Pozdrav svim članovima foruma!
Prvo bih htio da kažem da nisam početnik, i ne znam ni ja kakva neznalica po pitanju treniranja i ishrane, kako me ne bi shvatili pogrešno
Visok sam 180 i težak 83.
Treći mjesec mi je kako idem u teretanu, mada to nije prvi put da počnem aktivnije da treniram, a bavio sam se i sportom (6 godina odbojke). E sad, pretprošlo ljeto sam, sa svojih 65 kilograma, odlučio da malo treniram, i dovedem se u red. Došao sam na 75 kilograma za mjesec dana, s tim što sam radio kod kuće, razne vrste sklekova, zgibovi, trbušni.. Imam i 2 bućice kojima može da se redukuje težina, ali im je maksimalna po 16 kg, pa sam radio i ruke i ramena, naravno, koliko se moglo. Jeo sam 5-6 puta dnevno, pio kreatin, i buknuo. Onda sam stao sa treningom, počeo fakultet
I bio sam zadovoljan, s tim što sam, prvi put u životu, nabacio stomačić, iako ne veliki, ali dovoljan da se vide sam gornja dva trbušna, a ostalo već teže. Pa sam počeo i u teretanu, nabacio još koji kg, ali stomak je ostajao, što je i normalno, jer se nisam ni trudio da ga maknem
E, sada, ja bih da sklonim stomak, ali i buknem ako je ikako moguće. Moram da napomenem da mi nije potrebno da mi sijevaju pločice i da možeš prst da metneš međ njih
već samo da sklonim ovo salce što izbija preko lastike šorca
E ovako izgleda moj dan... Kada ustanem, obedujem - poveća kajgana, sendvič ili pahuljice, čaša mlijeka ili jogurta, sir. to je obično između 9 i 11. Ručak je u 3, što majka spremi, mada vodi računa da ima mesa, salate, i uh, tipa krompira, riže i sl. Trening je u 5. Treniram prvo sa tegovima, pa kardio. Gledam da radim grudi-biceps, leđa, ramena triceps, noge. Četiri dana, pa pauza. Nakon treninga, trčanje na stazi, pola sata - 4ipo km. Kod kuće šejk: tri bjelanca, dvije banane, mlijeka, malo plazme, kokosovog brašna ako ima... Vrati mi energiju, čini mi se da mogu još jedan trening poslije toga.
I kao posljednji obrok, tuna ili sardina, ili šnicle od soje, sa 3 kuvana jaja, zelenom salatom,sirom i jogurtom.
S obzirom da nemam mogućnosti za pravilniju ishranu, mislite li da je ovakav program dovoljan za skidanje šlaufa? I da, treninge odrađujem žestoko, brzo, pa mi je sa tegovima gotov za 45 min - 1 h.
Uzeo bih kreatin, i znam da u toku nedjelje punjenja moram da uzimam 4 puta po dozu (sa dekstrozom naravno), i pijem puno vode. E sad, interesuje me raspored uzimanja, zbog trčanja poslije tegova? Znam da treba da uzmem ujutro prije obroka, i onda vjerovatno prije i poslije treninga, i na kraju, uveče pred spavanje?
I još jednom, znam da ovo nije najispravnije, ali toliko sam u mogućnosti. Hleb, alkohol, slatkiši, i gazirana pića su izbačeni, što se toga tiče.