Jaja se ne spremaju na 300C vec na veoma blagoj temperaturi i ne obradjuju se termicki 3h vec max par minuta,tako da sigurno nece praviti nikakav problem ako ih spremas na 3 kapi maslinovog ulja koje ces da razmazes salvetom po teflonu.
Extra virgine maslinovo ima izuzetno nisku temperaturu raspada. Ne znam sta je tebi veoma blaga temperatura, ali sigurno ce ga unistiti prilikom ovakvog koriscenja. Ko sto kaze bebac drzite se obicnog ako ovo ocete da radite.
A koga zanima nek stavi malo vecu kolicinu maslinovog na tiganj pe da vidi kako ce da zadimi kuhinju...
Dobro i sta se desilo kad si stavio 3 kapi ulja na tiganj na 100-120 stepeni 2 min. Mislim kad si stavio pod mikroskop i direktno posmatrao, kakve si promene uocio?
Daleko bilo da promovisem bilo kakvo przenje na bilo kakvom ulju ali kad se radi o 3 kapi ulja obradjeno na slaboj temp. par minuta, onda sam jednostavno misljenja da oko toga nebi trebalo da se pravi velika fama pa da pocnemo da vadimo ko je gde procitao neko istrazivanje o maslinovom ulju iz 2008, 2010, 2012 god. po temperaturom od 100, 200, 300 stepeni.
Resenje je uvek tu ili kuvana ili ovako kako Pedja rece.