Ok shvatio sam.
On topic: procitah da se preporucuje ova dijeta 6 nedjelja, sto mi ispane mjesec ipo pa sam spreman da strogo ispostujem i ispratim sve kako je receno ovdje. Pa ako mogu par pitanja oko hrane:
predlaze se i da kupim: jaja, whey, bijelo meso(grudi, batake, sve?), orasi/bademi/ljesnici, riza(za punjenje), zelena salata/brokoli/spanac i zeleno povrce generalno, riba, krompir (za punjenje), maslinovo ulje, ovas (za punjenje).(i ostale stvari sto je @nTr@x94 predlozio ali ove sam specificno vidio kroz postove na temi da najvise ili samo stoje u obroke) Da li da uzimam govedinu, teletinu i ostala mesa ili mi je najbolje da se drzim samo pileceg i cureceg?
Mislim da je to vise manje sve sto je potrebno. Da li ima jos nesto ili da sad isplaniram koliko cega i obroke?
Takodje me interesuje da li piletinu przim, pecem, ili je to po izboru? Ako jedem samo bjelanca da li bacam zumanca u smece (odgovor: ne nego u wc xD )? I koji je najbolji nacin napraviti onda ta jaja, przit, kuvat(cijela u ovom slucaju), kajgana..? Da li da kupim omega 3 tablete i koliko/kako sa njima (mada ako je skupo na budzet sam studentski ipak).
Najvaznije sad, posto sam se preselio i nemam vagu ovdje, da kupim jednu kuhinjsku za hranu i da se izvagam sam negdje kako bih mogao tacno odrediti koliko mi kalorija treba. Mislim da je 2200 sada bez vjezbanja. Pa ako oduzmem 500 od toga cilj mi je 1700 da pokrije ishrana, da li je ovo ispravno? I da li i kako da racunam trening, ne znam koliko kalorija tamo ide, pa da li "ofrlje" dodam kalorije za to ili procacunam na nekom sajtu pa stavim, ali da li uopste treba "pokrivati" te kalorije koje sagorim treningom? Ili uopste ne trebam da idem u deficit nego tacno koliko treba tijelu??
3 puta nedjeljno tegovi, ~2-3 puta cardio