Zbog drugih citalaca, evo sada samo kratkog objasnjenja: dopremanjem esencijalnih amino kiselina (pre svega leucina, koji je daleko najvazniji od tri BCAA) odmah i neposredno u momentu kad se misic napreze, postize se jak anabolicki i katabolicki efekat, cak i sa kolicinom koja ne mora biti velika.
Stari, ne znam da li je na ovome bazirano Milosevo objasnjenje u pismu koje si dobio, ali na osnovu onoga sto ja znam, rekao bih da se bar dobrim delom radi o tome.
Inace, na svetskom trzistu vec ima jedan broj proizvoda sa esencijalnim amino kiselinama i posebno bogatih leucinom, namenjenih prevashodno uzimanju neposredno pre i tokom samog treninga, ali ih firme koje su prisutne na nasem trzistu jos uvek nemaju u ponudi. Izuzetak je Ultimate Nutrition koji ima takav proizvod (Amino Bolic), koji je u ovom pogledu apsolutno najjaci na svetskom trzistu, posto jedna preporucena doza sadrzi cak 6.5 grama leucina i oko 10 grama esencijalnih amino kiselina u visoko-kvalitetnoj L-formi. Ali sigurno ce ubrzo uslediti i ostali.