naravno da sam veliki pocetnik to ne sporim uopste,i naravno da neznam koja vrsta vlakana poseduje rameni pojas,zato sam i postavio pitanje,moje neko misljenje o ramenima bi bilo da su mala misicna grupa i da im netreba velika stimulacija tj ne stimulacija nego obiman trening pa na kraju treninga ledja odradim po 4 serija letenja za srednje i 4 serija za zadnje rame,naravno skoncentrisano,tenzija na misic i dodatna paznja na negativno ponavljanje,eto toliko,verovatno gresim zato se nadam da cete me ispraviti.pozdrav.
pa gresis
iz razloga sto sti POCETNIK i sto ce misic da ti reaguje fanasticno na osnovne pokrete i na osnovne motoricke kretnje.
Zasto bi ti kao pocetnik radio neki napredni treing?
Pre svega,4 serije nakon svakog treninga nije NISTA
Niti je obim niti kvalitet niti kvanitete-velika nula
Raditi negativna ponavljnja,a tek si usao u teretanu je slicno kada da polozis vozacki i otac ti kupi ferari testarosu.
Nije da lepo ne izlgeda,samo ces da se zavozas pre ili kasnije.
Tako je i ovde.
JOs manja misicna grupa i manje kompleksniji nego rameni pojas je dvoglavi misic nadlaktice tj biceps.
Iz kog razloga onda njega ne radis tako..?
Npr za grudi cetiri serije hmmaera
Pa sa nogama 4 serije skota iili nesto slicno?
A da ne postavljam onda pitanje za troglavi misic ili tricps ,gde bi onda po tome i njega trebalo da radis kao i ramena
da ga "taknes" sa po 4 serijice nakon nekog treninga tj da malo "ovlas" dirnes svaku glavicu
mislim
koristis reci tenzija (pretpsotavljam da je rec o izometrickoj),koristis reci negativna ponavljnja itd.
a to su tehnike,koje tebi sigurno nisu potrebne
kakog god zelis..