Pozdrav,moje ime je Vlada.Imam par nedoumica,pa ni mi trebala mala pomoc.
E pa ovako:
Teretanom se bavim izmedju 3 i 4 godine sa malim prekidima.Par meseci sam kao gost rascitavao razne clanke na ovom forumu.Neke stvari o ispravnom treniranju i ishrani sam znao,ali moram reci da sam sa ovog foruma mnoge i naucio.Pogotovo sam naucio dosta o ishrani,o kojoj jesam obracao paznju i pre citanja na forumu ,ali sam posle rascitavanja nekih clanaka posvetio ishrani mnogo vise paznje nego pre.
Elem,visok sam 184cm,imam 95kg i BFI 13%.Zadnjih 6-7 meseci sam pretezno radio treninge za masu i dostigao sam onaj stadium izgleda,tj. mase koji sam hteo.Sada zelim da skinem 3-4 kg,pretezno kao i svi ostali sa stomaka.
Od suplemenata koristim:
Pre treninga: Beta alanin(3gr) ,glutamin(10gr),Kre alkalin(4gr),Bcaa(10gr)
U toku treninga:Tecni Bcaa (3gr)
Posle treninga: Whey(30gr),Beta alanin(3gr),glutamin(10gr),Kre alkalin(4gr),Bcaa(10gr),Maltodex(30gr)
Treniram 5 puta nedeljno.
1.Grudi
2.Ledja
3.Odmor
4.Biceps i Triceps
5.Ramena
6.Noge
7.Odmor
Nedoumice su sledece:
Zeleo bih da radim kardio posle treninga.Da li je to pametno?Procitao sam da bi bilo dobro raditi ga maximalno 30 min nakon treninga.
Znaci,uzmem standardne suplemente pre treninga sa tegovima,onda u toku treninga Bcaa tecni (3gr).
Posle treninga sa tegovima,pocinjem kardio..
Da li pre tog cardia da uzimam Bcaa i glutamin da bi sprecio katabolizam koji ce nastati uzled cardia i koliko cega da uzmem?Zatim, da li posle tog cardia u PWM uzimam pored whey-a,beta alanina,Kre alkalina i maltodex-a ponovo glutamin i bcaa,s obzirom da sam ih vec popio pre cardia?
To su moje nedoumice.
Sve sugestije dobrodosle.
Pozdrav,hvala...