Momci i devojke,
od pre godinu dana sam krenuo sa veganskom ishranom(kao), i dalje unosim ponekad mleko, sir i jaja u ishranu ali retko, ne jedem nikakvu vrstu junk food-a, i nikakve vrste soda, uglavnom jedem kuvano(spanac, pasulj, grasak...), voce, bademe, semenke itd...vise iz moralnih razloga nego iz zdravstvenih razloga.
Imao sam oko 96kg, sto je na moju visinu od 183 poprilicno. Jbg zapustio sam se, ali sa prelaskom na vegansku ishranu sam se za mesec i po spustio na 84kg i do sada variram od 83-84kg konstantno, sto je sjajno sa obzirom da nisam imao skoro nikakve fizicke aktivnosti. Isao sam pre toga redovno u teretanu i imao sam veoma zadovoljavajucu definiciju i nekih 86-88kg. Sada sam spreman da se polako vratim u formu i krenem da se aktiviram pa bih zeleo neki savet od iskusnijih ljudi. Nemam nameru da jurim nikakva takmicenja, vec samo da se dovedem u stanje u kom sam bio, sa ovom kilazom sada i sa ovakvim nacinom ishrane, znaci uglavnom definicija a ne masa.
Da li preporucujete neki odredjeni rezim ishrane koji bi mogao da implementiram u vegansku? Da li imate licna iskustva koja mozete da podelite samnom u vezi modifikacije ishrane ukoliko je uopste potrebna?
Takodje ranije sam uzimao i pre-workout napitke tipa Jack 3D koji su mi zaista pomogli da izvucem maksimum u teretani, ali sam osetio da me cine poprilicno nervoznim i mozak bi mi radio 500 na sat(ne na dobar nacin
), pa bi mi znacilo vase misljenje o pre workout napitcima, da li ih uopste preporucujete?