Pozdrav svima trebala bi mi mala pomoc .
Imam 26god ,visok sam 186cm i trenutno imam 89kg. Prije neka dva mjeseca krenuo sam sa nekom keto dijetom i odradio sam 6 sedmica za kojih sam izgubio 14kg .Dijetu sam sam poceo sa 102kg i zadnji dan dijete sam imao 88kg.Ponosan sam sto sam izgurao to, posto posle prvih 10ak dana sam mislio da cu da odustanem jer sam navikao da jedem junk food i ostale gluposti. Nisam bio fizicki aktivan skoro nikako ,pa mi je to na pocetku sve tesko padalo .Sada mi je neka zdrava ishrana i trening postao rutina ,ono sto zelim je da u sledeca 2-3 mjeseca poradim na mojim misicima .Pa bi mi u pogledu toga trebalo par dobrih savjeta i korekacija u mom dosadasnjem radu ,posto sam prilicno nov u svemu ovome.Objasnio bih prvo kako je moja ishrana izgledala u toj keto dijeti i da li je to bilo ok .
Imao sam 4 obroka dnevno ,Svaki obrok se sastojao od parceta nekog mesa koje je tezilo 100-200g.Od mesa sam jeo tunjevinu(ocjedim od ulja i prelijem sa 1-2 kasike maslinovog ulja),bijelo meso(ali ne svakodnveno),pilece i curece virsle (low carb), cureca sunka u crijevu i ponekad mleveno meso ili svinjske snicle.
Uz svaki obrok ide salata koju sam prelivao maslinovim uljem.Od povrca sam koristio paradajz,zelena salata,mrkva,paprika,luk,kupus,masline pa sve to kombinujem.Pretezno uz svaki obrok sam koristio po kapsulu omega 3 masti(zavisi po 3-4 kapusle dnevno).Ne znam da li je ovo dobra keto ishrana ali ovakav program sam nasao na netu pa me zanimaju vasi komentari ..Uglavnom za 6 sedmica ovakve ishrane sto sam naveo gore izgubio sam 14kg i osjecam se extra.
Sto se tice treninga mogu reci da treniram 6 puta sedmicno.Moj trening se sastoji:
Pon: Grudi radim 4-5 vjezbi u 4 serije po 8-12 ponavljanja.(bench press,kosi bench sa bucicama,propadanja,pek dek,kontra kosi i kosi bench press ove vjezbe kombinujem).Prije svakog treninga odradim zagrijavanje a posle treninga 100 trbusnjaka na kosoj klupi.Svaki trening mi traje ne duze od sat vremena.
Utorak: Trcanje na prazan stomak nekih 5-7km .Posle toga idem u teretanu koje je udaljena 6km i svaki put hodam do nje i nazad .Odradim trbusnjake 800-1000komada raznovrsnih.
Srijeda: Radim ledja 5 vjezbi 4serije 8-10 ponavljanja
Cetvrtak: Biceps 4 vjezbe 4serije 8-10 ponavljanja i odradim biciklo maksimalan tempo 15ak minuta.
Petak : Triceps i ramena po 4 vjezbe 4 serije 8-10 ponavljanja
Subota : Noge 4 vjezbe 4 serije 8-10 ponavljanja .
Trebaju mi sada vase korekcije u vezi ishrane,treninga i da li bi bilo pametno odraditi jos jednom keto dijetu(ako je ovo uopste bila keto dijeta sto sam ja radio?! ).
Ako moze neki program ishrane u kom ne moram da jedem kilogram bijelog mesa svaki dan jer stvarno ne mogu da pristuim sebi, da svaki dan pojedem kilogram mesa.Imam pakovanje Elite wheya koje planiram da otvorim kada i ako sastavimo neki trening i plan moje ishrane.
Odlucio sam da ubacim jedan dan ruke biceps i triceps uz ovaj trening koji je Pedja postavio
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,24754.0.htmlPa ako mozete da mi kazete kako bi ostatak treninga trebao da izgleda koje particije kojim danima i koje vjezbe da forsiram.
Pokusacu sliku da okacim ovih dana .Znam da sam ispisao svasta ali htjeo sam da ostavim sto vise informacija ako se jos cega sjetim okacicu.Ako imate nekih pitanja pitajte a za sve savjete unaprijed hvala.