Godine: 18
Visina: 175
Težina: 89
Vežbe i trening, svako veče trčim oko pola sata, 45 min, i vežbe razgibavanja.
Ishrana: u poslednje 2 nedelje se drzim hrono dijete, jak dorucak, rucak, za veceru musli. Slatkise ne jedem, a i kad mi se prijede, samo u 5 popodne. Pokusavam da vise jedem povrce, i kuvano.
Što se tice kilograma koje želim da izgubim, to mi je zbunjujuće, s obzirom da sam po gradji krupna.
U svakom slucaju, radi se o dosta kilograma.
A od cega se razgibavas
Trcanje je OK, ali generalno moras imati neki koncept vezbanja, a ne ovako kao muva bez glave.
Sve sto vidis negde napisano a da pocinje sa DIJETA je za tebe cisto bacanje vremena i drndanje organizma.
Tebi treba koncipirana ishrana i trening, a nikako neko radikalno secenje nekog od tri makronutrijenta, kao sto propovedaju kojekakve dijete, koje su uzgred debelo zasluzne za ovu preteranu gojaznost covecanstva.
Za pocetak iscitaj malo ovaj forum, posebno deo o ishrani. S'obzirom na visak koji imas, cak i mala korekcija(prociscavanje) ishrane ce ti doneti rezultate, pa potom kada kile pocnu sve teze da padaju imaces dovoljno znanja kako dalje da pristupis(ili nam se opet obratis).
Neke osnove bi bile:
1. NEMA obroka bez proteina
2. Minimum 4 obroka na dan za pocetak
3. Zaboravi gluposti poput plazme, muslija, kojekavih pticijih i zivotinjskih koncentrata
4. Hidracija mora biti na nivou, gledaj da non stop srkces vodicu, treba ti bar 1.5l na dan(za pocetak)
5. Ubaci povrce uz svaki obrok, namirnicu poput ljute paprike (cayenne) ukoliko ti kiselina nije problem koristi sto vise, a i cimet jednom/dva puta na dan bi ti super legao (2-4gr)
6. Kafa prvo ujutru i pre obroka ili aktivnosti u toku dana.
7. Nema przene hrane, namirnice se jedu presne, kuvane, pecene na teflonu ili plotni, bez dodatka masti.
8. Takodje ogranici unos natrijuma(soli), jer i ovako ga ima skrivenog u vecini namirnica, tako da nema potrebe da se jos naknadno dodaje.
9. Pocni da ides u teretanu, da sad ne bih nabrajao goleme prednosti koje ona donosi(sve ti pise na forumu)
Sad garant posle svega ovoga mislis: ALI STA I KOLIKO DA JEDEM???
Kao sto rekoh sve ti pise, samo prolistaj i videces milion sklopljenih jelovnika od strane raznih ljudi.
Pozdrav i sa srecom