Pozdrav narode, nisam se javljao do sada, a vec dugo pratim i citam sta se pise
Imam 30 godina, visina 188 i 72 kila.
Trenirao sam pre dve godine nekih 4 meseca u kucnoj varijanti i sa 76 kilograma sam dosao za tih cetri meseca na 83 kg, ali nista nije bilo sredjeno, samo sam jeo sve sto sam stigao i trenirao 5 dana u nedelji neki trening koji sam ja sastavio ( obuhvatao je trening celog tela svakog dana isto... znam da je glupo ali to je bilo to) posle tih 4 meseca sam prestao da treniram ( dobio sam cerkicu i nisam vise imao vremena za trening) i spao sam na 78 kila, pocetkom prosle godine sam odlucio da krenem ponovo sa treningom, kupio sam whey, bcaa i kreatin, malo sam vise poveo racuna o ishrani, jeo sam pirinac,krompir i curetinu i tunjevinu... dokupio sam tegove (oko 150 kila) trenirao sam tri puta nedeljno (ponedeljak: grudi i biceps... sreda: ledja i triceps... petak: noge i ramena) i za nekih 5 meseci dostigao od 78 na 88 kila. Ali mi se nije svidjalo to sto sam dodao stomak dosta... i ja nisam racunao hidrate i proteine, ja sam jeo max sto sam mogao, to je bilo i po kilogram mesa i 400-500 grama pirinca dnevno.
Sredinom godine sam opet prestao da treniram i do nove godine sam bio vec na 75 kg... sad sam trenutno na 72 kg.
Ovo sam sve napisao da bi imali uvid u stanje sta se sve izdesavalo i bolje stvorili sliku o mom napredku i vracanje na staro.
PS ako sam promasio deo foruma ja se unapred izvinjavam i molim moderatore da premeste temu tamo gde treba
A sad nesto o trenutnom stanju
... kao sto sam rekao trenunto sam na 72 kg
... poceo sam sa treningom pre dve nedelje, trening je isto tri puta nedeljno kao sto sam vec napisao gore i izracunao sam da unosim dnevno po 2 grama proteina ,3 grama hidrata i 1 do 1,2 grama masti
Proteine unosim iz curetine, belanca i wheya... hidrate iz pirinca i ovsene... masti iz zumanca, badema i maslinovog ulja
Ishrana: u 4:30, palacinka od ovsene 100 g i cetri cela jaja
9:00 curetina i pirinac
12:00 curetina i pirinac
16:00 curetina i pirinac
20:00 trening (posle treninga whey i kreatin)
21:15 curetina i pirinac i 50 grama badema
22:00 200 grama posnog sira
Inace pirinac spremim 250 grama ( kad se pirinac ohladi sipem cetri kasike maslinovog ulja sto mu dodje nekih 30 grama) i 500 grama mesa cureceg i to raspodelim na cetri obroka... vreme obroka nemogu da menjam zbog posla i jedem pre posla, na pauzama i posle posla
E sad dolazi ono glavno zbog cega sam se i oglasio, ja posle svakog obroka u roku od pola sata max jedan sat sam gladan, sta da radim po tom pitanju... da povecavam hranu ili da ne diram za sad nista... i sto se tice kreatina, dali je u redu da ga pijem posle treninga ako se uzme da je to oko 21 uvece i posle sat vremena idem da spavam ili da ga pijem u neko drugo vreme?
Za sada toliko od mene... izvinite na ovolikom postu .... unapred hvala