Novembar 01, 2024, 10:31:08 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Od bucke do komada  (Pročitano 33723 puta)

Van mreže aca77

• Član
  • *
Odg: Od bucke do komada
« Odgovor #75 poslato: Oktobar 03, 2011, 05:40:11 posle podne »
Ja sam zensko. I imala sam slican problem ali vjezbama sam regulisala (klasicne vjezbe za kicmu odnosno ledja su mi pomogle).

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #76 poslato: Oktobar 03, 2011, 06:06:31 posle podne »
oprosti, aca, po nicku sam odmah zaključila da si muško.

nadam se da će se i meni to regulirati, baš mi smetaju moja spuštena ramena. i slobodno kritiziraj, ako se nešto da promijeniti, ja bi rado da mi se ukaže na to.... 

Good timber does not grow with ease; the stronger the wind, the stronger the trees.

Van mreže Tanja U.

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #77 poslato: Oktobar 06, 2011, 01:15:15 posle podne »
Ako se nisam uključila kasno, i ako neko već nije spomenuo, mislim da bi bilo jako dobro  pogledati ovu temu, u kojoj se nalaze osnovne informacije o ishrani čega treba da se pridržavamo svi, nebitno da li imamo 5 ili 25 kg viška:
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,15033.0.html

Pozdrav
Tanja

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #78 poslato: Oktobar 07, 2011, 12:05:53 posle podne »
O prehrani sam pročitala sve živo, nema greške.  ;D Ali hvala svejedno!
Good timber does not grow with ease; the stronger the wind, the stronger the trees.

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #79 poslato: Oktobar 08, 2011, 03:58:17 posle podne »
Malo sam se pogubila. I muči me PMS pa sam nervozna i nikakva. Dajte malo utjehe.
Ovako, stvar je u tome da sam ja u mjesec dana na rotacijama i 5X tjedno teretana, izgubila 5kg. I sad već tjedan dana ili više nisam izgubila valjda ni grama. Pročitala sam sve živo i neživo, mislim da mi je prehrana savršena (5-6 obroka, ne unosim ništa što ne smijem, čak ni jabuku nisam pojela, jedino što neke dane štrajkam malo sa salatom - ali mislim da to nema veze baš s ničim, pazim i u koje doba što jedem, ma bez greške), sad sam počela koristiti i Turbo Burn od Sciteca (tek sam dva zadnja treninga odradila s njim). Kardio sam povećala na 60-80min dnevno, ovisi o tome da li radim sprave ili ne. Znam da je 5kg u mjesec dana super, i da je normalno da nekad stane. Ali mi ide na živce. Pogotovo kad čujem da je dečko iz teretane u 3 tjedna izgubio 9kg. Šta je to normalno? I zašto oni pričaju o tome kao da je to super? Onda sam ja mala prasica što nisam izgubila više i što pazim da jedem dovoljno?  >:( I još me nešto izbacilo iz takta, pročitala sam negdje da kad radiš na definiciji, da zaboraviš mišićnu masu u bilo kojem smislu!! Ne razumijem. Šta nije da ja moram paziti da jedem dovoljno baš zbog toga da ne izgubim mišićnu masu????  >:(

Kažem vam, PMS.

Van mreže BBBbbb

• Middleweight Member
« Odgovor #80 poslato: Oktobar 08, 2011, 04:03:09 posle podne »
Ispravi me ako gresim ali neke zene reaguju u PMS-u tako sto imaju povecanu retenciju vode (nadute).
To bi onda i bilo objasnjenje za tebe.

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #81 poslato: Oktobar 08, 2011, 04:11:35 posle podne »
To je istina, i ja sam i inače sklona skupljanju vode budući da stojim cijeli dan.... Ali otkad treniram, puno se manje skuplja, vidim pogotovo po gležnjevima....

A ovo ostalo?

Van mreže Milos Zivanovic

• Heavyweight Member
  • Miloš Živanović
    • Facebook
« Odgovor #82 poslato: Oktobar 08, 2011, 04:35:23 posle podne »
Ranije si sa (lupam sad) 2.500cal koje si unosila bila u deficitu neki br. cal (npr. 400)... sada je telo izgubilo kilazu i postavilo taj novi cal. unos kao "normalan" - tih 2.500cal npr...  ;)

Van mreže BBBbbb

• Middleweight Member
« Odgovor #83 poslato: Oktobar 08, 2011, 04:39:41 posle podne »
Pa sto se tice gubljenja misicne mase, tesko je to izbeci, pogotovu uz velike kolicine kardia, ali koliko vidim ti si skoro krenula sa treninzima i nema potrebe da se time opterecujes, samo drzi dobar unos proteina i nece se to kod tebe primetiti.

Sacekaj da ti prodje hormonalno ludilo pa ces videti stanje stvari.
Ne gledaj previse brojke, drzi se ogledala.

Ako ne bude poboljsanja uskoro napisi trenutnu ishranu pa da se nesto malo menja.

Van mreže tanatos

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #84 poslato: Oktobar 08, 2011, 05:05:03 posle podne »
Misicna masa odnosno definicija ti izlazi iz kuhinje a ne u teretani.
Misice PRAVIS!!! i kad si na dijeti, al ne tim tempom ko kad unosis po 3gr proteina na kg mase i kad unosis jos pride 200gr uh ili 300gr...

9 kg za 3 nedelje...
Pa pazi ovako, i ti si mogla to za sebe da kazes da si izgubila 8kg umesto tih 5. (ako te to tesi?!?!)
Odradi trening a popi do 1dl vode. Odi kuci ne veceraj, idi u VC uvece pa posle i ujutru (ne pij vodu cele noci naravno) i ujutru ces biti 3kg laksa!!!
A to su ti - prazna creva, prazna besika, dehidriras...
Tako da, ko god napise da je skinuo 5 kg, ja odma odbijam 2 kila. KO napise da je skinuo 8 - priznajem mu 5 do 6kg telesne mase ne racunajuci vodu!

A za 3 nedelje da bi skinuo 9kg to je ova matematika:
9kg X 9000 cal po kilogramu = 81.000 cal
81.000 : 21 dan = 4.000 cal dnevno
:D
Sad jasnije? Dali sad shvatas da je to NEMOGUCE! :)

Van mreže tanatos

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #85 poslato: Oktobar 08, 2011, 05:08:45 posle podne »
Ako danas uneses zdravih 2000 cal, i obicnim aktivnostima ih potrosis, a na treningu samo!!! odradis taj deficit (recimo 800 do 1000 cal)
onda ti treba 10 dana!!! da bi skinuo 1kg!
sto znaci, da mesecno sve preko 4kg je nenormalno,
ili je laz
ili katabolizam
ili dehidratacija!
masnoce da bi skinuo toliko treba da si - lud
da si na nekoj bolesnoj hemiji
ili da treniras 3x na dan (mada i sa ovim, 9kg masti za mesec dana je EXTREMNO MNOGO)

Gde se zuris?
Ne volis da treniras pa hoces sto pre da napustis treninge i teretanu?
Udri bre po gvozdju, piletini i pirincu i rezultati MORAJU da dodju!
DO leta svaki ce ti se trbusnjak videti bez problema!

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #86 poslato: Oktobar 08, 2011, 05:29:04 posle podne »
Tanatos, to sam htjela/trebala čuti.  ;D

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #87 poslato: Novembar 02, 2011, 06:30:52 posle podne »
Evo mene, sad sam na 67kg. Ide, polako, ali sigurno.  8)

Pitanje. Da li da si nabavim NUTREX LIPO 6 BLACK? Šta mislite?

Van mreže saska 88

• Lepotica
  • Middleweight Member
« Odgovor #88 poslato: Novembar 03, 2011, 04:33:59 posle podne »
Mislim da ti ne treba, lepo ti ide i ovako. :) Za dva meseca, 8 kilograma uopste nije malo. :)

Van mreže Black&Decker

• Heavyweight Member
  • why so sirius?
« Odgovor #89 poslato: Novembar 03, 2011, 07:10:55 posle podne »
cak sta vise mnogo je :D