mrtvo dizanje na ponavljanja, block pulls, shrugs ako imas uslova za farmer walks... a generalno sve vezbe gde drzis vecu tezinu u rukama i ne bi trebalo da imas problem sa jacinom podlaktice
Pozdrav ljudi, da li neko mozda zna ima li negde kod nas takozvani fat gripz, ona deblja navlaka za sipke sto podpomaze podlakticu? Kad smo vec kod toga, kakva su vasa misljenja, radi li to?
jel radis vezbe koje sam napisao? i zgibove(ako si tezi) generalno vezbe gde ti je velika tezina u rukama?iskreno mislim da ti je to najbrzi nacin da dobijes snagu podlaktica. Taj fat grips bi ti pomogao jer sto je sipka deblja teze je drzati ali ako radis navedene vezbe sa vecim tezinama ne bi trebao imati problem.
Citat: eXeL0L Novembar 04, 2014, 12:56:14 pre podnejel radis vezbe koje sam napisao? i zgibove(ako si tezi) generalno vezbe gde ti je velika tezina u rukama?iskreno mislim da ti je to najbrzi nacin da dobijes snagu podlaktica. Taj fat grips bi ti pomogao jer sto je sipka deblja teze je drzati ali ako radis navedene vezbe sa vecim tezinama ne bi trebao imati problem.Mrtvo radim, zgibove radim, block pulls nikad cuo ali pogledao sam sta je...shrugs radim sa tegovima, a za walks nazalost nmg u teretani @PedjaTo mi vise izgleda kao gurtne...ja sam mislio na ovo: http://fitstep.com/fitness-equipment-reviews/equipment-reviews/fat-gripz-extreme/fat-gripz-bench-press2.jpg
neke petice na mrtvom bi trebale da ti bas bas dosta ojacaju hvat i podlakticu isto i shrugs ali heavy shrugs sa sipkom ne mogu reci tezinu ali recimo da je bar bodyweight na sipci. Ja sam koristio dugo vremena gurtne i bilo mi je tesko da drzim 140kg na mrtvom sad verujem da bi drzao 300+ bez problema samo kad bih jos mogao da podignem xD a nisam radio nista za podlaktice konkretno... cesto zgibove na kraju treninga nakon mrtvog i veslanja
nekoliko serija po 5 pon u svakom resetujes svako ponavljanje znaci bez odbijanja o pod ne mora 5-ice ali recimo 3-8 ponavljanja. Ne znam kako sad stojis sa mrtvim al ako mozes 150+ ne bi trebao da imas problem sa podlakticama