Pozdrav, imam 19 godina, visok sam 188 cm , tezak 83 kg.
U proteklih 4 godine sam trenirao svasta po malo, 6-7 meseci sam bio u teretani isto toliko i na spravi... ali nista ozbiljno, sa pauzama...
Pre 2 nedelje sam krenuo u teretanu i zeleo bih da se bacim na definiciju, odnosno da skinem jos malo sala, najvise sa stomaka i da izdefinisem vise misice(naravno uz ocuvanje mase istih)... ali ne mogu da se usredsredim 100% na ishranu jer sam ceo dan na fakultetu (najcesce od 8 do 19-20) i to mi je najbitnija stvar u zivotu trenutno... A teretana mi je na drugom mestu plus sto ne raspolazem bas nesto sa finansijama...
Ovako ce mi izgledati trening od sledece nedelje:
Pon: grudi/biceps
Uto: nista
Sre: ledja/triceps
Cet: nista
Pet: ramena/noge
Subota, nedelja : nista
Svaki dan(pon, sre, pet) radim i trbusnjake i 15 minuta kardio na kraju treninga.
Otrpilike sam ovako zamislio obroke:
Dorucak(obicno oko 06:45): 1 celo jaje, 2 belanca, casa jogurta
Uzina(oko 9 obicno): sendvic(cajna ili sunka, kackavalj, beli sir, kecap)
Trening u 10
Rucak(oko 12:30): Do sada sam jeo 250-300 grama pljeskavice i ponekad uzmem 200 grama pomfrita uz to, to bi verovatno trebao da zamenim sa belim mesom?
Uzina(oko 16:00): jedna jabuka ili jedna banana i jedna welness cokoladica recimo
Vecera(oko 20:30) 150 grama piletine i 100 gr pirinca
Takodje bih uzimao dekstrozu posle treninga.
Vikendom nisam na faksu pa bi tada obavezno za rucak jeo ribu sa krompirom.
Verovatno ovo nije bas najbolja ishrana, ali okolnosti su takve da ne znam kako bih bolje mogao da sastavim, ako neko ima neku ideju koja bi mi pomogla bio bih zahvalan za pomoc...
Iako nije tema u tom delu, kad sam vec ovoliko napisao... zanima me da li da uzimam kreatin ili protein ili da sacekam da ovu zamisao uz mozda neke prerade pretvorim 100% u delo pa tek onda da uzmem...?