Cao svima!
Bicu sto kraci. Danas je dan kada se prelomilo sve. Poceo sam da jedem kako dolikuje, reko bih. Uz teretanu od 4 puta nedeljno, kardio 2 puta lagan (trcanje. ispravite ako ne treba) posto je cilj masa.
Ujutru sam pojeo Kinou - zitarica, slicna ovsenim, skuplja je malo, nebitno je to naravno, al mi prija vise, ovsene bih bas jeo na silu. Evo nesto o njima ako niste kojim slucajem culi -http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:348558-Lekovita-priroda--Kinoa
100 grama nje, merica proteina (twinlabov neki, ima 25 g proteina po merici, toliko i stavim)i malo lanenog semena preko.
Onda ubrzo odem u teretanu, tad mi najvise odgovara. Posle teretane banana i merica whey-a opet.
Zatim sam imao u toku dana 2 obroka, po 150 g piletine i 150 g pirinca. znaci 300 i 300 za ceo dan. To planiram da menjam, piletinu sa svinjetiom, pirinac sa krompirom, i testenine jesu li dobre?
Pojeo sam i saku badema tu negde izmedju, 30ak grama, i dve banane. Jedem i salatu al ona nema veze sa kalorijama pa je necu pisati. Kupio sam danas omegu 3, pijem 3 puta dnevno po jednu. I neki kompleks vitamina, njega ujutru jedna tableta. Uz Whey koji sam pomenuo, to je to od suplementacije.
Ostaje mi sad jos da pojedem tunjevinu (verovatno jednu konzervu, Rio Mare) i malo feta sira, jogurt...
Sa masnocom nemam problem, i nikad nisam, bio sam na nekom merenju pre 6 meseci, imao sam body fat 9%
Tezak oko 74 kile bio tad, sad malo manje, 72... 180 cm visok, i izmeren tadasnji bazalni metabolizam je iznosio 1800 i nesto kalorija. Pa iz tog razloga, mislim da nije strasno sto popijem taj jogur, pojedem fetu, mogo bih mozda jos nesto sto ce me ugojiti, mozda neki slatkis?
Znam da ovde imam dovoljno proteina, bar duplo grama od moje kilaze, znaci oko 150 g a sto se tice ugljenih hidrata, na forumu pisete da treba 4 g po kilogramu telesne tezine. Kolko sam ja procitao, pirinac i krompir imaju 20, 20 i nesto grama ugljenih hidrata u 100 g, da li to znaci da ja sa svojih 300 g pirinca/krompira ne unesem ni 100 ugljenih hidrata dnevno? Unesem ih i kroz kinou tu ujutru, ali svakako mislim da mi to nije dovoljno.
Kazite mi prvo jesam li u pravu, je li ovo premalo ugljenih hidrata za dobijanje na kilazi, i dajte mi sve ideje koje imate kako da povecam taj broj ako je mali, jer sam se danas, nazalost, mucio sa ovom hranom koju sam napisao. Tesko da bih mogo nesto da povecam, u skorije vreme.