Klasican trening za borilacke vestine.
Jedino sto bi sklekove izmedju stolica?! promenio u vise razlicitih vrsta sklekova. Meni omiljena vezba je da poredjam tegove od 1kg u krug, oko sebe. I onda radim sklekove u krug, skacem rukama iz jednog polozaja u drugi. Da bi ti bilo razumljivije, zamisli da si kazaljka na satu, a da su brojevi ti tegovi od 1kg (stavis neke markere, sta god imas, ja u teretani u sali imam brdo malih tegova pa zato njih stavljam)
Zanaci spustis se u donji porozaj i kad treba da ustanes, da uradis kompletan sklek, ti se samo "odbacis" rukama na sledeci polozaj. I tako se okreces ko kazaljka na satu. Noge fiksirane u jednoj tacki. To ti je za eksplozivnost odlicna vezba.
Takodje, ne moras da toliko propadas kroz stolice. Lakse je da podignes noge samo na nekih 10 do 30cm od zemlje (ili - stavis ih na medicinku, uh kako to przi ledja i sve misice moguce dok pokusavas da zadrzis ravnotezu) i tako radis sklekove. Malo uski malo siroki, pa onda seriju zarotitas sake, i naravno jedna od najboljih i najprostijih je da se "odbacis" od zemlje i pljesnes sakama i opet se docekas u "sklek" (mada ako radis ovo sto sam ti gore napisao, da se okreces ko kazaljka na satu, to ti je bolje)
Ubaci "sprolove"
Radis shadow/dzak i na svakih 30sec ili manje najbrze sto mozes udjes u sklek i ustanes, vratis se u gard.
itd itd itd
I obavezan shadow sa tegovima (za brzinu)
Ne znam kolko si spreman, ja se zagrevam 3 runde po 3min. prva sa tegovima od 1kg, druga sa tegovima od 1.5kg treca opet sa 1kg. Ili ako neces shadow, radis 1min direkt, pa 1 min aperkat pa jedan krose.
Gledaj treninge Badr Harija, ili Scot Adkinsa... Djine Farano, ona ima odlicne vezbe neke koje sam kod nje samo vidjao.
Tipa, sad kad imas bazene i vodu na svakom cosku, udjes u vodu sa duksericom, negde da ti voda bude u visini grudi i radis shadow