Novembar 01, 2024, 01:18:45 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Sojaaaa!!  (Pročitano 2277 puta)

Van mreže Sasa Popovic123

• Član
  • *
Sojaaaa!!
« poslato: Jun 13, 2015, 08:28:03 posle podne »
Pozdrav,
Zanima me vase misljenje o soji?
Kupio sam neki dan   pise da ima oko 52 gr proteina, low fat znaci extra sve to na 100 grama
E sad, citao sam po forumima da je opasna zbog GMO-A a neki opet pisu da ima 300 razloga zato je dobra, na kesici pise GMO FREE jel znaci da ima GMO ili ne? Hvala, zanimaju me i vasa misljenja/iskustva

Van mreže tenssa

• Super-heavyweight Member
Odg: Sojaaaa!!
« Odgovor #1 poslato: Jun 13, 2015, 08:33:32 posle podne »
Ne valja, utice na fitroestrogen... To sto je low fat apsolutno nista ne znaci...

Van mreže Millan B

• Middleweight Member
  • OLD SCHOOL BB
« Odgovor #2 poslato: Jun 13, 2015, 09:04:19 posle podne »
Pozdrav,
Zanima me vase misljenje o soji?
Kupio sam neki dan   pise da ima oko 52 gr proteina, low fat znaci extra sve to na 100 grama
E sad, citao sam po forumima da je opasna zbog GMO-A a neki opet pisu da ima 300 razloga zato je dobra, na kesici pise GMO FREE jel znaci da ima GMO ili ne? Hvala, zanimaju me i vasa misljenja/iskustva

Znaš kako - neko će reći ne valja a ima i onih koji će reći da je dobra..
U jednom trenutku bila je proglašena za super hranu od strane vegetarijanaca a sa druge
strane je osuđena zbog fitoestrogena koji ima negativan uticaj na testosteron a to muškarcu ne treba  ;)
E sad, priča za GMO je posebno zanimljiva - verovatno je da je većina soje na svetu takva a opet
ko ti garantuje kada kupiš jabuku, zelenu salatu na pijaci koliko je puta prskana a sa kakvim hemikalijama..
 Postoje mnogo bolje proteinske opcije : whey, kazein, bcaa su daleko superiornije od soje..
Ova priča za uticaj na estrogren stoji ali da bi stvarno došlo da smanjenja testosterona trebao bi dugo da je uzimaš
 i u većim dozama..
Sledeći put pitaš pa tek onda kupiš  ;)

LARGER THAN LIFE, STRONGER THAN EVER ! 

AKO UM HOCE, TELO MOZE !

Van mreže Стрелок

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #3 poslato: Jun 13, 2015, 10:06:44 posle podne »
Meni je soja shit

Van mreže S T E F A N

• Middleweight Member
  • MMA and GYM