sta je 8-16?
Post onaj, gladovanje 16h pa jedenje 8h, jedino to postoji kao tako
to je provociranje autofagije i ne postoji jedino tako...
odgovor momku koji je postavi pitanje:
Ne i ne, ali kao nacin ishrane da jednom nedeljno ili mozda cak 2 puta, tokom nekog mesecnog perioda malo detoksikujes organizam, sasvim korektna opcija... i veruj mi to gubi smisao ako ti postis 16 sati pa se najedes ko svinja, zato se to i ne radi toliko cesto... znaci AUTOFAGIJA, je naucno dokazana stvar, ali ne sme da bude deo tvog dijetetskog rezima. Primera radi posto ovde mora sve plasticno nekima se objasnjavati inace eto inbox pun poruka:
Ja sam postio u junu izazivajuci autofagiju jedno 4 puta... to je bio vikend, mozda sam jednu nedleju odradio to dva puta... znaci 5 puta... znaci ceo dan sam bio samo na vodi, ZASTO? da bih ocistio crevnu floru od bakterija i jebene kandide koja mi je pocela divljati u crevima i pravila problema... naravno u danima neposta, pio sma terapiju, meni je to pomoglo i resetovalo creva na fabricka podesavanja- redovna stolica, potpuna praznjenja, bez nadimanja itd... a pre toga sam muku mucio jedno mesec dana , nakon cega sam zbog pada imuniteta i zapatio neki stomacni virus sa sve carima koje to donosi... ZNACI JOS JEDNOM , KAO CISCENJE ORGANIZMA DA, ALI KAO REZIM ISHRANE NE, JER TI TREBAJU MAKROSI SVI POGOTOVO KADA TRENIRAS