Pozz svima ,posle teme maksimalna masa i celokupne vase pomoci oko moje ishrane,treninga,suplementacije itd,zamolio bih vas i da mi pomogonete oko definicije I pisacu vam po delovima da bi se lakse snasli .Pa prvo neke trenutne podatke da iznesem o sebi i da napomenem da nemam puno sala pa bih hteo da skinem samo nekih 7-9kg uz pomoc rotacija i hiit .
Trenutno imam 95kg.
Visok sam 184cm.
Suplementacija:
Whey protein
Bcaa XPress(finansije) xD
Super Amino 23000mg
Vitamini
(malto dex i obican dex)
Trening:
Imam dva treninga A i B koje menjam na svake 3 nedelje uz to ide i povecanje ili smanjivanje ponavljnja od 6-11.Za vece misicne particije(6,8,10).Za manje misicne particije(7,9,11) i naravno povecanje kilaze,veoma sam zadovoljan sa ovim sad i ubacicu sliku treninga koji radim.Ali za sad taj trening je totalno nebitan sad bi da se fokusiram na "trening za masu" veoma je slican sa starim treningom samo sto...videcete razliku
i da najvazniji deo po meni uu ovom novom rezimu treninga je HIIT procitao sam neke stvari o njemu ovde na forumu i zakljucio nesto kako bih trebao da ga radim .Pitanja cu napisati posle.
Znaci HIIT 2 ili 3x nedeljno na prazan stomak.
Pre HIIT treninga :
15g Bcaa (ili 10g pre i 5g posle)
HIIT Trening
1.
25-30 sec sprint(15x)
pa 40 sec pauza(hodanje)*izmedju sprinteva
(oko 13min sve ukupno)
Posle 4 odradjena HIIT-a drugi nivo.
2.
25-30 sec sprint(15x)
pa 30 sec pauza(hodanje)
(oko 12min sve ukupno)
Posle 8 odradjenih HIIT-ova od pocetka 3 nivo.
3.
25-30 sec sprint(7x)
pa 60sek slabijeg trckaranja.
(oko 15min sve ukupno)
Teretana:
Slika Treninga A i B:
Uploaded with
ImageShack.usPrimer:
Trening A
Grudi:
Prva,druga,treca,cetvrta vezba sve za redom sa veoma malom pauzom izmedju samo da promenim spravu ili teg.(1set od 6-12 ponavljanja) i ponovim 3 ovakva seta.
Tako i za sve ostale grupe misica.
Pre pocetka treninga popijem 10g bcaa a u toku treninga negde na pola uzmem pola merice tj negde 15g Amino23000.
Pitanja vezana za trening:
1.Da li bi posle HIIT treninga trebam da uzmem 5g bcaa,whey i dex ili je dovoljno samo pre treninga 15g?(posle HIIT sledi obrok(kajgana ,ovsene).
2.Da li je bolje da radim HIIT istog dana kad imam trening s tegovima uvece ili da HIIT radim kad nemam uvece trening sa tegovima?
3.HIIT uvek na prazan stomak samo uzmem bcaaa jel to ok?
Ishrana i rotacija UH:
Postavicu sliku tabele sa svim namirnicama sa kojim raspolazem i sa njihovom kolicinom,takodje cu i da ih raspodelim u obroke kad saznam jos neke potrebne informacije ili mozete vi da mi pomognete oko toga sa vec uracunatom rotacijom UH pa ako nesto ne odgovara vi me ispravite.Znaci visok sam 184cm imam 95kg
BMR 2165 da zaokurzimo na 2200kcal.Koliko sam ja shvatio ako hocu da radim definiciju misica tj da gubim masnocu kalorijski unos bi trebao da mi bude manji od 2200kcal da bih moje telo pocelo da sagoreva masnocu?
Pitanja vezana za ishranu:
1.Koliko kalorija bih trebao da unosim ispod ovih 2200?
2.Koju rotaciju mi predlazete?
3.I jel dobar izbor namirnica?
Znaci to je to za sad kad budem dobio potrebne odgovore za ishranu nastavicu dalje.Bio bih vam zahvalan kad bi mi neko od iskusnijih pomogao sa svim ovim jer sam puno para ulozio u sve.Hvala unapred