Novembar 18, 2024, 05:33:50 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.364 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: Skinuti salo sa stomaka. KAKO?!  (Pročitano 19117 puta)

Van mreže Milenadiao

• Lepotica
  • Heavyweight Member
Odg: Skinuti salo sa stomaka. KAKO?!
« Odgovor #15 poslato: Januar 08, 2014, 07:38:41 posle podne »
Kako si sama radila Les Mills kod kuće?

Išla sam na BodyCombat, BodyStep, Bodyattack i jedino BodyPump mi izgleda kao da može u kućnoj varijanti jer nema "koreografiju" već rad sa slobodnim tegovima. I iskreno, da nisam bila okružena ljudima, mislim da bih Bodyattack završila posle 5 min (a ovako sam pobegla posle pola sata na pauzu od 15 min :D )
suck it up, buttercup

Van mreže komentatorka

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #16 poslato: Januar 08, 2014, 07:58:42 posle podne »
Pa kako , po 'srpski' skinula  torente  8) ispraznila svoju sobu pa teraj :D Inace odradila sam prvo kalendar 1 (pocetnicki) a odmah nastavila kalendar 3 hybrid, sad mi vec treci krug ... A nikad u zivotu nisam se bavila borilackim vestinama, pa savladala.
inace za zivota nakupila sam citavu kolekciju kojekakvih diskova i rekvizita (podrium mi pun :) ) gluposti nevidjene i bacanje para, pa tako letos resih nesto konkretno taj Insanity ili cu uspeti il nek ostanem debela  :))) ovaj LM combat mi se svidja, raznolik je i nije lak uopste ... sve je iskombinovano a ja dodam jos po pola sata sa tegovima ili samo Core Attack trening od 20min. uz vec zadati kalendar. Sad ce i dzak za kikboks da mi stigne i tako, zanimacija :)
Losing weight means you'll look good in clothes.
 Exercising means you'll look good naked.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #17 poslato: Januar 08, 2014, 08:07:38 posle podne »
kao sto sam rekao vec na pocetku
uz ov9oliku fizicku aktivnos,a da je bila ishrana sredjena-rezultati bi sigurno bili fantasticni
tvoj BMR

1465 + - cal!!
uz tu fiz aktivnost
ja bih rekao 2000-2000 maxx
u tvojoj ishrani,  (nisam racunao) ima sigurno vise od 2000 i to prilicno PRAZNIH tj bezvrednih cal i to je greska

Van mreže komentatorka

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #18 poslato: Januar 08, 2014, 08:18:02 posle podne »
Pa sigurno da bi, ali nisam se drzala bas striktne ishrane, ugalvnom jedem i spremam to sto treba ali ne svakodnevno i po rasporedu nit sam ikad brojala kalorije. Recimo gledala sam tako da ne jedem brzu hranu uopste , ni slatkise, gazirano inace nikad ne pijem, ishrana jeste dosta povrca, piletine ali to nije to ....  i zaista sam se nacitala raznoraznih tekstova... negde je pisalo musli .. pa ja prvih 3 meseca svakog jutra musli!!! Negde kao predlog obavezno za dorucak ili veceru parce sira i jogurt , jaja i sir ... tunjevina i posni sir, pre treninga ujutru solja kafe bez secera  (to je sve iz jedne tabele jelovnika) pa posle me onaj pita sto navodim kafu bez secera :)))))  eto

Van mreže Milenadiao

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #19 poslato: Januar 08, 2014, 11:09:06 posle podne »
S obzirom da si pomenula američke motivacione sajtove, verujem kakve si izvore pratila. Women's Health i Oxygen obožavaju da ti daju savršene savete za skidanje kilaže koji su često samo clean a nisu baš striktne i znaju da budu pune praznih kcal ili samo neke salate. Verujem da ti ti super cool fun recepti kao mami odgovaraju, ali ako si se već posvetila toliko treninzima (i to svaka čast), onda je dovoljno da maaaaalo još posrediš ishranu i biće to super. Striktna ishrana sređuje stomak, ne 3 insanitija dnevno ili body combata. Veruj mi, instruktorka kod koje sam ja bila na Body Combatu je bila jedna masna debela sa stomačinom trudnice, jer iako je imala brdo (jakih cardio) treninga nedeljno, jela je samo pice i testeninu i izgledala tako kako je izgledala.

Ima puno rešenja, i da to bude i za porodicu i da se ti tu nekako uklopiš. A ako baš budeš morala sebi posebno da spremaš - rerna i ringle su ionako uključene kad kuvaš, pa nije toliko problem još jedna šerpica sa strane ;) znam da deluje strašno brojanje kalorija, nikad ga ni ja nisam volela, ali kad kreneš to uđe u naviku, otprilike uvek znaš gde si i samo teraš. Ne rade to samo anoreksičarke, ne brini ;)

Srećno!
« Poslednja izmena: Januar 08, 2014, 11:12:22 posle podne Milenadiao »
suck it up, buttercup

Van mreže komentatorka

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #20 poslato: Januar 09, 2014, 12:42:36 pre podne »
Ma neee, to je grupa jednog coach-a koja radi za beachbody tim, (videla da tamo komentarisem nesto za Insanity pa me pitala da li hocu da me ubaci u grupu) inace sam tamo svasta pametno procitala i videla, obaveza mi je da se svakog dana upisujem sta sam vezbala taj dan. Ne pratim te americke sajtove sto spomenu. A to sto sam napisala je sa jednog naseg drugog foruma, slicnom ovom... nvm.
Jes, volim svasta novo zanimljivo da kuvam, stariji sin voli povrce i te stvari (a mrsav ko grana) ali sa druge strane nije meni problem da spremam samo za sebe, samo da znam tacno sta i kad.... Pa vise od 15 godina sam drzala razne dijete.. cak sam i izgladnjivanje probala i to 3 puta,po 15ak dana (nisu mi dali vise ukucani:) ) prociscavanje organizma i mrsavila po 15kg za mesec dana ali to nije resenje, nije se kilaza vracala dok ne bi opet pocela da se prejedam i jedem iz navike, dosade (smatram da pravi yoyo efekat ne postoji, samo ga koriste kao utehu) prosto nije mi se svidjao taj mrsavi izgled, nema potrebe da objasnjavam. Sad mi ovaj blazi bulk look odgovara :)
znaci samo plan ishrane, raspored obroka,  te rotacije .. to mi treba, ne znam odakle i kako da pocnem, da bar ima efekta...  Jedno 2 nedelje letos sam pocela da se hranim tim osnovnim namirnicama ali bez ikakvog reda .. i musli je bio za dorucak:/  verovatno redosled nije bio dobar, stalno gladna  :-[

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #21 poslato: Januar 09, 2014, 06:26:25 pre podne »
Citat
(smatram da pravi yoyo efekat ne postoji, samo ga koriste kao utehu)

nisi u pravu!

Citat
cak sam i izgladnjivanje probala i to 3 puta,po 15ak dana (nisu mi dali vise ukucani:) ) prociscavanje organizma i mrsavila po 15kg za mesec dana

posledice vucete i danas-na zalost i ocigledno da ne zelite da prihvatite ovu cinjenicu (bez bilo kakvog vredjanja)

Citat
) prosto nije mi se svidjao taj mrsavi izgled, nema potrebe da objasnjavam. Sad mi ovaj blazi bulk look odgovara

a koji je u stvari onda cilj? zelite da skidate kg,ali ne zelite da mrsavite?

Van mreže Milenadiao

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #22 poslato: Januar 09, 2014, 11:16:25 pre podne »
Moraćeš još da čitaš, naročito ovaj podforum jer tu ima još brdo tema kao tvojih. Npr:
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,28823.0.html
suck it up, buttercup

Van mreže komentatorka

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #23 poslato: Januar 09, 2014, 11:33:06 pre podne »
Dobro Pedja, kao prvo uz svo duzno postovanje, ako moze bez perseriranja :)
1. yoyo efekat- ja govorim iz licnog iskustva, visegodisnjeg. One price 'i voda mi se lepi' ko jos veruje u to? Postoje dijete koje i nisu dijete, kojima se gubi samo tecnost ili misic pa se onda nakon neke dijete stvori jos vise sala, sto je skroz kontraproduktivno. Samo zelim da kazem da sam potpuno svesna kada i od cega sam se gojila, necu da okrivljujem ni genetiku ni neke yoyo efekte. Sa tim dijetama sam zavrsila  pre 3 godine (te novinske itd)
2. izgladnjivanje - to je bilo pre 13 godina nakon drugog porodjaja, bila sam ocajna, kada sam se posle porodjaja ugojila jos 10ak kg. Morala sam nesto radikalno da uradim... o posledicama tada nisam razmisljala a nisam ni znala da ce ostati.  Ne znam kako je ocigledno da ne zelim da prihvatim posledice? Nisam ni znala da ih ima. Sad sta je tu je, ja govorim iskreno o mojoj borbi sa kilazom.
3. cilj - nigde nisam napisala da zelim da skidam kilograme, i sad ih imam vise nego pre vezbanja, cak sam i navela da mi nije cilj da budem mrsava (proslog leta sam imala oko 10kg manje nego sad, pogled na telo mi se nije svidjao, prosto) cilj je da istopim masne naslage. Prvenstveno na stomaku, koje imam utisak nisu makle (jesu malo ali to je nista)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #24 poslato: Januar 09, 2014, 12:00:53 posle podne »
hmmm

Citat
cilj je da istopim masne naslage.

Citat
3. cilj - nigde nisam napisala da zelim da skidam kilograme,

aposlutno ne razumem...

Citat
. Prvenstveno na stomaku, koje imam utisak nisu makle

nisu male-ni najmanje
ali
Parcijalnog skidanja sala NEMA tj ne postoji

itd itd itd
ali OK
nisam zeleo sa nicim da uvredim bilo koga i bilo cije znanje
pozdrav

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
  • Workout, eat right, stay healthy...die anyway!
« Odgovor #25 poslato: Januar 09, 2014, 12:09:25 posle podne »
Komentatorka, da ne bi gubili vreme na to ko je šta napisao (i kako razumeo), najbolje da se bacimo na posao i sastavimo ishranu koja tebi odgovara.

Milena ti je ostavila gore link koji ti moze pomoći, a evo ti i ovde imaš dosta toga korisnog da pročitaš:
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/board,4.0.html

Čitanjem ćeš primetiti da postoji neki šablon koji treba da prilagodis sebi i to je to.
5-6 obroka dnevno, u svakom obroku treba da imas proteine. UH unosis razlicito svaki dan, napravi neki plan kako ćeš to raditi na nedeljnom nivou.
Možda ti sada sve deluje komplikovano, ali kada budeš pročitala nekoliko tema sve će biti mnogo jasnije.
Sastavi nešto pa ćemo da ispravljamo ako ne valja

Pozdrav ;)

Van mreže komentatorka

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #26 poslato: Januar 09, 2014, 12:14:53 posle podne »
nista ni meni sad vise nije jasno .....
misici su tezi od sala, ako treniranjem i PRAVILNOM ISHRANOM  i suplementima istopim masne naslage, tesko da cu biti nesto mnogo laksa, ili gresim?
i napisah masne naslage na stomaku nisu maKle, ne male.... i valjda znam za toliko da nema parcijalnog skidanja masnih naslaga...
meni je trebao samo neki primer jelovnika sa rotacijom UH, ali dobro ....
pozdrav

Van mreže Milenadiao

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #27 poslato: Januar 09, 2014, 12:15:06 posle podne »
Dobro isplaniranom dijetom nećeš da gubiš toliko mišića, kojih, ionako kao žena, malo imaš. Drugo, zašto misliš da imaš masti samo u predelu stomaka? Ne možeš da kažeš da se sve tu gomila, nije moguće.

Zato gubljenje kilograma će da dovede do gubljenje kilograma od masti, ako dobro isplaniraš, ostaće ti mišići, koliko toliko. I ovime te ne teramo da skineš 20kg, samo ne možeš da očekuješ skidanje sala bez gubljenja kilograma, jer salo zauzima mesto, i ima svoju težinu. Kad ga skineš, onda dodaješ čistiju mišićnu masu zdravom ishranom i onda nećeš biti masna nego ćeš imati težinu koju hoćeš. Otprilike slično funkcioniše i kod momaka i devojaka. Nađi temu od ixy, npr, ona radi i mase i definicije i ostavila je slike kako izgleda kad pa možeš da vidiš kako to izgleda kod devojaka.

Reši šta tačno hoćeš, pa se javi sa jelovnikom i planom, do tad čitaj, vidi kako to sve ide.

A rotacije nisu toliko komplikovane, nađi hiljadu i jednu temu na forumu, sve čak imaju isti naziv.
suck it up, buttercup

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #28 poslato: Januar 09, 2014, 12:35:35 posle podne »
evo ja sam nasao npr ovu dijetu ovde na forumu
i gledajuci one pramtere gore,BMR,TDEE,i sve vratolimije od treninga koje radis,siguran sam da i ako budes se pridzavala iste (bez obzira na malo veci broj UH u nekim danima-STO MOZE DA BUDE EKSTRA ZA NASTAVAK DIJETIE) da ces da budes iznenadjena rezultatima

Van mreže komentatorka

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #29 poslato: Januar 09, 2014, 01:26:30 posle podne »
E tako,  to mi trebalo :) i pocinjem striktno od nedelje. Hvala Pedja. Ovaj sir bi bio posle treninga. Suplementi nista? Sta bi mogla ja da uzmem za energiju malo?
@Milena prvo hvala :)  a za ostalo, nemam nista protiv skidanaj kilograma, ali samo sam htela da objasnim da u principu vagu ne koristim, nije mi bitna kilaza. nadam se da shvatate sta znaci kada neko mojih godina posle 2 porodjaja SAMO smrsa... katastrofa :D uz treniranje sve dobro izgleda. I znam da imam ja masti svuda ali na ostalim delovima se to  istopilo koliko toliko, stomak nikako. Kad se gojim ide svuda, kazem da sam tapacirana :))))
@mica nisam osoba koja voli da dosadjuje , danima sam citala  forum pre nego sam se registrovala. Nailazila sam na rotacije, dijete i sl.  ali uglavnom su to mladje osobe, koje ili zelle da smrsaju ili povecaju masu , koji su stalno u teretani... sto nema veze sa mojim slucajem. Kao sto je bogotac vise puta napomenuo svako je individua za sebe, zato potrazih konkretnu pomoc za svoj 'slucaj'