Novembar 16, 2024, 12:44:58 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.359 poruka u 18.766 tema - 20.972 članova - Poslednji član: BrandnSmerb
X3MShop banner

Autor Tema: voznja bicikla i heart rate  (Pročitano 3509 puta)

Van mreže Bole909

• Član
  • *
voznja bicikla i heart rate
« poslato: Oktobar 24, 2006, 10:19:24 posle podne »
Pozdrav ja sam nov na forumu, zeleo bih da pitam za moju devojku jedno pitanje.Naime skoro je kupila novi bicikl (extra je,bas profi) i ima na njemu brzinomer sa meracom heart rate-a (otkucaja srca).Planira da ga vozi po keju i naravno da smrsa malo na njemu ;) Sada , kako bi izgledao savrsen trening, i kako se racuna donji i gornji heart rate , i najvaznije koji tempo otkucaja srca treba tokom treninga da odrzava da bi sagorevala najvise masti..Ima 20 godina i 175cm ;)
Hvala puno na odgovorima

p.s. pogledao sam druge teme i nisam mogao naci odgovor na moje pitanje tako da sam postavio temu, izvinjavam se unapred ako sam ipak prevideo negde odgovor...

Van mreže Corey

• Heavyweight Member
Odg: voznja bicikla i heart rate
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 24, 2006, 10:52:59 posle podne »
Max HR broj 220-br godina, dakle u njenom slučaju 200.
To je gruba procena i može da diferencira od osobe do sobe i iz dana u dan, granica se povećava, ali najvažnije je da ako hoće da joj energija bude uglavnom iz masti neka ide ispod 65% njenog max otkucaja,dakle ispod ~130.
Ali pored toga neka ubaci i trčanje, nema mršavljenja bez mrdanja guzice tako joj reci :D

Van mreže Bole909

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 24, 2006, 11:04:44 posle podne »
A kako se racuna donji heart rate , hvala na brzom odgovoru!!! I koja ta zona gde ide iz masti potrosnja od koliko % do koliko , da joj isprogramiram ono cudo na bajsu da pisti kada je ispod i iznad ;) Reci cu joj za trcanje naravno ;)

Van mreže ĐORĐE KOLUNDŽIJA

• VIP
  • Heavyweight Member
    • FITNESSTRENER
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 24, 2006, 11:41:20 posle podne »
Slabo si pregledao forum...pa samo na ovoj strani imaš sve što te interesuje...kardio trening,puls...svejedno da li je u pitanju bicikla ili ne znam ni ja šta...