Ne znam zašto misliš da je pogrešno protumačeno jer je jedan član rekao kontra... ja se bas slažem ss tobom recimo.
Ma u redu sve, ovako i treba da se vode, ako mogu da ih nazovem tako, rasprave...
Akcenat u mom pisanju jeste bio na to da svaka hrana, dzank, djubre nazovite kako hocete ima mesto u ishrani..
Opet ponavljam, ako ti neko ko te vodi ili sta vec kaze danas cheat onda je cheat.
@Dja pe Nemoj da mislis da imam nesto protiv tebe i da se obracam tebi licno u ovim postovima, generalizovao sam pricu malo ...
Mislim da ce ovo sto cu kopirati najbolje opisati ono sto hocu da kazem, ko prati prepoznace ko je pisao:
Anegdotalno da ispricam sustinu. Drugar kom sam pomagao jedne pripreme, 4 godine otprilike drzi formu. Kuvana piletina nesoljena i slicno. Vocu nije prilazio. Meni je sa strane gledano bilo zao decka. Robovao je tempiranju hidrata, nije jeo voce, nije davao tijelu dovoljno natrija, strahovao je od masti, strahovao je od junka. Tipican OKP poremecaj, s tim da je on savrseno funkcionisao tako.
1. stavka koju sam mu izbio iz glave, bio je strah od voca. Imali smo tipa 15 razgovora vezanih za tu temu, dok nije poslusao. Naveo sam mu da sam tezu vezanu za voce testirao sam na sebi u pripremama 2012 i 2013, kad sam i bio u najboljoj formi a na njemu zasnivao vecinu uh. Poceo je jesti voce.
2 . Masti, morao je pasti libido da bi vidio da ne moze bez njih. I da je strah neosnovan.
3. Sol. To je bilo zaista jebeno za izbiti iz glave. A nije me mogao slagati jer sam po venama uvijek vidio kad je izbjegavao sol. Kad je prevladao strah od soli, hrana je bila mnogo ukusnija a pumpe bolje.
4. Junk. Moje pripreme do balkanskog su imale vise junka nego on u 4 godine. Mozda i mojih 7 dana. Toga mi je najvise bilo zao. I tu smo pricali, i objasnio sam mu kako ukoliko je vec prazan....Praznu casu od 2dl ako napunis sa 1.5 dl vode, ne moze se preliti...Tako i neko sa solidnom misicnom masom, ispraznjenog tijela, moze sebi omoguciti dosta hrane. Onda sam nasilno tjerao da ispred mene pojede parce pice i neki kolac. Posle toga par mjeseci, iznenadio me kad je u Meku samoinicijativno uzeo bigmac i sladoled neki. Posle je naucio kako driblati glikogen i uzivati malo u zivotu a zadrzati isti izgled ili napredovati.
5. whey. Nije vjerovao u prasak, samo je jeo meso. Vidio je na mom primjeru nekog ko je tokom priprema jeo 300do500gr mesa, nekim danima i 0....I zasnovanu ishranu na prasku. Posle toga je malo rasteretio probavu i 40% prot unosa zasnovao na wheyu. Izgled nije nazadovao a zivot mu je bio bitno olaksan