Dosadila mi penzija
, pa imam neki plan u glavi da izađem na državno sredinom juna u greplingu. Pri čemu ću se uglavnom bazirati na rvanje i kontrolu
, pa će tako biti i pripreme isplanirane.
S obzirom da sam ove godine prošao već period maksimalne snage i preko potrebne hipertrofiju u trajanju poslednjih 7 nedelja, tetive su prepremljene za napor koji me očekuje.
Pokušao bih da uđem u pik u naredne tri, jer sam realno blizu i onda da poslednju nedelju samo odmaram. Imali smo mnogo takmičenja ove godine, gde sam se sa svima spremao kao da ja radim i kondicija nije upitna, ali treba to malo izdrilovati sve.
Tokom protekle 2 godine je uglavnom išao 531, u off season-u 5x5 + 5 nedelja hipertrofije, kasnije push-pull-leg. Pauzu dužu od 10 dana nisam napravio od 2006-e ravno, rad sa tegovima od 2009 neprekidno. Počeo da treniram 1987
, verovali ili ne od te 1987 najduža pauza bila je 4 vezane nedelje...
Elem, telo je pripremljeno što se tiče snage...tako da je vreme da se većina stvari radi specifičnije i da uđem u mikrociklus gde ostavljam samo za mene 2 najdelotvornije vežbe, gde je tehnika u redu i koje će mi održati prva eksplozivnost, druga snagu.
Grub plan (kasnije ću logovati svaki trening) izgleda ovako:
Ponedeljak:
1. Nabačaj do punog čučnja 3x4
2. Farmer walk - broj rundi nepoznat
3. Ulasci za bočna bacanja elastičnim optrećenjem, @24kg, 3x20
4. Ulasci za double leg, sa podizanjem @110kg, 3x20
Utorak:Jutro:
lagani kardio
Veče:
1. Specifični drilovi, 2 po treningu x 3min + gimnastika
2. Rvanje sparing
3. Grepling sparing
Sreda:Dan za pliometriju i specifične drilove sa elastični opterećenjem, koje ću detaljno pisati
Četvrtak:1. Specifični drilovi, 2 po treningu x 3min + gimnastika
2. Rvanje sparing
3. Grepling sparing
Petak:Jutro:
1. Čučanj 5x5
2. Iskorak sa opterećenjem
3. Farmer walk
4. Drilovanje ulazaka sa elastičnim opterećenjem
Veče:
1. Kimono sparing
Subota: tkzv aktivni odmor, šetnje priroda
Nedelja: 1. Rvanje sparing
2. Konopac
3. Vratilo, paralelne šipke
Hrana moram na dijetu
Trenutna kilaža 112-114kg, znači radim kategoriju do 99kg. Ovo ću detaljno pisati poslednje nedelje kad budem skidao, ali do tada idem rotacije, bez džanka koliko izdržim...
Znači ja sam inače na sličnom broju treninga 6-7, sad sam malo dodao, s tim da će biti mnogo kraći nego inače i kik neću uopšte raditi.
Suplementacija vit C 3g, zink 100mg, omega i gledaću da zabodem neki protein i deks vrv.
To je to, ako ima neko neki savet ili kritiku pucajte