Novembar 02, 2024, 07:15:23 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.974 članova - Poslednji član: tonyasaarisk
X3MShop banner

Autor Tema: Mala pomoc sta poneti za jelo u skolu  (Pročitano 5708 puta)

Van mreže Steam

• Bantamweight Member
Mala pomoc sta poneti za jelo u skolu
« poslato: Septembar 05, 2012, 10:31:10 posle podne »
Pa skola krenula jos 1 godina ostala,nju cemo polako kao i sve druge  ;D
Oko raspusta sam jeo oko 4-5 obroka sa lakocom sasvim sam dovoljno vremena imao da sastavim svaki obrok
Sad dok krenula ova smorina od skole ja jedva pojedem 3 obroka a whey sam iskoristio pa nemam sta da nosim u skolu da pojedem
Imate li neke dobre ideje za potencijalan izvor proteina koji bih mogao da ponesem u skolu,prosle godine sam tamo pravio whey protein sa vodom i pio ga kao "drugi obrok" u skoli,a posto sam sad bez njega razmisljam sta bih mogao da ponesem.

Van mreže FGeR

• Bantamweight Member
Odg: Mala pomoc sta poneti za jelo u skolu
« Odgovor #1 poslato: Septembar 05, 2012, 10:37:53 posle podne »
Sve ti brate zavisi od finansija imas vise opcija.

1. Blendove - Zamjene za obroke ~ 40-50e i imaces 20x, taman za mjesec dana u skoli.
2. Proteinske chokoladice, neke vece ~80g - 1-2e, nadjes nedje dje bi ti dali popust na kupovinu od 20 chokoladica.
3. Najbolje reshenje ukoliko ti nije crnjak, 200g Piletine + 100-150g Riza/Integralna Pasta sa sirom/Krompir,itd.. stavis u 2 posude plasticne, i na odmoru opletes kao choek.
Ja sam tako radio, banja je bila :)

Van mreže Steam

• Bantamweight Member
« Odgovor #2 poslato: Septembar 05, 2012, 10:45:29 posle podne »
Sve ti brate zavisi od finansija imas vise opcija.

1. Blendove - Zamjene za obroke ~ 40-50e i imaces 20x, taman za mjesec dana u skoli.
2. Proteinske chokoladice, neke vece ~80g - 1-2e, nadjes nedje dje bi ti dali popust na kupovinu od 20 chokoladica.
3. Najbolje reshenje ukoliko ti nije crnjak, 200g Piletine + 100-150g Riza/Integralna Pasta sa sirom/Krompir,itd.. stavis u 2 posude plasticne, i na odmoru opletes kao choek.
Ja sam tako radio, banja je bila :)
Pa kao prvi obrok u skoli pojedem od 100do200g piletine a od kuce ponesem ovsene oko 70 grama i pojedem ali to pojedem na kraju 3 casa a obicno imam 7 casova,problem je da ja mogu sa lakocom da uguram i jos 1 obrok tu i taman ce biti taj obrok sat,sat ipo pre treninga posle skole
Nije mi nikakav crnjak da nosim od kuce i da jedem stvarno me ne zanima sta drugi misle pogotovu profesori,jeo sam i na sred casa stvarno mi je vaznije da pojedem nesto sto valja i da znam sta sam pojeo nego da se tovim onim sugavim picama,hlebovima i pecivima  :-\
A stvarno se nisam setio za te proteinske cokoladice,super ideja  ;D
Videcu da ih uzmem na vece kolicine,ae samo mi reci koliko kostaju odprilike  :)?

Van mreže FGeR

• Bantamweight Member
« Odgovor #3 poslato: Septembar 05, 2012, 10:57:17 posle podne »
Kod mene u Podgorici su ~2.5e.
Znaci dodje ti za tih 20 radnih dana 50e, neka ti daju neki popust na to barem da uzmes za 40e.
Ili nadji neki dobar blend za zamjenu obroka, to ili chokoladica bi odlicno odradili posao pred trening ;)

Uh, ja se sjecam, u 7 ujutru pocinje skola, ja sam u 5 na noge da bih spremio da jedem, i nakon toga spremio obilan obrok za skolu, nakon skole jos 1 obrok, trening, pa 2 obroka i na glavu u krevet :)

Odlicno je to kad imas volje, treba se izborit sa 'nashom' prslom sredinom, dje se svi odma chude i odbacuju kad oces da uspijes u nechemu.

Van mreže Steam

• Bantamweight Member
« Odgovor #4 poslato: Septembar 05, 2012, 11:05:15 posle podne »
Kod mene u Podgorici su ~2.5e.
Znaci dodje ti za tih 20 radnih dana 50e, neka ti daju neki popust na to barem da uzmes za 40e.
Ili nadji neki dobar blend za zamjenu obroka, to ili chokoladica bi odlicno odradili posao pred trening ;)

Uh, ja se sjecam, u 7 ujutru pocinje skola, ja sam u 5 na noge da bih spremio da jedem, i nakon toga spremio obilan obrok za skolu, nakon skole jos 1 obrok, trening, pa 2 obroka i na glavu u krevet :)

Odlicno je to kad imas volje, treba se izborit sa 'nashom' prslom sredinom, dje se svi odma chude i odbacuju kad oces da uspijes u nechemu.
Ma daj znas kakve komentare dobijam kada sastavim whey u skoli placem od tuge i smejem se od muke  strasno  ;D

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
  • Workout, eat right, stay healthy...die anyway!
« Odgovor #5 poslato: Septembar 06, 2012, 12:29:10 pre podne »
Moram da te razocaram, ali taj whey sto si pio u skoli je bila pogresna investicija :)
Tebi treba neka zamena za obrok, neki protein koji se duze vari, tj. blend.
Whey koristis samo u pwm posle treninga, mozes i ujutru uz ovsene.

Ako te mrzi da nosis hranu u skolu, ili ako vec nosis jedan cvrst obrok, resenje za tebe ce da bude blend i saka badema ;)...imaces jos jedan obrok, a ne predstavlja opterecenje ni da se ponese a ni da se pojede (popije).
« Poslednja izmena: Septembar 06, 2012, 12:32:58 pre podne mica86 »

Van mreže Steam

• Bantamweight Member
« Odgovor #6 poslato: Septembar 06, 2012, 12:56:58 pre podne »
Moram da te razocaram, ali taj whey sto si pio u skoli je bila pogresna investicija :)
Tebi treba neka zamena za obrok, neki protein koji se duze vari, tj. blend.
Whey koristis samo u pwm posle treninga, mozes i ujutru uz ovsene.

Ako te mrzi da nosis hranu u skolu, ili ako vec nosis jedan cvrst obrok, resenje za tebe ce da bude blend i saka badema ;)...imaces jos jedan obrok, a ne predstavlja opterecenje ni da se ponese a ni da se pojede (popije).
Svestan sam toga ali ipak to je bio jedini nacin da ja dopunim odredjenu cifru proteina preko dana
Ujutru sam zvakao belanca+neko meso sa ovsenim da bih ostavio whey u skoli i posle treninga
A mozda ovo bude zvucalo smesno ali nikad nisam pravio blend pa sad koje,sta,kako i koliko  :)?

Van mreže Kolev Nenad

• Heavyweight Member
  • IRON MAN
« Odgovor #7 poslato: Septembar 06, 2012, 02:08:12 pre podne »
Cak i kad je frka uvek moze zdrav sendvic da se napravi sa dovoljnom kolicinom proteina,hidrata,masti,samo treba upotrebiti mastu,znamo svi koje namirnice koliko cega nose,malo igranja i obrok za skolu je tu...
Da ne bude da ja nekome popujem,ja to iskreno ne radim,ali sve se moze...

www.fitnessclubvladica.com

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
  • Workout, eat right, stay healthy...die anyway!
« Odgovor #8 poslato: Septembar 06, 2012, 08:23:40 pre podne »
@Steam
Blend ne pravis nego kupujes )
Ti je visekomponentni protein, sastoji se od vise izvora proteina, tako da je dobar da se koristi preko dana kao zamena za obrok. Treba mu vise vremena da se svari za razliku od whey proteina koji je dosta brzi u odnosu na njega zato se whey i koristi SAMO posle treninga.
Treba da znas da je ipak cvrsta hrana na prvom mestu, a ove dodatke uzimas kao prvu pomoc kada nemas sta drugo.
Evo pa pogledaj, nadji sta ti odgovara. Uz blend mozes neke zdrave masti, bademe ili omega 3.
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=categories.view&category_id=166

Van mreže Iron M.

• Član
  • *
    • NoviPortal
« Odgovor #9 poslato: Septembar 06, 2012, 07:55:39 posle podne »
Da ne otvaram novu temu da ovdje pitam..
Strudla sa makom, tezi oko 300g dal ima nesto kvalitetno u njoj, kolko p,uh,kcal?
Everybody got plans, until they get hit.

Van mreže tenssa

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #10 poslato: Septembar 06, 2012, 07:56:19 posle podne »
Smece, nema nista korisno...

Van mreže Djokili

• Middleweight Member
« Odgovor #11 poslato: Septembar 06, 2012, 08:25:10 posle podne »
Da ne otvaram novu temu da ovdje pitam..
Strudla sa makom, tezi oko 300g dal ima nesto kvalitetno u njoj, kolko p,uh,kcal?

nemoj da gledas koliko sta ima u sebi p,uh i masti, vec kakvih p, uh i masti...

Van mreže sinisa992

• Član
  • *
« Odgovor #12 poslato: Septembar 06, 2012, 09:30:40 posle podne »
da, jer kad bi gledali tako trebali bi svi npr. kikiriki da jedemo  :D

Van mreže Sljivko

• Lightweight Member
« Odgovor #13 poslato: Septembar 06, 2012, 09:38:04 posle podne »
integralni i tunjevinu ili pilecu sniclu...malo nekog namaza ili neke salate stavis.
Rekose vec sta od proteina ..Al ako hoces mozes kombinovati whey i ellu ,u sejker ..mnogo dobra stvar

Van mreže Iron M.

• Član
  • *
    • NoviPortal
« Odgovor #14 poslato: Septembar 07, 2012, 09:36:37 posle podne »
Ma obično jedem sendviče sa piletinom u skoli, dobri su a i cijena im je prihvatljiva.. Pa često dodam ovo sto sam gore napisao jer budem gladan..Pa sam zbog toga postavio pitanje, uvijek zelim da znam sto jedem..
Hvala na odgovorima ;)
Everybody got plans, until they get hit.