Trazio u pretrazi, ali nema
Poceo sam je prije 7 dana sa 98kg, sad 95kg, razlika se odma primijetila, vaskularnost mnogo bolja.. obim struka bio 91, sad 86cm. ruka je bila 43,5, sad 43..
Inace sam do skoro imao 110kg, na 1.88kg, recimo da sam trenirao snagu, nisam toliko gledao na izgled i nagomilovalo se oko struka 101cm, pa sam smanjio unos kalorija tako sto sam veceru sveo na minimum ( koja je bila do sad najjaci obrok) i u toku dana izbacio slatko. za 2 mjeseca sam smrsao 12kg. inace do tad je bio unos kalorija konstantan otkako treniram jedno 7 godina od 5000 do 7000 kalorija, zavisi ljeto - zima. Ljeti imam slab apetit
Uglavnom do sad je pad snage minimum, nisam ocekivao da ce biti mala razlika, ali vjerovatno sto unosim kreatin, a za snagu - manje ponavljanja je bitniji ATP nego gliikogen.
Da puno ne googlate, dijeta se sastoji od 5-6 proteinskih shakova od po 60g, u toku dana 30-50gr masti (riblje ulje, sjemenke itd), UH 0 i naravno dodaci kao sto su vitamini, minerali, vlakna 10-20g, jos sam ubacio i l-karnitin 1000-1500mg.. prije treninga popijem jednu tabletu sagorjevaca hydroxycut i tabletu efedrina 30mg za volju. efedrin sam nekad davno uzimao, prije 2 godine, jednom sam probao i nije mi godilo, ali je bila 50mg tableta. sad sam nasao ove manje i taman su.
Trening..
1. dan Grudi (benc, leptir), triceps (potisak sa cela, bucicom iza glave), stomak
2. dan Ledja (vratilo, jednorucno veslanje na klupi), biceps (skot klupa, stojeci pregib sa bucicama)
3. dan Noge (cucanj, ekstenzija), trapez na masini, vrat
mrtvo ne radim zbog povrede, nekad davno, pa nesto ne mogu opet da se natjeram, ramena nisam radio godinu dana, a bila mi je najjaca vjezba, tako da nije bilo srazmjerno.. uglavnom sad bih opet mogao poceti pomalo, al to cu kad pocnem raditi masu..
sta vi mislite o toj dijeti?
nasao sam je na stranici team-andro.com, tamo je bas popularna..
ja sam se odlucio za nju zato sto do sad nisam imao nikad dijetu, niti sam pazio na ishranu. tako da bi mi neka druga dijeta, koja ima cvrstu hranu, lako poremetila disciplinu (jeo bih previse, kad mi se otvori apetit, posto znam sebe) a ovako imam shake, popijem i cutim, nikakva hrana mi nije pred nosom i nemam iskusenja.. tako da sam izdrazao vec 7 dana bez varanja
ali sledece sedmice ce svadba u druga, pa valja malo pojesti, vjerujem da malo punjenja nece skoditi..
Uglavnom do sad sam prezadovoljan, prva 2 dana su bila katastrofa, sad i ne osjecam neku veliku zelju da sjednem za sto i da se prejedem. Niti ima neke velike gladi, valjda sto se inzulin manje luci..
Inace planiram u buduce da nabacim cistu msicnu masu, snaga me manje zanima..