Pozdrav ljudi, odavno se nisan javlja, pa evo cisto da napisen par recenica, tj nesto van pitam.
Zanima me vase misljenje, jer je ovo jedino mjesto gdje ce me ljudi shvatit, kojima se divim, sa kojima dijelim misljenje i strast za sportom bez kojeg nemogu.
Ovo pitanje se odnosi vise na psihicku nego na fizicku pripremu.
Virujen da ste se svi susretali sa slicnim stvarima..
Prije koji mjesec san bia u vatrogasnoj skoli, 8mjeseci, u tom vremenu nisan bia u prilicu trenirat niti judo koji sam dotad trenira niti redovno odlazit u teretanu. I evo pocetkom sestog sam maturira, te sad nakon skole moran odradit sezonu da nakon toga mogu otic za profesionalog vatrogasca.
Ja san cim san zavrsia skolu pocea opet trenirat i vracat se u formu.
Medutim, na ovom poslu sada, u ljetnoj sezoni, samnom rade jos trojica, slusan toliko verbalnog maltretiranja, ruganja, osudivanja i cega sve ne, na racun, nesposobnosti(iako jedini imam tu skolu tamo), ruganja na racun izgleda(bolje izgledan od sva 3 skupa) te snage i fizicke sposobnosti(tu san 127 svjetlosnih godina ispred njih).
Npr kako sam na poslu 12 sati, uvijek imam tamo kanticu wheya da popijem jer nisan uvijek u mogucnosti kuhat i spremat. A onda oni pocmu, na sta ces licit od toga, osusit ces se, to ti je otrov itd. A ljudi moji sta je to bilo kad san ja uzea Animal Cuts, pa kad uzmen 9 tableta u saku a oni zinu i cude se, pa se rugaju itd..
Cak skoro pa dode do fizickog maltretiranja, jer je ''siguran'' da mu ja necu nista jer misli da moran izdrzat do kraja ljeta.
Ja to koliko god mogu ignorirat, ignoriram, jer stvarno 'nista' me ne moze iznervirat i moze mi se srat po glavi.
Al kad vise nemaju sta pricat, onda ide, vade strojeve i tjeraju te da radis na njima dok ne budes zna zatvorenim ocima radit.
Pa te tjeraju cupat travu, pa pomest dvoriste iako je cisto i sl.
Jos ja ne pijem uopce(mozda jednom godisnje se opustim malo), ne izlazim, ne ogovaram svih sa njima i ne sudjelujem u svima njihovima raspravama, sta ih dodatno potice da se nekom rugaju tko im nije slican.
A samnom u smjeni radi zapovjednik tog vat drustva, pa to jos cini stvar gorom.
Neznan vise sta da radin, nije da me zivciraju al mislin da cu dat otkaz prije vrimena jer mi se takve panjeve stvarno neda slusat.
Ala mozda san vas stvarno upila sa ovim, vj neke i nije brige, al zanima me jesu li neki bili u slicnima situacijama, kako se odnose prema tome, kad se to dogada na poslu, drustvu ili sl.
Sta poduzmete ? Skratite fitilj pa ispalite ili ? Zanimaju me vasa misljenja i prijedlozi. Hvala
Al san se raspisa