Pozdrav
U prethodnoj temi sam izjavio kako mucim muku sa kalorijama. Resio sam da promenim sve iz korena, i da konacno pocnem da JEDEM kako dolikuje, sa svojih 72 kile ( i reko bih da sam hard gejner, 21 godinu imam) zelja mi je bila da pocnem da unosim oko 2800 kalorija dnevno. Pre toga sam jedva imao 2-3 obroka dnevno.
Najvecu prepreku su mi predstavljali ugljeni hidrati, jer svi pricate kako po kilogramu telesne mase mora da se unosi bar 4 grama ugljenih hidrata, sto je u mom slucaju oko 300 g...( volim da se bavim ovim brojevima i da budem precizan) Pa sam se ja pitao kako je to moguce uneti u sebe 400 g pirinca dnevno (toliko mi treba za dnevni unos hidrata) jer mi za rukom ne polazi ni 200g trenutno (ne mogu toliko da jedem i ne volim)...pa onda zasto se krompir iole isplati kada njega trebamo uneti kilogram i 200 dnevno, (jel to realno?) za moje potrebe od 300 g ugljenih hidrata. I svi ste mi govorili: "brate jedi, stavljaj soju na pirinac, cuti i trpi, jedi pirinac, jedi krompir, tek si krenuo, jedi JEDI" ...
Svako moje pitanje tipa " mogu li uneti nesto drugo, npr testenine" ste mi iskulirali. (znam za ovsene, njih jedem, ali samo za dorucak)
Poenta je da sam bio jako nezadovoljan i da te hidrate nisam umeo da unesem u zadovoljavajucoj kolicini. Sa proteinima nemam problem, unosim 2 g po kilogramu telesne mase.
Sada, evo 4 i 15 ujutru je, listam Pedjine blogove, i naidjem na temu "HRANA ZA MASU" gde je Pedja (koji mi je takodje odgovorio na temu) napisao da medju lososem, govedinom, jajima itd (pritom nisam video ni pirinac, ni krompir) u hranu za masu spadaju i, citiram "sok od jabuke" , "beli hleb" i "testenina"
Sada mene zanima, zasto mi NIKO ZIVI nije napisao, da mogu da pred trening popijem pola litra soka od jabuke i unesem 60 g ugljenih hidrata ( tako pise evo linka
http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.com/2011/08/hrana-za-masu.html) ok, to su prosti uh pa ne znam jel se racunaju u totalni unos, eto prvog pitanja?
Zatim zasto mi niko nije naveo da mogu da unesem 4 parceta belog hleba i takodje tim putem unesem 50g ugljenih hidrata, i zasto mi niko nije rekao da mogu sa jednom soljom paste uneti 45 g ugljenih hidrata?
??
Ispravka, jedan momak je rekao kako beli hleb naravno nije dobar....za testeninu ste me iskulirali, a o ovom soku na primer nijie bilo ni pomena.
I sada veliko pitanje.. Zasto moramo unositi 400 g pirinca, (ponavljam, svi do jednog ste mi rekli "jedi pirinac, jedi pirinac, i onda ste nastavili da razmenjujete utiske na koje sve to nacine vi spremate taj dosadni pirinac (zato sam tolko i kivan na njega))
Zasto ne bismo, umesto toga, unosili na primer 100 g pirinca (sasvim dosta), za rucak recimo, eto 70 g hidrata, potom 4 parceta hleba, eto jos 50 g u nekom sledecem obroku. Zatim testeninu za veceru eto jos 50ak grama, i sve to zaliti jednim lepim sokom od jabuke? Mozda neki slatkis, i voce.. ( njega jedem i sad)..
Dakle mnogo lepsa i raznovrsnija ishrana od lonca pirinca...
Tako da meni nije uopste jasno zasto sam ja potpuno izbacio beli hleb i sokove, kao da sam neka manekenka i pazim na liniju pred modnu reviju...takodje nisam ni bodibilder pred takmicenje, il kad vec vi treba da pazite na te hidrate. S obzirom da meni nije jasno, ne mora da bude ni vama. Samo mi kazite vasa misljenja o svemu ovome.
I ako treba da se napise opet, hard gejner sam (po nekoj mojoj proceni jer nikad nisam imao problema sa kilazom, ni blizu, 9 procenata masti sam imao na nekom merenju od pre 6 meseci) , 72 kile na 1.80 cm....Cilj mi je masa, masa, i masa....