr B po kg (slobodno moze da varira iz dana u dan)
kao i
unosu 1 gr M po kg"
B- da li je B oznaka za proteine ?
M- oznaka za Masti ?
"a rotacije sa UH (gledjauci tvoje slike,i kg koje si rekao da imas) bi predlog bio.
100-200-0-200-50-75-50 ------ prvih 6 ned,kasnije menjati po potrebi"
----Ovaj deo mi je jasan, i tu nemam pitanja.
"Naravno
izracunat BMR i TDEE ali kao POLAZNU tacku i nista vise,kako bi se ishrana uklopila prema tim paramterima sa 50 cal dore dole.."
Ove parametre sam izračunao na sajtu
http://www.dijeta.net/BMR-TDEE.htm Dobio sam sledeće rezultate: BMR-1829 i TDEE- 3155
Visok sam 180cm, težak 78 kg, 31 godina. Aktivan sam i treniram u toku nedelje minimum 6 dana.
Što se tiče treninga koliko sam shvatio da ne menjam ništa, osim što bi bilo poželjno da smanjim serije kod određenih grupa mišića recimo grudi ? Njih sam više forsirao jer imam utisak da mi dosta lošije idu obzirom na ramena i biceps.
Predraže ovaj plan ishrane ću početi da primenjujem odmah čim mi pojasnite gore one stvari koje me bune, pa da se javim nakon 6 nedelja? Nadam se da nije problem što pitam sve što me buni, tako ću bolje znati kako da postginem najbolje rezultate i biću 100% siguran u ono sto radim.