Novembar 01, 2024, 11:27:20 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.972 članova - Poslednji član: Randyswirm
X3MShop banner

Autor Tema: Molim za pomoć - početnik  (Pročitano 7042 puta)

Van mreže Kopren

• Član
  • *
Molim za pomoć - početnik
« poslato: Mart 04, 2013, 07:41:55 posle podne »
Pozdrav svima, moj prvi post na forumu. Moram da kazem da sam ga dosta citao, ali nikako nisam "uspevao" da se registrujem.  :)

Hteo bih da Vas zamolim ako bi mogli da mi pomognete u kreiranju ishrane sa kojom bi regulisao višak kilograma koje posedujem. Visok sam 183cm i imam 107kg. U teretanu idem nešto duže od godinu dana, i od tada mogu slobodno da kažem da su mi mišići dosta napredovali i porasli, benc mogu da radim sa tezina do 130 do 140kg, mrtvo sa 200+, bicepse sa 60kg, snage imam dosta. Ono sto me muci je visak kilograma na stomaku i kukovima, i na zadnjici. Tu mi se lepi, znam da je mojom krivicom, neuredna mi je ishrana, mnogo volim slatkise, ali sam prelomio i rekao da ih vise necu unositi. Hleb sam izbacio iz "upotrebe" odavno. U principu ne izgledam debelo, zato sto sam sirok gore, pa se to dole ne primecuje.
Prosle godine krajem maja, pocetkom juna sam trcao i za nekih 15 dana izgubio oko 11kg, ali ono sto me je mucilo tada je da sam primetio da sam izgubio i malo misicne mase.
Jos jedna stavka, nikada nisam pio proteine, aminokiseline i ostala cudesa.

Nadam se da je ovo dovoljno informacija na osnovu kojih mozete da mi pomognete oko mog rezima ishrane, uz napomenu da bih radio kardio (uglavnom trcanje). Sta izbaciti iz ishrane, sta ubaciti? :) Ako treba jos informacija recite, samo da se otarasim ovo "slaufa" vise :)))

Hvala unapred i pozdrav svima jos jednom.

« Poslednja izmena: Mart 04, 2013, 07:44:07 posle podne Kopren »

Van mreže Miske1

• Light Heavyweight Member
Odg: Molim za pomoć - početnik
« Odgovor #1 poslato: Mart 04, 2013, 08:14:50 posle podne »

Van mreže Kopren

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Mart 04, 2013, 09:41:23 posle podne »
Hvala, sad cu da procitam :)

Van mreže Kopren

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Mart 05, 2013, 04:53:33 posle podne »
Procitao sam i sada su mi stvari dosta jasnije.

Moj trening se sastoji iz: 1dan grudi i biceps, 2dan ledja i triceps, 3dan ramena + propadanja, sklekovi...(kako kada), mislio sam da i za vreme ovih dana radim kardio slabijeg inteziteta. Onda ide dan odmora u kome cu da radim vise na kardiu.
U principu podjednako su mi jaki treninzi prvog i drugog dana, treci nije toliko naporan. Sta mislite kako najbolje da raspodelim unos hidrata po danima po programu "rotacija hidrata"?

Pozdrav svima

Van mreže vlada sin

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #4 poslato: Mart 05, 2013, 06:17:00 posle podne »
Nemas pola tela u treningu.
Men sana in corpore sano !

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
  • Workout, eat right, stay healthy...die anyway!
« Odgovor #5 poslato: Mart 05, 2013, 06:21:04 posle podne »
Noge se naravno ne rade? Kao sto je i Vlada primetio...
Sto se drugog dela tvoje poruke tice napisi kako si planirao da se hranis, posto si rekao da si citao i da su ti stvari jasnije, pa ce da se ispravlja ako ne valja.

Van mreže Kopren

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Mart 05, 2013, 10:27:46 posle podne »
Pozdrav ljudi,

ne radim noge zato sto su mi vec razvijene dosta, trenirao sam odbojku dosta dugo i vozio bajs. Problem mi je zbog pantalona, ne zelim da nosim presiroke. :)

E ovako posto sutra radim samo ramena + suve vezbe krecem sa umerenim unosom (iskombinovao sam samo sa namirnicama koju su navedene u clanku), isplanirao sam to otprilike ovako, molim Vas ako mislite da gresim negde da me ispravite. Mozda mi je ovo previse s obzirom da zelim da skinem masne naslage

O1: dva jaja + zelena salata prelivena kasikom maslinovog ulja
O2: tunjevina + orasi
O3: 200gr piletine + biljni puter preko toga da se rastopi
O4: 200gr (teletine junetine ili piletine) + 100gr pirinca
O5: 3 belanca + 50gr oraha

Zamolio bih Vas jos za jednu uslugu, a to je da mi preporucite jos dobrih namirnica (proteini, UH i masti) pa da mogu malo vise da iskombinujem (za celu nedelju i da postavim da pogledate da li je dobro), ili je to sto je navedeno u clanku dovoljno? :)

« Poslednja izmena: Mart 05, 2013, 10:29:20 posle podne Kopren »

Van mreže Ishmerish

• Cruiserweight Member
  • Lala 4ever
« Odgovor #7 poslato: Mart 05, 2013, 10:45:30 posle podne »
Celih 100gr proteina, zali boze (80gr) hidrata i jedino masti nisu niske

Ovo ti je je malo i lose.....

Prvi obrok mora da ima vise od -15gr proteina i skrobaste UH,
puter biljni je dobar ili bolji od slanine kako?,
zadnji obrok bi trebalo da bude nesto opipljivo(mladi sir 250gr, teletina 200gr....) a ne ovih jadnih 10gr najbrzeg razgradivog proteina.

Imas druze more postavljenih jelovnika i uopsteno o ishrani sve na forumu, samo malo procitaj i bice ti kristalno jasno, jer same osnove vidim da si pohvatao ;)
« Poslednja izmena: Mart 05, 2013, 10:48:02 posle podne Ishmerish »
"Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav.
On ništa ne primjećuje, samo drugi pate oko njega."

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #8 poslato: Mart 06, 2013, 05:56:46 pre podne »
Citat
ne radim noge zato sto su mi vec razvijene dosta

da izuzemo to oko odbojke i razvijenih nogu (tj da ne ulazimo u to)
a dali mozes da mi objasnis fenomen taj koji je moguce da se desi kod tebe;
ti zelis da skidas salo-i to je ok odluka i doci ce mo do toga da ti se sredi jelvnik

a zbog cega mislis onda da sa jelvonikom koji je za skidanj sala ce tebi noge da rastu?
ili imas onaj sistem gde postoje treninzi za masu pa se bojis toga?

jelovni kao sto je ish napisao-i nije dobar
trebaju ti da unosis svaki dan drugu kolicinu uh

Van mreže Kopren

• Član
  • *
« Odgovor #9 poslato: Mart 06, 2013, 10:26:32 pre podne »
Hvala na savetima ljudi, ovo sto sam napisao sam mislio da jedem sa danas ne svaki dan, danas cu napisati kompletan plan ishrane uz savete koje ste mi predlozili pa cu postaviti ovde, moram jos malo da pregledam forum i ishrane drugih ljudi.

Pedja mozda si i u pravu, tj sigurno si u pravu s obzirom na tvoje iskustvo. Moj program koji radim u teretani i nije bas za nabacivanje mase, no svejedno dobijam misicnu masu. Sta mislis da ubacim noge u dan kada radim ramena?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #10 poslato: Mart 06, 2013, 10:32:08 pre podne »
Citat
Moj program koji radim u teretani i nije bas za nabacivanje mase, no svejedno dobijam misicnu masu.

dobro
evo
ja bih voelo da znam koji je to trening/program koji je za nabacivanje mase,a koji je za nabacivanje defincije
moramo prvo ovo da resimo jer dalje nema smisla
a ija bih voelo ovo da znam

Van mreže Kopren

• Član
  • *
« Odgovor #11 poslato: Mart 06, 2013, 11:07:01 pre podne »
Pa ono vise ponavljanja u serijama :) Saljem ti moj program na pm pa pogledaj  :)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #12 poslato: Mart 06, 2013, 11:14:46 pre podne »
Pa ono vise ponavljanja u serijama :) Saljem ti moj program na pm pa pogledaj  :)

nemoj da mi saljes na pm
salji ovamo
a znaci vise ponavanja je za def a manje za masu ?
ali ajde
da te vise ne zavalcim bez veze jer sada vec postaje bez veze
drugar
NE POSTOJI TRENING ZA MASU NITI TRENING ZA DEF TJ ne postoji terpija gde se radi manji br pon za masu a veci za def vec postoji samo HRANA  za masu i hrana za DEF

znaci
tebi ce trening nogu doci i te kako dobro kao fizika aktivnost iu kojoj ces da potrosis odredjeni broj cal
a to nikako ne znaic da ces da dobijes masu ili da je imas od odbojke a ako radis mali broj pon ili da ces da ne radis nista gubiti telesnu tezinu

Van mreže Kopren

• Član
  • *
« Odgovor #13 poslato: Mart 06, 2013, 11:23:32 pre podne »
Ok druze, hvala ti puno na informacijama. Sta da ti kazem, pocetnik sam idem u teretanu oko godinu dana, slusao sam ove kao iskusnije ali izgleda da oni i ne znaju bas neke stvari. Drago mi je sto sam konacno dobio prave informacije od ljudi koji su strucni u tome.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #14 poslato: Mart 06, 2013, 11:34:53 pre podne »
Ok druze, hvala ti puno na informacijama. Sta da ti kazem, pocetnik sam idem u teretanu oko godinu dana, slusao sam ove kao iskusnije ali izgleda da oni i ne znaju bas neke stvari. Drago mi je sto sam konacno dobio prave informacije od ljudi koji su strucni u tome.

bitno je da ti prihvatis da je to CINJENICA a manje je bitno dali si gresio ili ne
mada za godinu dana je trebalo da se vide dobri rezultati.
us vakom slucaju ni to nije bitno
ali sve mi se cini da ti i ne zelis da nas prihvatis kao adekvatane u nameri da ti pomgnemo oko postizanja tvog cilja
ali ,ako bilo gde ponovo zapne
slobodno nam se obrati
tu smo..