Razmenili smo par mailova u aprilu ove godine i moram priznati da me je razgovor sa Vama naterao da preispitam stil života koji se trudim da poštujem kako bih postigao željeni cilj, ali da budem iskren vreme prolazi a ja kao da stagniram, dodjem do nekih blago vidljivih rezultata i onda nazadujem ili stojim u mestu. Imam jak karakter i volju za vežbanjem ali da budem iskren nisam zadovoljan rezultatima jer sam zacrtao da budem lepo izdefinisan ali sa blago naglasenim stomacnim misicima i grudima, to su ujedno dve moje najveće boljke po pitanju partija mišića. Dosta sam se kao mlad bavio sportom ali nikako da dodjem do onog ravnog izdefinisanog stomaka i naglasaneih grudi ma koliko radio sve vežbe za ove partije. Ne kažem da je ostalo sve na meni sjajno ali recimo da mi ostale vežbe leže i da mnogo brže vidim rezultate.
Obraćam se Vama jer bih voleo da me posavetujete eventualno pomognete izradom programa- za vežbanje i plana ishrane kako bih postigao cilj koji sam zacrtao a to su ove dve slike (cilj1. cilj2) u prilogu. Pitam se da li je to realno, i da li je to uopste izvodljivo za moje telo.
Visok sam 180cm, težak 78, varira do 80 kg
Trenirao sam prethodna 4 meseca insanity program, i tu sam uspeo da izvučem neke vidljive rezultate, ali nisam zadovoljan.
Evo linka1:
https://www.youtube.com/watch?v=ZLK28BHJDd8Evo linka2:
https://www.youtube.com/watch?v=wi1mN2uo5UoSada sam krenuo u teretanu i kombinujem insanity program kao kardio trening, a vežbe snage radim u teretani sa tegovima.
U teretani za grudi recimo radim:
Ravni benc, 5 serija po 10 ponavljanja (50kg,60,kg,70, 80kg, 90kg- (sada mogu 5 ponavljanja - jer nisam dugo radio sa tegovima))
Kosii benc, 5 serija po 10 ponavljanja (50kg,60,kg,70, 80kg, 90kg- (sada mogu 5 ponavljanja - jer nisam dugo radio sa tegovima))
Kontra Kosii benc, 5 serija po 10 ponavljanja (50kg,60,kg,70, 80kg, 90kg- (sada mogu 5 ponavljanja - jer nisam dugo radio sa tegovima))
Potisak sa bucicama na ravnoj klupi 3serije po 10ponavljanja sa petnesticama
Propadanje 4serije po 10ponavljanja
Razvlačenje sa bucicama ravna klupa i kontra kosa klupa destke 3 serije, 10 ponavljanja
Stomak ubacim na kraju treninga
Ledja
Zgibovi, prednji i zadnji 5x po 10 ponavljanja (sada radim manje jer tek probijam upalu, radim po 6 max sada ali doguram do 10 čistih za mesec dana kada prodje upala i malo ojačam)
Veslanje u pretklonu sa šipkom 5 serija po 10 ponavljanja (40,50,60,70,60 kg)
Jednoručno veslanje bučicama 3 serije 10 ponavljanja sa dvadeseticama
Veslanje sa T sipkom, 3 serije 10 ponavljanja (40,50,60,70,60kg)
Veslanje na donjoj koloturi 5 serija po 10 ponavljanja do 60kg idu težine
Hiperekstenzija 5 serija po 15 ponavljanja
Ramena/ triceps
Potisak šipke iza glave 5 serija po 10 ponavljanja (40,50,60,70,60kg)
Potisak šipke ispred glave 5 serija po 10 ponavljanja (40,50,60,70,60 kg)
Potisak sa jednoručnim tegovima sedeći 3 serije 10 ponavljanja sa dvadeseticama
Naizmenična predručenja sa jednoručnim tegovima 3 serije 10 ponavljanja sa bucicama 7 kg
Odručenja sa jednoručnim tegovima 3 serije 10 ponavljanja sa bucicama 7 kg
Veslanje stojeci sa šipkom ravnom 3 serije 10 ponavljanja (40,50,40kg)
Triceps
Potisak sa čela sa šipkom 5 serija po 10 ponavljanja (40,50,55,50,50,kg)
Triceps ekstenzija sa ravnom šipkom 3 serije 10 ponavljanja (25,35,40kg)
Triceps ekstenzija sa savijenom šipkom (25,35,40kg)
Triceps ekstenzija sa kanapom(25,25,25kg)
Biceps
Trenutno ne radim, jer smatram da je prenaglasen u odnosu na grudi, mislim da ga dovoljnom pogodim kada radim Insanity program pa te vezbe ne radim u teretani.
Noge
Trenutno ne radim jer jos nemam toliko snage, dosta se istrosim kada radim Insanity trening i od njega imam solidne rezultate u kondiciji i brzini i okretnosti i vidljivosti misica.
Kada vezbam noge ovo su vezbe koje radim
Čučanj 5 serija po 10 ponavljanja (50,60,70,80,90 kg- 5 ponavljanja)
Leg press sa širokim rasponom nogu 3 serije po 120kg
Leg press sa skupljenim nogama 3 serije po 120kg
Nožna ekstenzija prednja 3 serije po 40g
Nožna ekstenzija zadnja 3 serije po 50kg
Ishrana
Obroci mi variraju od 5 do 6 u toku dana:
Dorucak 8h - 6 belnaca, grašak, ili crveni pasulj, ili oslic ispržen u rerni sa maslinovim uljem ili spagete sa paradajz sosom
Obrok-2 u 12h - jedna banana i integralni pirinač
Obrok-3 u 15h - piletina roštilj 300gr
Obrok-4 u 18h - protein posle treninga
Obrok-5 u 19h - Supa iz kesice, jedan krompir ili beli pirinackukur šećerac, ili dva parceta belog hleda sa pecenicom ili medom
Obrok-6 u 21h- 4 belanaca
Ovaj rezim vrtim u toku cele nedelje, a ujedno pazim na unos hidrata, ali moram priznati da ne znam tacno koliko unosim proteina jer nikad nisam racunao.
Evo rasporeda za hidrate:
Pon 50 ugljenih hidrata
Utorak 100 ugljenih hidrata
Sreda 200 ugljenih hidrata
Četvrtak 50 ugljenih hidrata
Petak 400 ugljenih hidrata
Subota 0 ugljenih hidrata
Nedelja max ugljenih hidrata
Da li ovde mogu da postavim i slike moje trenutne forme i onoga što bih želeo da postignem u narednom periodu ?