Novembar 01, 2024, 08:14:19 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: HerbertaDyelt
X3MShop banner

Autor Tema: U vezi definicije  (Pročitano 4471 puta)

Van mreže Spirit

• Član
  • *
U vezi definicije
« poslato: April 05, 2014, 10:53:45 posle podne »
Pozdrav, imam 19 godina, visok sam 188 cm , tezak 83 kg.
U proteklih 4 godine sam trenirao svasta po malo, 6-7 meseci sam bio u teretani isto toliko i na spravi... ali nista ozbiljno, sa pauzama...
Pre 2 nedelje sam krenuo u teretanu i zeleo bih da se bacim na definiciju, odnosno da skinem jos malo sala, najvise sa stomaka i da izdefinisem vise misice(naravno uz ocuvanje mase istih)... ali ne mogu da se usredsredim 100% na ishranu jer sam ceo dan na fakultetu (najcesce od 8 do 19-20) i to mi je najbitnija stvar u zivotu trenutno... A teretana mi je na drugom mestu plus sto ne raspolazem bas nesto sa finansijama...
Ovako ce mi izgledati trening od sledece nedelje:
Pon: grudi/biceps
Uto: nista
Sre: ledja/triceps
Cet: nista
Pet: ramena/noge
Subota, nedelja : nista
Svaki dan(pon, sre, pet) radim i trbusnjake i 15 minuta kardio na kraju treninga.
Otrpilike sam ovako zamislio obroke:
Dorucak(obicno oko 06:45): 1 celo jaje, 2 belanca, casa jogurta
Uzina(oko 9 obicno): sendvic(cajna ili sunka, kackavalj, beli sir, kecap)
Trening u 10
Rucak(oko 12:30): Do sada sam jeo 250-300 grama pljeskavice i ponekad uzmem 200 grama pomfrita uz to, to bi verovatno trebao da zamenim sa belim mesom?
Uzina(oko 16:00): jedna jabuka ili jedna banana i jedna welness cokoladica recimo
Vecera(oko 20:30) 150 grama piletine i 100 gr pirinca
Takodje bih uzimao dekstrozu posle treninga.
Vikendom nisam na faksu pa bi tada obavezno za rucak jeo ribu sa krompirom.
Verovatno ovo nije bas najbolja ishrana, ali okolnosti su takve da ne znam kako bih bolje mogao da sastavim, ako neko ima neku ideju koja bi mi pomogla bio bih zahvalan za pomoc...
Iako nije tema u tom delu, kad sam vec ovoliko napisao... zanima me da li da uzimam kreatin ili protein ili da sacekam da ovu zamisao uz mozda neke prerade pretvorim 100% u delo pa tek onda da uzmem...?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: U vezi definicije
« Odgovor #1 poslato: April 06, 2014, 08:06:22 pre podne »
Citat
Uzina(oko 9 obicno): sendvic(cajna ili sunka, kackavalj, beli sir, kecap)
Trening u 10
Rucak(oko 12:30): Do sada sam jeo 250-300 grama pljeskavice i ponekad uzmem 200 grama pomfrita uz to, to bi verovatno trebao da zamenim sa belim mesom?
Uzina(oko 16:00): jedna jabuka ili jedna banana i jedna welness cokoladica recimo

da li nas zezas ili ?
da li si procitao i jedno jedino slovo na bilo kojoj temi na ovom forumu a u vezi ISHRANE?

Van mreže Spirit

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: April 06, 2014, 10:51:02 pre podne »
Naravno da jesam, ali kao sto sam rekao, zbog fakulteta sam ogranicen po pitanju ishrane, zato to izgleda ovako...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #3 poslato: April 06, 2014, 11:05:49 pre podne »
Naravno da jesam, ali kao sto sam rekao, zbog fakulteta sam ogranicen po pitanju ishrane, zato to izgleda ovako...

pa onda je valjda jasno da je ovo katastrofa i da od ostvarivanja tvog cilja jednostavno i stvarno mi je zao sto moram tako da kazem-nema nista.
mislim
ne kapiram,ako si procitao kao sto kazes da jesi,a u jelovnik stavljas sendwiche,pljeskavice,pomfrit....jbg

Van mreže Spirit

• Član
  • *
« Odgovor #4 poslato: April 06, 2014, 08:26:07 posle podne »
Kao prvo hvala sto si se javio. A kao drugo sta mislis onda o ovome recimo?
Dorucak: kasika maslinovog ulja, 1 celo jaje, 2 belanca, casa jogurta
Uzina: konzerva tunjevine, surutka/suvo voce
Trening
Rucak (odmah posle treninga): 250 gr belog mesa, neka salata,  welness cokoladica
Uzina: jabuka/banana
Vecera: 150 gr belog mesa , 100 gr pirinca
I ako treba pred spavanje nesto ella sira
Za vikend bih za rucak jeo ribu i krompir (ne pomfrit :D)

Svestan sam da ni ovo nije idealno, ali jednostavno mi ne pada na pamet nesto bolje, a ne mogu ujutru da spremam hranu pa da je nosim :/ . Ako neko ima neku ideju za nesto bolje s obzirom na okolnosti bio bih zahvalan...

« Poslednja izmena: April 06, 2014, 08:49:39 posle podne Spirit »

Van mreže Milenadiao

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #5 poslato: April 06, 2014, 08:32:04 posle podne »
Svestan sam da ni ovo nije idealno, ali jednostavno mi ne pada na pamet nesto bolje, a ne mogu ujutru da spremam hranu pa da je nosim :/ . Ako neko ima neku ideju za nesto bolje s obzirom na okolnosti bio bih zahvalan...

Nisi jedini student/đak/zaposleni koji je na dijeti. Naravno da možeš da nosiš hranu. Svi se borimo sa previše obaveza.
suck it up, buttercup

Van mreže dragan vg

• Heavyweight Member
« Odgovor #6 poslato: April 06, 2014, 08:55:21 posle podne »
Naravno da mozes da se organizujes.
Kada nesto stvarno hoces uvek nadjes nacin.
Dobra opcija su ti plasticne cinije za nosenje hrane,nisu skupe,a vrlo su prakticne.

Van mreže Spirit

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: April 06, 2014, 09:17:43 posle podne »
Razumem da nisam jedini i da postoje nacini da resim taj problem, ne bih sad da vam objasnjavam i tupim, ali jednostavno nisam u prilici da se toliko fokusiram na ishranu, a zeleo bih koliko toliko da je regulisem. U proteklih mesec dana sam izbacio: sokove, slatkise, cipseve, smokije, smanjio beli secer..., ostavio cigare, smanjio alkohol (ponekad pijem belo vino jer valjda ima najmanje kalorija). Od sledece nedelje se nadam da cu izbaciti jos pomfrit, pljeskavice, picu, palacnike... Samo ovo sto sam izbacio je VELIKI pomak za mene jer sam se jedno vreme samo hranio ovim nabrojanim stvarima... Primetim vec sad promene u odnosu na prosli mesec, ali mi treba jos MALO, jer kao sto sam napisao imam 188 cm, a kilogrami variraju oko 82-83.Nemam na stomaku jos puno sala, gornje 4 plocice se vec vide onako, a donje su na vidiku...
Sta mislite za ovu ishranu sto sam je napisao? Nekad bi umesto jaja jeo ovsene...
Hvala unapred.

Van mreže Milan Valjevic

• Light Heavyweight Member
  • VIP Member
« Odgovor #8 poslato: April 06, 2014, 09:23:39 posle podne »
Ishrana je kljucna u ovom sportu.Sta to znaci  losa ishrana = losi rezultati suprotno tome znas i sam  kvalitetna ishrana= dobri reuzltati nema tu neke filozofije.
KO SME TAJ MOŽE. KO NE ZNA ZA STRAH TAJ IDE NAPRED !!!

Van mreže Spirit

• Član
  • *
« Odgovor #9 poslato: April 06, 2014, 09:32:48 posle podne »
Naravno, bio sam svestan toga jos odavnom ali eto tek pre mesec dana sam uspeo to da sprovedem u stvarnost i smatram to za svoj uspeh. Da li bi mogao da ocenis ovu moju zamisljenu ishranu i kazes mi otprilike da li je dobra i ako ima neka sitnica koju bih trebao da promenim ili zamenim. Opet ponavljam, znam da ovo nije idealno i da moze mnogo bolje, ali mnoge stvari mi ne dozvoljavaju idealnu ishranu :/ .
Hvala unapred.

Van mreže Milan Valjevic

• VIP Member
« Odgovor #10 poslato: April 06, 2014, 09:38:58 posle podne »
Evo ti jedna verzija  ishrane ako mozes to da ispratis nema onda problema

08:30 - 6 celih jaja + 100g ovsenih
11:30 - 185g tunjevine + 150g pirinac + šaka badema
14:30 - 250g piletine + 150g pirinac + šaka badema + salata
16:30 trening
17:30 - USN protein + dextroza (grozdjani secer)
18:15 - 250g junetine + 150g pirinca + šaka badema + salata
21:30 - 185g tunjevine + 2 belanca+salata+badem
 23:30 - oko 250g - 300g ella sir+badem

Van mreže Joca83

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #11 poslato: April 06, 2014, 09:46:04 posle podne »
Tesko da ce to moci da isprati jer je napisao da ima problema sa finansijama.

Van mreže Milan Valjevic

• VIP Member
« Odgovor #12 poslato: April 06, 2014, 09:51:32 posle podne »
Pa onda niko ne moze da kupuje umesto njega,realno smo mu izneli sta treba od ishran da bi moga nesto da ocekuje i da ima rezultate,svi se borimo finansijski,ja ne znam kako da onda pomognem..

Van mreže Spirit

• Član
  • *
« Odgovor #13 poslato: April 06, 2014, 10:05:16 posle podne »
Kao prvo da ti se zahvalim stvarno sto si mi sastavio ovu ishranu i javio se.
Ali bih mogao samo delimicno da je ispostujem, sto zbog finansija, ali mi je veci problem kao sto sam vec napisao vise puta vreme. Otrpilike sam svakim radnim danom na fakultetu od 8 do 19-20, a ne mogu ujutru, pre kretanja da spremam hranu, sto znaci da pirinac tek mogu da jedem oko 20-21, a nisam jos video nigde u gradu da se prodaje pirinac... Vikendom bih mogao znatno vise da odradim ovakvu ishranu, samo sto bih bar jednom(subota ili nedelja) jeo ribu.

Van mreže Sljivko

• Lightweight Member
« Odgovor #14 poslato: April 06, 2014, 10:14:47 posle podne »
I ja sam ove god krenuo na faks,zbog prirode faksa ostaje se dosta dugo. Jbg, pocinje prvo predavanje u 9 ,a zavrsava se oko 7-8 zavisi od dana. U 7 se pridignem i kuvam,u 8 krecem da stignem do 9. Moras se pokusati organizovati sto vise i bolje mozes.
Pirinac je gotov i spakovan za 25 min , meso malo duze. U pocetku je smor ali kasnije naviknes i cepas