Novembar 02, 2024, 07:17:55 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.974 članova - Poslednji član: tonyasaarisk
X3MShop banner

Autor Tema: MOJ PLAN ISHRANE!  (Pročitano 4149 puta)

Van mreže mocartBG

• Član
  • *
MOJ PLAN ISHRANE!
« poslato: Februar 18, 2012, 08:13:28 posle podne »
evo i ja da napisem svoj plan ishrane, zanima me vase misljenje, sta bi trebalo da se koriguje, i uopste koliko valja  ovaj dnevni jelovnik koji je slican tokom svih 7 dana u nedelji. Suplemente nisam jos ukljucio, a planiram za recimo mesec, dva da ubacim whey. skoro sam krenuo opet sa treniranjem, znaci korak po korak...prvo sam se bacio na popravljanje ishrane koja je bila losa, sto se tice sastava, kolicine, vremena konzumiranja, svega.. evo kako to okvirno izgleda:

obrok1-ovsene sa mlekom, 3 cela jaja sa nekim niskomasnim sirom, casa jogurta, 1 oligovit

obrok2-pirinac i 200 g pilece belo, kiselo mleko da malo izvuce jednolican ukus

obrok3-testenine i tunjevina iz konzerve(ili sardina, skusa)

obrok4-4 belanca, malo niskomasnog sira i malo parce crnog hleba

obrok 5- pola elle nekad sa maslinama

u danima treninga(koji radim 4 puta nedeljno) 20-30 min posle zavrsetka vezbanja idu obrok 2 ili 3, a izmedju ovi obroka unesem malo badema, oraha ili neceg slicnog

Van mreže Milan Valjevic

• Light Heavyweight Member
  • VIP Member
Odg: MOJ PLAN ISHRANE!
« Odgovor #1 poslato: Februar 18, 2012, 08:23:30 posle podne »
dobro dosao,koliko imas kg.Prvo to da vidimo,pa dalje  da znamo sta od ishrane da korigujes... Mozes li barem jos 200g belog..Koji niskomasni sir konzumiras ? Mozes da ubacis i maslinovo ulje da kombinujes uz obrok kao i  badem.
KO SME TAJ MOŽE. KO NE ZNA ZA STRAH TAJ IDE NAPRED !!!

Van mreže mocartBG

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Februar 18, 2012, 10:09:52 posle podne »
imam 74 kg na 184 cm visine. maslinovo je ukljuceno pomalo, jer belanca przim na njemu, a nekad i na ulju od kos.grozdja. Pazi budzet mi je ogranicen, tako da tesko da bi mogao uvek jos 200g belog..za sada.. da znas kakva mi je ishrana bila pre ovoga, ovo je veliiiki napredak:) a ovako uopste, misljenje, jel korektan jelovnik za kakvo takvo lagano napredovanje? za sada 2 nedelje treninga i ovakve ishrane, tek pocetak...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #3 poslato: Februar 19, 2012, 10:37:40 pre podne »
koji je cilj ove ishrane?
mada,koj god da bio ,TESTENINE i SARDINE nemaju mesta

Van mreže Milan Valjevic

• VIP Member
« Odgovor #4 poslato: Februar 19, 2012, 11:18:06 pre podne »
maslinovo je ukljuceno pomalo, jer belanca przim na njemu, a nekad i na ulju od kos.grozdja. Pazi budzet mi je ogranicen, tako da tesko da bi mogao uvek jos 200g belog..
Ne znam kako onda da ti pomognemo ako ti je budzet ogranicen,a 200gr mesa je malo ,ulje koristi ne obradjeno,tj. ne przeno popij po dve kasike uz obrok termicki obradjeno maslinovo ulje ti dodje ko  obicno,uzimaj ga u salatu ako ne mozes da popijes ovako na suvo..

Van mreže mocartBG

• Član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Februar 19, 2012, 06:15:30 posle podne »
cilj je dobijanje na misicnoj masi. a jel to isto vazi za integralne testenine? predpostavljam da si kad si rekao da nema mesta za sardine mislio da ima bolje resenje, npr tunjevina, a ne da je velika greska. ako je to znacilo da je sve ostalo dobro u jelovniku, znaci da sam na solidnom nutrition putu?? 8) miksa ubacice se maslinovo van tiganja, dobra ideja, u salatu, a i nije mi frka ni na suvo. a sto se tice onog niskomasnog sira-president 5,5 mm, na to sam mislio. kad kazes malo je 200 gr mesa, mislis na gramazu belog koje unesem? posto osim toga idu i tuna i sardina. a sad ce da se cepa pastrmka sa krompir salatom, spremio cale, jao 8)

Van mreže Milan Valjevic

• VIP Member
« Odgovor #6 poslato: Februar 19, 2012, 06:54:42 posle podne »
da na meso sam mislio mozes li barem u dva obroka da ubaci po 200g pre i posle treninga na primer.Malo ti je samo 200gr mesa dnevno..kombinuj i sa ribom ..Vidi sta je jeftinije a da koristi....vidi koliko je oslic kilogram a koliko filet piletine,nadji neku sredinu..Meso ne moze nista da zameni. Zapamti meso pravi meso(misic).

Van mreže mocartBG

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Februar 19, 2012, 10:38:04 posle podne »
pa obrok2 i obrok3 koje sam naveo zajedno su nekih 300 gr mesa(200gr belog i oko 100 iz tune, sard ili skuse). dobro od viska bi imao veci napredak naravno, al polako navikavam se i na ovaj rezim ishrane. pozabavicu se i poredjenjem cena naravno, mada mi se cini da nema nista povoljnije od pileceg belog a da ima istu ili slicnu nut. vrednost.

Van mreže alexi

« Odgovor #8 poslato: Februar 19, 2012, 10:58:51 posle podne »
Momci,kada pisete te jelovnike,je li gramazu mesa racunate nakon sto skuhate,ili sirovo, dakle prije same termicke obrade istog?

Van mreže Milan Valjevic

• VIP Member
« Odgovor #9 poslato: Februar 20, 2012, 06:54:06 pre podne »
ako si listao imalo  forum  u delu nutrition  vido bi da se uvek vaga sveze meso.Znaci ne obradjeno se meri.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #10 poslato: Februar 20, 2012, 12:06:35 posle podne »
mocart
pa VELIKA je greska i razlika izmedju tunjevine i sardine
jer je to brkanje BABA i ZABA
a pre nego sto krenes,trebalo bi da (posto kazes da je masa /koja je mama bdw:D) u pitanju da izrucans svoj jelovnik i da se vodis krilaticom

1.8-2.2 B po kg
3.5-4 gr UH po kg

izraunaj to sta ti jedes i onda izraunacj ovo sta sam ti ja rekao pa ces videti gde si..

Van mreže Milan Valjevic

• VIP Member
« Odgovor #11 poslato: Februar 20, 2012, 12:29:11 posle podne »
Evo ti tablice sa namirnicama pa vid gde si u toj prici  sracunaj to sto ti je pedja reko.

https://spreadsheets.google.com/pub?key=pBaTYdV_-aXeT0bpbCV7EZw

Van mreže mocartBG

• Član
  • *
« Odgovor #12 poslato: Februar 21, 2012, 01:39:28 pre podne »
golub(mladi) 20 gr proteina..odma u lov po ulicama bg-a, cuj da placam belo i tunu.. :D 8)