Pozdrav svima! treba mi vasa pomoc,savet kako god. Treniram oko 6 meseci,visina 184,tezina 84-86,cilj mi je masa...Moj trenutni program program izgleda ovako:
Grudi/biceps,Ledja/ triceps,Ramena/noge.Radim po 3-4 serije za svaku vezbu,br. ponavljanja je 12,10,8,8 ili 12 10 8.Povecavam kilazu sa svakim sledecim ponavljanjem.vezbe koje radim su sledece:
GRUDI (Bench-press, kosi bench na smith masini ,potisak bucicama i razvlacenje stalno menjam,npr. jedna nedelja potisak,druga nedelja razvlacenje i tako u krug(tako je i sto se tice polozaja klupe,polako ubacujem i Pullover)
BICEPS(Skot klupa,stojeci pregib,e sad hamer ,koncentracioni pregib stalno menjam, ponekad ubacim i neku slicnu vezbu)
LEDJA(Lat ispred,iza,zatim uski hvat na lat masini,Veslanje u pretklonu,T sipka,testera za kraj)
TRICEPSpotisak na lat masini,potisak sa cela,potisak bucicama iza glave,propadanje izmenju klupa,s'tim sto zadnje dve vezbe menjam iz nedelje u nedelju)
RAMENA(potisak ispred grudi na smith mas. uspravno veslanje,arnoldov potisak ,lateralno podizanje i za kraj lateralno pod. u pretklonu)
NOGE(nozna ekstenzija i nozni pregib) trenirao sam fudbal pa taekwondo,pa noge toliko i ne forsiram...
citao sam satima i satima o programimai skontao
da je ovo zastarelo..pa mi treba vas predlog. Zanima me da li je raspored vezbi ok? da dodam nesto ? izbacim?