Novembar 18, 2024, 10:28:49 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.367 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: Fizijatar na forumu...??  (Pročitano 12099 puta)

Van mreže Bella

• Lepotica
  • Flyweight Member
Odg: Fizijatar na forumu...??
« Odgovor #15 poslato: April 03, 2013, 11:14:08 posle podne »
Tebi sigurno te vezbice deluju toliko suludo pored onoga sto radis u teretani(ako sam dobro razumela vezbas u teretani),ali ipak nemoj da ih izbegavas ,pridrzavaj ih se pa ces videti na cemu si za neko vreme. Pozz :)

Van mreže damirjam

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #16 poslato: April 04, 2013, 07:41:14 pre podne »
ne,ne sve je ok sa tim vjezbama....cak sta vise..nisam znao za te vjezbe pa dobro dodju da se odrade ujutro i pred spavanje...u gym je "heavy duty" tako da ovo samo dobro dodje... ;)

Van mreže Keef

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #17 poslato: Novembar 13, 2013, 06:36:18 posle podne »
cekaj, fizijatar je fiziotarapeut za fakultetskom diplomom?

sto se ne gotive oni i kiroprakticari?

da se razumemo, iso sam na magnetnu privatno, onda kod fizijatra, puko pun kurac para da mi jasno ne definisu sta je problem.. kao nije diskus al moze da postane... kao nikako kod kiroprakticara jer su vratni prsljenovi pa kao ne sme to da se namesta, mene burazer namestao vec godinama u nazad, i uvek me sve prodje, tako da se sad kunem u njega, jbg kad pravis haos, desavaju se i povrede, al se secam da sam isao na neke terapije, struje, sve to fizijatri sviraju kurcu, kacam slomio nogu na 3 mesta kao rece mi fizijatar (ili fiziotarapeut, nemam pojma u svakom slucaju neki kurcev specijalista) kao neces moci ni da trcis lepo a kamoli da se bavis sportom, a ja bre za 2god na kbk turnire, pucam bre kickove ko cro cop hahahaha
da skratim, razvodnjio sam pricu dosta, ima li leba od toh fizijatara, tarateupa sta vec ili ca cepam kod mog kiroprakticara kao i uvek?

Van mreže Bella

• Lepotica
  • Flyweight Member
« Odgovor #18 poslato: Novembar 13, 2013, 07:43:19 posle podne »
 Ne, fizijatar je lekar ,specijalista, koji vrsi pregled i propisuje terapiju(u nekim slucjevima i sprovodi, ali bas retko, bar je u drzavnim ustanovama tako), a fizioterapeut( srednji, visoki strukovni,pa i oni sa master studijama...) sprovodi propisanu terapiju.

To da se kiroprakticari i fizioterapeuti( pa i fizijatri) ne gotive je individualna stvar, ja to ne bih generalizovala, meni recimo uopste ne smetaju, cak poznajem neke od njih i uvek mogu nesto da naucim. A moram ti reci da je sve to samo sujeta.
Razlog te netrpeljivosti je mozda i cinjenica da vecina kiroprakticara nije skolovana za ono cime se bavi, jer je sve vise onih koji to rade na svoju ruku, potpuno laicki i ne profesionalno. To jeste alternativni vid medicine, ali opet treba posedovati neko znanje.
Ukoliko je kiroprakticar lekar ili fizioterapeut onda je to potpuno opravdano. Ali danas se pojavio veliki broj ljudi koji sebe nazivaju kiroprakticarima jer smatraju da poseduju sposobnos namestanja zglobova, obezboljavanja vratnog dela kicme i sl. A o riziku ne zelim ni da govorim!

Pitao si da li ima vajde od lekara, pa realno, moras naci pre svega dobrog lekara(da se ne lazemo ima mnogo priucenih), drugo, potreban ti je iskusan fizioterapeut (dok su struje, magnet,i ostale fizikalne procedure samo nesto sto ti privremeno moze pomoci), a ako vec kazes da imas svog ,proverenog kiroprakticara i ako mislis da si u pravim rukama, onda ne razmisljaj, obrati se njemu.

Van mreže vlada sin

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #19 poslato: Novembar 13, 2013, 09:29:40 posle podne »
Keef fantasticno napisan komentar, trebao bi da se bavis knjizevnoscu, mozda i poezijom cak.
Men sana in corpore sano !

Van mreže Ishmerish

• Cruiserweight Member
  • Lala 4ever
« Odgovor #20 poslato: Novembar 13, 2013, 09:52:35 posle podne »
Ministar kulture u najavi!...msm ja ispod toga ne bih ni razmisljao na njegovom mestu ;D
"Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav.
On ništa ne primjećuje, samo drugi pate oko njega."

Van mreže Milos Zivanovic

• Heavyweight Member
  • Miloš Živanović
    • Facebook
« Odgovor #21 poslato: Novembar 13, 2013, 10:04:06 posle podne »
vas dvojica ste pokidali sa komentarima, ulepsali ste mi vece  ;D ;D ;D

Van mreže Bella

• Lepotica
  • Flyweight Member
« Odgovor #22 poslato: Novembar 13, 2013, 10:40:13 posle podne »
 Ocrni nam covek profesiju. :)   Auu, nisam znala da smo toliko na losem glasu.

Van mreže djLE

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #23 poslato: Novembar 13, 2013, 11:03:47 posle podne »
aj ako je neko strucan cisto onako grubo da mi kaze dakle

igrao sma neku odbojku na pesku bacao se ali nisam nista osetio sutradan sam radio lat masinu i na kraju treninga pocelo jen esot da me boli iznad levog pectorialsa na mestu gde se spaja vrat i kljucna kost i posle 3 meseca mene i dan danas boli i ne mogu tezine da radim nikakve ali samo kad je u pitanju tezina ovako ne osecam nista!i bukvalno kao da mi je neka koscica iskocila tu iznad levog pektorialsa sasd me zanima jel se ja ovo tripujem ili je nesto ozbiljno? hvala

Van mreže Bella

• Lepotica
  • Flyweight Member
« Odgovor #24 poslato: Novembar 13, 2013, 11:40:59 posle podne »
Nisam bas najbolje razumela, ti imas bolove u predelu sternoklvaikularnog zgloba, moglo je doci do luksacije ukoliko si pao na lakat. Mene brine taj pritisak koji si osecao , jer to moze da lici na zadnju luksaciju. Ali onda ti ne bi mogao da izvodis pokret, pa cak ni bez otpora.

Reci mi molim te, to izbocenje koje imas, gde se tacno nalazi, koliko je opipljivo, i da li postoji i u lezecem polozaju? Znas ja nisam lekar, i nije na meni da dajem bilo kakvu dijagnozu , ali opet mogu ti na osnovu tegoba i znakova dati neko svoje misljenje, za sve ostalo je potreban pregled.Tako da ne bi bilo lose da se javis lekaru.

Van mreže Keef

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #25 poslato: Decembar 03, 2013, 10:33:54 posle podne »
nisam nasao neku odgovarajucu temu, trebalo bi da se otvori tema povrede/oporavak, da se ne razvodnjava bezveze i otvara 100tema.

dakle, cepo sam malo tezine, npr mrtvo vise na snagu nego na tehniku (al dobro sta je bilo bilo je, nemojte o tome), cucanj isto, i ne mogu da kazem da me boli, vise kao s vremena na vreme se javi neki nelagodan osecaj u predelu prepone.
operisao sam preponsku kilu pre 2god, stavljena je ozbiljna mrezica i dr. mi je reko da nema sanse da tu pukne, jedino moze da pukne na drugoj strani ako uopste bude htelo da puca. znaci nista mi iskocilo nije ali osecam nesto unutra. e sad nisam siguran da li je to bas predeo kile ili malo vise spolja, znaci mozda je i van trbusnog zida nego deo gde se noga spaja sa telom. razmisljam mozda sam malo istegao neki misic tu (radim duboki cucanj, mozda nedovoljno istezanje za to, malo mi fali za spagu)...

znaci pitam ovde jer sam skeptican malo sto se doktora tice jer oni nemaju bas razumevanja za nas koji treniramo. zato ako neko od doktora prati ovo, znaci da je tolerantan sto se treninga tice, pa neka napise nesto ako zna o cemu se radi, ili neko ko je imao slican problem.

znaci nije nikakav opasan bol, al mi nije bio ni kad sam dobio kilu pa je ipak bila povreda.

pitanje je dal da mirujem malo ili mogu lagano da treniram (ionako mi je ova nedelja deload week).

e da, radio sam vezbe za stomak malo ozbiljnije (trbusnjaci, leg raises), jer nisam nikada ranije nesto preterano radio tu grupu misica jer imam nizak procenat masti pa mi se trbusnjaci vide pa nisam osecao potrebu da treba posebno da ih radim, mislio sam da je dovoljno sto rade kod odrendjenih vezbi, ali sam tek sad krenuo da ih jacam. al nikakve trbusnjake s opterecenjem jer obicne, leg raises i to.

Van mreže Keef

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #26 poslato: Mart 09, 2014, 01:35:36 pre podne »
predlozite nekog dobrog za koleno. beograd, moze i na private