Pozdrav svima, postavljam ovu temu u ishranu ipak, i bicu kratak, molim za odgovore i vasa misljenja sada i ovde, ne bih voleo da me usmerite na neki sajt ili stariju temu sa ovog foruma.
Interesuje me ljudski potencijal, u ovom sportu, na rekreativnom nivou. Uzmimo u obzir da nam je ovo hobi, kome smo posveceni, pazimo na ishranu 356 puta vise nego obicni ljudi, i redovni smo u teretani, iz meseca u mesec. Koliko mozemo dobri da budemo, tacnije kakav izgled mozemo zaista da dostignemo?
Fokusiracu se na sebe, ne jer sam od onih koji hoce rezultate preko noci, jednostavno mi se mota po glavi.
Evo neso o meni na brzaka, cega se setim.
Treniram neko vreme, s prekidima, poslednjih 3,4 meseca konstantno. Sada sam na nekih 77-78 kilograma, sa vidljivim trbusnjacima, izmerena mi je skoro i masnoca i iznosila je 12%.. visok 179,5 cm..
Obim ruke na primer, je sad 38 i nesto cm..
Atletske sam gradje, cilj mi je da takav i ostanem, i ovo mi je trenutno najveca kilaza do sada. Nikada nisam imao problem s viskom kilograma, niti nesto slicno. Ne stremim ka necemu cemu verovatno puno clanova ovog foruma stremi, to vidim po slikama clanova, nisam ih otvarao uvek gledam one sitne avatare, ali vidim da su u pitanju dosta veliki ljudi
Tako da, nekom mozda zvuci smesno, ja sam zapravo dobrim delom svog tela zadovoljan vec sad, ali ima stvari koje bih voleo da su drugacije. U pitanju su stvari za koje direktno ne postoje vezbe. Tacnije moj struk, zglob, clanak. Struk mi je 84 cm, bio i pre 3,4 kilograma, i ostao takav sada kada sam tezi. Znam da to znaci da sam se ugojio na mestima gde treba, i da nisam dobio masnoce na stomaku, ali ne bih voleo da se tako nastavi. Clanak, ili taj donji deo podlaktice mi je nekih 17 cm, i potkolenica dole ispod lista mi je isto mala.
Ne znam kako ovo da pitam, da ne ispadne glupo i nestrucno, verovatno vec jeste,no nije vazno jer me nteresuje.
Ljudi koji su deblji od mene, prijatelji neki recimo, cak koji su prekomerne kilaze, 95 kilograma a da se ne bave sportom, zatim , ajde nek bude moj otac (koji mozda ima 86,7 kilograma, isto bez treninga) imaju struk veci, imaju vece podlaktice, vece noge, i to na tim mestima izgleda sasvim u redu. Definitivno nisu mrsavi. Naravno, kada se skine majica u njihovom slucaju, to je onda druga prica. Tu su stomaci. Iz toga zakljucujem da kada bi se natovio verovatno bi se povecao na svim delovima svoga tela, pa i tu. Ali ako biram da treniram, da se hranim zdravo, da ne radim bulk pa cut (niti znam kako bih to radio) nego da odrzavam jednu istu gradju, naravno uz napredovanje, kao sto to cinim i sad, da li tm putem mogu da budem veci u nabrojanim delovima..i pomerim broj svoj farmerki na primer za jedan, dva..
Eto pa ko sta ima da kaze nek kaze , meni ce znaciti