^ Pa generalno nece obezbediti bolje fotke. Nema veze blic sa kvalitetom fotografije. U dobrom pravcu razmisljas, jeste na prvom mestu objektiv, ali pre toga stvarno je bitno imati bar neko znanje, kako fotoaparat funkcionise, znati nesto o svetlu i nesto o kompoziciji, tj osnovnim pravilima kompozicije. Posle toga je lako. Sve ovo sto sam napisao, se uci za pola sata, znaci nista komplikovano.
Ne bi da zvucim tu kao neki veliki majstor, ne zelim da me neko shvati pogresno, ali stvarno pre fotoaparata, objektiva, bliceva, filtera, raznih muda, bitno je da taj neko iza fotoaparata, zna eto te neke osnove i ici ce sve mnogo lakse.. A kao sto rekoh, to se nauci otprilike, dok doruckujemo ili pijemo kafu zajedno
Gle cuda: ishrana (ta osnova znanja, sto sam pisao da se uci za pola sata, gde se od toga vremenom samo siri znanje) 80%
trening, suplementacija (fotoaparat, objektiv, blicevi, filteri, stativ, muda razna) 20%
Drago mi je sto je tema zazivela i sto ima neko da ga interesuje, mislio sam da ce da zamre tema posle mog posta