Za tvoj deformitet sto se treninga samog tice su najbolja razvlacenja bucicama na ravnoj i kosoj klupi,kao i propadanja na razboju.Fokusiraj se na tehniku.Takodje pri izvodjenju ovih vjezbi je bitno da imas malo jaci izdisaj,zbog povecanja ukupnog kapaciteta grudnog kosa,jer je ovaj problem vezan za njegov smanjeni kapacitet...Samo mi reci jesi li skoro isao na neki detaljniji sistematski pregled?
Nemoj mu tovariti ove termine izdisaj, razvlacenje, fokusiranje na tehniku ...
Inace razvlacenje je najgora moguca vezba, a tek za pocetnike ...
@ontopic
Samo pocni polako kuci da radis sklekove, i sve ce biti oke.
Pored toga mozes da nabavis male tegice, da dodas jos koju vezbu.
Ne tovare se termini,nego pricam onako kako je.Sto se razvlacenja tice o njemu ne govorimo sada kao o njegovom pocetnickom treninmgu,nego o necemu sto mu itekako moze pomoci pri ispravljanju deformiteta,naravno uz prilagodjenost njemu...Ja sve sto sam iznio,stojim iza toga,potkrijepljen cinjenicama,a ti ako nijesam u pravu demantuj me na isti nacin..Samo da te zamolim ubuduce nemoj ovakove opaske da mi dajes,jer ja dobro pazim na svaku napisanu rijec na ovom forumu.
Ma nezajebavaj. Pitanje je dali ce decko da razume.
A ovakve i slicne probleme resavaju fizioterapeuti.
ZLATNO PRAVILO JE DA NERADI NESTO STO MU IZAZIVA NEUGODNOST/NELAGODNOST PRI IZVODJENJU.
TAKO CE SAMO DA SE POVREDI.
A decku je glavno da se pomogne, a ne da se iznose cinjenice vec SOPSTVENA iskustva, a moze da bude da tripuje.