Novembar 01, 2024, 01:31:43 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Pomoc Ishrana  (Pročitano 2281 puta)

Van mreže Vuckozvrnold

• Član
  • *
Pomoc Ishrana
« poslato: Septembar 20, 2014, 11:07:38 pre podne »
Poz, Idem u teretanu vec godinu i 2 meseca aktivno, vezbam 5 dana nedeljno. Imam 17 godina, visok sam 185 i imam 78kg. Pre nekih 3,4 meseca sam pio nesto malo gejner nekih mesec dana, cisto ono da me malo RASIRI ali sve je otislo u stomak. Pa me sad zanima kako mogu da skinem malo sala sto imam i da dobijem na krupnoci a stomak da se zategne ? Postoji li neki plan ishrane i neka suplementacija? Obim ruke mi je 40cm masa-definicja.
Isrhana:
Obrok 1: Ovsene pahuljice, 300g belog mesa.
Obrok 2: oko 300 grama pileceg ,belo i 60 grama pirinca plus povrce
Obrok 3: 10 belanca , i ponovo belo meso, plus salata
Obrok 4: tunjevina i 5 belanca, ella sir i povrce
Za uzinu 2 banane. I posle svakog treninga uzimam protein whey.
U sustini ishrana bi mi izgledala ovako nekako..

I moje pitanje je ima li neka druga isrhana za skidanje stomaka, dijeta neka ili nesto, ili neki malo jaci trening?
Hvala unapred.  :)

Van mreže Стрелок

• Light Heavyweight Member
Odg: Pomoc Ishrana
« Odgovor #1 poslato: Septembar 20, 2014, 01:30:38 posle podne »
Kako gejner da te raširi? Ne možeš i da mršaviš i da dobijaš masu, mora ili jedno ili drugo. Što se tiče ishrane, čini mi se da ovde imaš previše proteina, 300g pilećeg je oko 60g proteina, ti već u dva obroka imaš 120g, plus ovih 10 belanca, pa opet belo, pa tunjevina i ella sir, ode to preko 3g po Kg. Ubaci malo više ugljenih hidrata (ako želiš masu). Za skidanje masti neophodan je kalorijski deficit, trening s tegovima i kardio ako zatreba.
Eto to je moje mišljenje, sačekaj da vidiš šta će ti stručniji reći

Van mreže Vuckozvrnold

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Septembar 20, 2014, 02:50:12 posle podne »
Dobro brate, misslim da odu misici u masii, a ne da ode i stomak u masi. Dobro, kardio trening cu da ubacim.
Povecacu ugljene hidrate , i to je to. Sacekacu jos odg na ovu temu..
Hvala ;)

Van mreže Kokiroki

• Lightweight Member
« Odgovor #3 poslato: Septembar 20, 2014, 04:37:53 posle podne »
Covece ti na 78kg jedes kilo mesa dnevno ako ne lazes. Prvo, povecaj broj obroka, smanji proteine, povecaj uh, to ti je ako masu hoces.

Van mreže Стрелок

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #4 poslato: Septembar 20, 2014, 04:56:29 posle podne »
Dobro brate, misslim da odu misici u masii, a ne da ode i stomak u masi. Dobro, kardio trening cu da ubacim.
Povecacu ugljene hidrate , i to je to. Sacekacu jos odg na ovu temu..
Hvala ;)
Nema na čemu. A ovo da ide u stomak ili šta već, to mi ne možemo da kontrolišemo. Neko dobija salo na nogama, neko na stomaku, neko na rukama, neko svugde... To je genetski  :)

Van mreže Backey

• Bantamweight Member
« Odgovor #5 poslato: Septembar 20, 2014, 08:57:07 posle podne »
Poz, Idem u teretanu vec godinu i 2 meseca aktivno, vezbam 5 dana nedeljno. Imam 17 godina, visok sam 185 i imam 78kg. Pre nekih 3,4 meseca sam pio nesto malo gejner nekih mesec dana, cisto ono da me malo RASIRI ali sve je otislo u stomak. Pa me sad zanima kako mogu da skinem malo sala sto imam i da dobijem na krupnoci a stomak da se zategne ? Postoji li neki plan ishrane i neka suplementacija? Obim ruke mi je 40cm masa-definicja.
Isrhana:

I moje pitanje je ima li neka druga isrhana za skidanje stomaka, dijeta neka ili nesto, ili neki malo jaci trening?

Bjelanca bih ubacio u prvi obrok zajedno sa ovsenim,takodje ne vidim razlog zasto ne bi ostavio 2-3 zumanca.
Imas malo UH,te banane mozes slobodno da izbacis..Piletinu rasporedi u par obroka,a ne da stuces 300gr za jedan obrok :)

Van mreže Vuckozvrnold

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Septembar 20, 2014, 09:50:17 posle podne »
Isrhana:

Bjelanca bih ubacio u prvi obrok zajedno sa ovsenim,takodje ne vidim razlog zasto ne bi ostavio 2-3 zumanca.
Imas malo UH,te banane mozes slobodno da izbacis..Piletinu rasporedi u par obroka,a ne da stuces 300gr za jedan obrok :)
Okej buraz. Hvala. ;)