Pozdrav za sve clanove foruma!Naime, dobio sam malo ozbiljniji zadatak na fakultetu da istrazim razvoj genetski modifikovane hrane, kompaniju Monsanto koja se smatra zacetnikom genetski modifikovanih organizama (njihove proizode kao sto su Roundup, Roundup soja, rBGH ili ti govedji hormon rasta i slicno), globalno sirenje ove kompanije, kontaminacija tradicionalnih vrsta GMO vrstama, kakve efekte GMO ima po ljudski organizam, svetsku privredu kao i mnoge druge stvari. Iskreno, bio sam zapanjen stvarima koje sam otkrio i prica od prosle godine o genetski modifikovanoj hrani, vezi Matijevica i Codex Alimentarius-a je mala beba u odnosu na sve ovo. Iako sve deluje kao neka teorija zavere, svedocenja, izmedju ostalog, ministra poljoprivrede SAD i brojnih naucnika u filmu (link filma ----->
The World According To Monsanto (Full Film) ) govori u korist tome da je film u stvari zasnovan na istinitim cinjenicama u koje generalno nije tesko poverovati jer je cilj svake multinacionalne kompanije (kompanije Monsanto u ovom slucaju) jeste osvajanje sto veceg dela trzista za sebe u cilju generisanja sto vecih profita i to
po svaku cenu.
S obzirom da bi ovo trebala da bude neka mala anketa, ono sto sam vas hteo da zamolim jeste da samo ukratko napisete koliko ste u stvari upoznati sa citavom pricom oko genetski modifikovane hrane, da li biste je kupovali ili ne i koji su vasi argumenti za, odnosno protiv ovakih organizama, odnosno hrane u ovom kontekstu?Unapred se zahvaljujem svima na odgovoru i cim rad bude zavrsen i otkucan ja cu ga objaviti ovde jer je u njemu sazet citav film ciji sam link objavio, ali se takodje nalaze i brojne druge informacije sa raznih sajtova u cilju dobijanja jasne slike o tome sta se tu u stvari desava jer postoji mnostvo izvora i mnogo kontradiktornosti, kao sto znate svako prica svoju i pricu i rad bi trebalo da predstavlja nesto priblizno istini ili ti nesto izmedju.