do sada mi se desilo da mi dosta ljudi kazu jedno te isto -- banana ima relativno malo kalorija , ali nakon par nedelja ona uspori metabolizam i covek se lakse ugoji ili lakse dobije misicnu masu . ne razumem se i ne ulazim u to , vec pitam iskusnije i informisanije , jel ovo tacno . Znam da svi jedu banane po teretanama , ja licno imam prijatelje koji trce polumaratone i znam kolko je ona kvalitetna namirnica , teniseri jedu po komad banane u toku meceva , ali nesto blize o bananama --- niko mi nikad nije objasnio medicinski , dal je kaloricna ili nije
nekoliko puta sam cuo i ovo -- bensedin (tj stvari na bazi diezepama , ne znam ni sta sve postoji) urade istu stvar, pa se ''covek od bensedina ugoji''
Ja ne znam koliko je ovo tacno , ali po onome sto smo svi ucili iz biologije: brzi metabolizam znaci manje masnih naslaga , sporiji metabolizam vise masnih naslaga , neke supstance ubrzaju metabolizam (zeleni caj , limun ) a neke pretpostavljam mogu da ga uspore
Ovo za bananu jos i mogu da razumem , ali ovo za bensedin mi je bilo cudno sve dok mi jedan prijatelj nije rekao ''a zasto su onda narkomani mrsavi ko skeleti'' dok nisam poceo da razmisljam o uticaju hemijskih supstanci iz lekova na mrsavljenje i debljanje (npr neke zhene koje umesto kondoma koriste hormonske pilule se ugoje od tih pilula , neke ne)