Ako sam dobro naučio lipoza je razbijanje masti hidrolizom triglicerida koji se oslobadja u 3 sl masne kiseline i jedan glicerol.
Mišljenje na odgovor sam dao jer se rekreativci opterećuju suplementom a ostalo im nije ni blizu kako treba, zato sam rek’o da nema potrebe da se izbacuje.
Ja daleko od toga da znam sve ili mnogo, ovde sam da učim, svakako da ću menjati pristup upotrebe kreatina bliže bini ako sam od tebe dobio takav odgovor.
@pink panter izvinjavam se na lošem odg, bez zle namere
tacno oko lipoze..
ali koji je PRVI proces, a PRE lipoze, to sam te hteo pitati i na koji nacin i pomocu kojih MEHANIZAMA telo tera masne celije u mitohodnrije i iz kog razloga je potreban atp kada se celija pod svaku cenu zeli resiti vode (ne dehidrirati i susiti) vec resiti vode kao prvi proces itd itd..
samo da dodam
govorimo o MONOHIDRATU
je licno ne rauzmem npr iz KOG razloga ti tacno uzimas monohidrat.
Snaga? Pa na hemiji se, mislis da ce 10 gr nekog praha praviti manju ili vecu razliku?
Energija? Nikakve veze monohidrat sa tim nema, osim u sinergiji sa gomilpm UH kada je rec o radu na miscnoj masi, kada je celijska ovojnica zadebljana i onda rec energija i nema neki smisao, ali moze biti uoptrebljna kao sintagma da se ne bi zalazilo i neka "zesca" objasnjenja
Pumpa? Uzmi ona neki drugi oblik kreatina, gde nema potrebe rizikovati oko gore naveenog- ako kreatin to u opste nekome i radi
Voleo bi da znam neki cetvrti, peti ili sesti razlog uzimanja kreatina...