naravno da sam procitao post do kraja, vise puta, ovde sam dosao i postavio pitanje u zelji da nesto naucim, ne da se pravim pametan...
Citrulin je cesto jedan od sastojka u preworkoutima, pa sam mislio da mislis na neku konkretnu supstancu sa kojom treba da kombinujem da dodjem do punog efekta.. Pre bi uzeo supstance odvojeno, i pomesao u kolicinama koje ja zelim i napravio svoj preworkout, nego uzimao neke brendirane i platio skuplje.. em bi prosao jeftinije em bi stavio tacno sta zelim.. sto se i radi u americi, verujem i da ce kod nas poceti kroz koju godinu.
Sa tog sajta(koji je inace jako objektivan i sa puno referenci ) i sa jos par mesta sam procitao da se citrulin pretvara u arginin, al tek u bubrezima i zbog tog se bolje apsorbuje nego kad uzmes arginin..
Ako imas neke tekstove vezano za ovu temu, posalji mi, hteo bi da procitam detaljnije..
ja se sa tobom poptuno slazem u prici oko NO a na osnovu toga sam i snimio video i bas o tome:
NO Reaktori - OGISTRA - Pedja Petrovicdanas na intrenetu ima sve i pise KO STA hoce i kada hoce
Drugar,moras da upamtis jednu stvar ,da nije bitno STA pise vec KO pise,a svaka referenca mora da ima ADEKVATNE RECENZIJE u protivnom nije nista drugo,do iznosenje licnog misljenja ili u vecini slucjaeva PLACENOG od strane nekoga ili necega a moze da govori za a moze i protiv.
Ali ocigledno da se previse oslanjas na istiavanje interneta i evo,ja sam siguran da ces posle toga,kada otkrijes da malat (kojeg ga supstancu sremnu za neki no -NEMOZES DA NADES KOD NAS jer kod nas ne postoji prozivodnja ),biti razcoaran u isti,te ces krenuti u potreagu za iscitavanjem interneta za nekom drugom svemoguceom supstanocm
ja kada kazem KOMBINACIJA supstanci,onda mislim da sastojke ,a evo neka bude iz NO.
Posto vidim da moram da budem precizisnji onda da ne spominjem rec "supstanca" vec da ti kazem da citurlin malat a bez kombinacije sa argininom,beta alaninom,agmatin,coffein ili dikofein malat,betain,taurin,orintin,tyrosin,L carntin i naravno BCAA i naravno onda moze da bude posojen sa egozitkim kao sto je shizandrol,calscuim panthoenat,cyanocobalmin,nekoliko vrsta kreatinskih matrica od HCL pa do obicnog monohidrata, itd itd itd itd
tako da tema nije bas toliko"jednostavna" koliko si je ti sebi pojednostavio,a sve..kazem sve pod uslovom da i dobijes od nekog brenda obradjen citurlin malat ,bez sinergije je obicna nula.
Eto,nadam se da sam nekako uspeo da priblizim ,sto se kaze na "obicnom" jeziku,a bez da ulazim u razno razne hem procese i objasnjenja istih...