Novembar 17, 2024, 12:14:55 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.361 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: Studiranje u Americi/Kanadi  (Pročitano 37462 puta)

Van mreže MarK3

• Light Heavyweight Member
Odg: Studiranje u Americi/Kanadi
« Odgovor #75 poslato: Avgust 02, 2011, 12:00:36 posle podne »
kako mislis plata u vojsci i nije nesto - pa te 2500$ nece nigdje lakse zaraditi, ako ih i zaradi, plus u vojski imas i hranu i spavanje, a naravno da nece cijeli zivot biti u vojski, naglasio sam i to opet ponavljam znam 100% da ti oni finansiraju koledz, pa kad zavrsisi trazis posao u struci, znam mnoge koji su dosli samo da im finansiraju koledz, tako da ta prica o zacaranom krugom, bez ljutnje, nema veze sa zivotom...

e sad to za apliciranje u vojsku nisam siguran kako ide, znam da su nekima, izmedju ostalih i meni nudili tu opciju, a nemam drzavljastvo...
da li ti racunac na tih 2500$ porez, troskove za svakodnevni zivot, stan itd? Jedino ako ne zivis u nekoj kasarni ili sta ti ja znam... opet jako diskutabilno... oni ti ne finansiraju koledz 100%, nisu ludi da to rade, verovatno daju najboljima ali svakoj dzudzi da plate koledz ne pije vodu... postoje studentski krediti koje vracas kasnije dok radis itd...
« Poslednja izmena: Avgust 02, 2011, 12:04:28 posle podne MarK3 »

Van mreže vlado0550

« Odgovor #76 poslato: Avgust 02, 2011, 12:56:56 posle podne »
druze, ako neko nema porez onda je to vojska i ako ima onda je minimalan i naravno da ces zivjeti u vojnoj bazi, a ne u kasarni, kako ti to kazes, a jel ti racunas porez na 1000$ koje ces zaraditi kao recimo konobar i troskove za svakodnevni zivot, ja ti kazem da imas cistih 2500$ od vojske, a i za koledz ti po treci put ponavljam, znam dakle 100% da ti placaju koledz, nema tu najbolji, nego svima koji redovno daju ispite...

btw- mene to i ne zanima jer trunutno imam dobar posao, ali stavrno nemem razloga da pricam napamet...

Van mreže Francuz

• Cruiserweight Member
« Odgovor #77 poslato: Avgust 02, 2011, 02:39:29 posle podne »
Prvi put cujem ovo za vojsku. Sad pricam napamet, ali zar ako si clan vojske, to znaci da mogu da te regrutuje kad god zele? Drugo, ne svidja mi se posao gde moram da se selim non-stop (nisam siguran da je vojska takva, mada pretpostavljam).
A i tih 2500$ nije neki ozbiljan novac. Nije ni los za pocetak, al to nije dovoljno za normalan zivot tamo. To je mozda nekih 15$ po satu rada, kelnerisanje je skoro isto toliko placeno.
Odlicno je sto placaju koledz, ako placaju, mada opet pitanje je kakav je to koledz? Jer ipak tamo ima desetine hiljada koledza.
« Poslednja izmena: Avgust 02, 2011, 02:42:24 posle podne Francuz »

Van mreže Francuz

• Cruiserweight Member
« Odgovor #78 poslato: Avgust 02, 2011, 02:43:28 posle podne »
Evo sta mi je rekao drug iz Amerike. Citiram:

"ma jok netrebabaju ti sportski rezultati nikakvi to mozes samo da napises nesto bzvz kad da si igrao nesto veliko i tako to...
neradim u struci al placaju do jaja..msm do jaja u poredjenju sa srbijom..placaju me svakog petka ..
a skola kao skola je sprdnja i laganaj je mnogo i do jaja je zurke noin stop ribe pijancenja..a opet ume i smor da ti bude..sve zavisi..
mogu na fudbal da ti nadjem skolu ovde u californiji..
mene je kosta prva godina okjo 15 000 $ +sto sam ima i stipendiju na toj skoli ...zato sam se i odselio nisam imao vise da placam...
mozes uvek da nadjes da zivis kod nekih ljudi u tom gradu za dz pa im za uzvrat cistis oko kuce i pomazes tako malo tako su moja dva ortaka nasli..ovde kod mene je do jaja..bas bas, mogo bi mozda i link od skole da ti dam pa da portazis email ili broj od trenera panjega da kontaktiras..a za americki fudbal nemoj ni da pomisljas ti ljudi suu 6puta vec od obicnih ljudi..:)"

Van mreže vlado0550

« Odgovor #79 poslato: Avgust 02, 2011, 02:56:02 posle podne »
Prvi put cujem ovo za vojsku. Sad pricam napamet, ali zar ako si clan vojske, to znaci da mogu da te regrutuje kad god zele? Drugo, ne svidja mi se posao gde moram da se selim non-stop (nisam siguran da je vojska takva, mada pretpostavljam).
A i tih 2500$ nije neki ozbiljan novac. Nije ni los za pocetak, al to nije dovoljno za normalan zivot tamo. To je mozda nekih 15$ po satu rada, kelnerisanje je skoro isto toliko placeno.
Odlicno je sto placaju koledz, ako placaju, mada opet pitanje je kakav je to koledz? Jer ipak tamo ima desetine hiljada koledza.

Ja sam ti predlozio kao jednu od opcija vojsku, pa ti sad vidi...

A ti ako zaradis vise od 2500$ u americi, ja cu ti poslati jos toliko mjesecno, hocu da kazem da imas prevelika ocekivanja, pa jel ti mislis da bi njihovi ljudi isli u vojsku za 2500$ da negdje drugo tako mogu zaraditi te pare, kako god razmisli dobro.

Van mreže Francuz

• Cruiserweight Member
« Odgovor #80 poslato: Avgust 02, 2011, 03:14:08 posle podne »

Ja sam ti predlozio kao jednu od opcija vojsku, pa ti sad vidi...

A ti ako zaradis vise od 2500$ u americi, ja cu ti poslati jos toliko mjesecno, hocu da kazem da imas prevelika ocekivanja, pa jel ti mislis da bi njihovi ljudi isli u vojsku za 2500$ da negdje drugo tako mogu zaraditi te pare, kako god razmisli dobro.

Ne kazem da nemam visoka ocekivanja, zato i zelim da odem. I ako odem, naravno da cu da radim za minimalac, ali se nadam da cu vremenom napredovati.
A za vojsku... Pa mozda se ljudi prijavljuju u vojsku i zato sto nemaju para za koledz ili skole za bilo koji drugi posao...

Van mreže sleepy

« Odgovor #81 poslato: Avgust 02, 2011, 03:43:49 posle podne »
Sve zavisi sta radis u vojsci. Moj drug je u vojsci kao avio mehanicar sa srednjom skolom. Ima stan, zenu, dvoje dece, kola...lepo zivi. Al sad napusta vojsku zato sto kao civil moze da vise zaradi.
I r made of sugar, spice and everything awesome. But mom and dad accidentaly added an extra ingredient...chemical WIN!!!

Van mreže Francuz

• Cruiserweight Member
« Odgovor #82 poslato: Avgust 02, 2011, 03:52:31 posle podne »
Sve zavisi sta radis u vojsci. Moj drug je u vojsci kao avio mehanicar sa srednjom skolom. Ima stan, zenu, dvoje dece, kola...lepo zivi. Al sad napusta vojsku zato sto kao civil moze da vise zaradi.

Tako sam i pretpostavio. Tih 2500$ nama u Srbiji mozda izgleda mnogo, ali kod njih je to par stotina dolara vise od minimalca.

Van mreže nemanja1234

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #83 poslato: Avgust 02, 2011, 04:10:46 posle podne »
@vlado0550
Da li si nesto blize obavesten o tom nacinu preko vojske, kako to ide, kako se prijavljuje...?
Da li mozes da biras fakultet, recimo medicina? I da li postoji neka starosna granica?

Van mreže vlado0550

« Odgovor #84 poslato: Avgust 03, 2011, 05:29:07 pre podne »

Tako sam i pretpostavio. Tih 2500$ nama u Srbiji mozda izgleda mnogo, ali kod njih je to par stotina dolara vise od minimalca.

Drug ja ti garantujem da ti neces zaraditi tih 2500$ u americi nema sanse, a i racunaj na to porez i troskove za zivot, stan na koji ces dati pola para, itd. da ne nabrajam, nema sanse da ti zaradis te pare, a i da zaradis nebi s time opstao u USA!

Ja ti ne kazem da ides u vojsku, ali kazem ti ono sto znam, da ti placaju sve i koledz, za koji ti neces nikada imati pare, osim ako ne izganjas neku stipendiju i pored toga treba da radis ko lud i da imas srece da sve to i uspje...

Van mreže Francuz

• Cruiserweight Member
« Odgovor #85 poslato: Avgust 03, 2011, 01:26:30 posle podne »

Drug ja ti garantujem da ti neces zaraditi tih 2500$ u americi nema sanse, a i racunaj na to porez i troskove za zivot, stan na koji ces dati pola para, itd. da ne nabrajam, nema sanse da ti zaradis te pare, a i da zaradis nebi s time opstao u USA!

Ja ti ne kazem da ides u vojsku, ali kazem ti ono sto znam, da ti placaju sve i koledz, za koji ti neces nikada imati pare, osim ako ne izganjas neku stipendiju i pored toga treba da radis ko lud i da imas srece da sve to i uspje...

Naravno druze, cenim tvoje misljenje, cak cu da se vise raspitam oko ovoga za vojsku. Mada, nemam nikog ko je bas u vojsku otisao.
Posto svaki dan pokusavam da udjem u kontakt sa sto vise ljudi koji su bili ili su tamo, sad su mi dvojica rekla da zive kod ljudi u kuci za dzabe, zauzvrat im sredjuju kucu i bastu. Sto je zanimljivo, kaze da to mozes da nadjes svaki dan, jer su Ameri mrcine, a ne znaju sta ce sa parama. Zive u Kaliforniji.

Van mreže vlada sin

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #86 poslato: Avgust 07, 2011, 01:14:28 pre podne »
Druze vidim da si zagrizao da ides. Jedan samo kolegijalni savet: uzmi lepo svesku i zapisuj tacku po tacku  svaki trosak i aspekt zivota koji mislis da ti odredjuje kvalitet istog ovde i u Americi ili negde drugde. Pazljivo prihvataj svaku informaciju i nemoj nista da uzimas zdravo za gotovo jer gde god da odes ti si stranac i niko te ne zarezuje 2 %. Kako god da odlucis zelim ti svu srecu,ali ako treba 10 puta meri pre nego preseces. Pozdrav
Men sana in corpore sano !

Van mreže NPP

• Cruiserweight Member
« Odgovor #87 poslato: Avgust 22, 2011, 10:45:24 pre podne »
Moj burazer je otišao pre par godina. Ovde je bio na DIF-u i igrao u Vojvodini FK. Tamo je završio koledž, dali su mu punu stipendiju, stan i hranu. Ima ovde puno ljudi kojima je to posao, tj u vezi su sa našima tamo, pa te oni ubace negde. Ali za ozbiljen koledž moraš i da si ozbiljan  igrač. Sve u svemu sada igra tamo, ima profesionalni ugovor i tako. S obzirom a oni imaju ligu od NG do leta planira da kao i njegovi saigrači igra na Bliskom Istoku drugi deo godine. Ono što hoću da ti kažem da su tamo sada sve više evropljani treneri i ako nisi dobar igrač, možda je neka druga opcija rešenje
Ne prodajem AAS niti imam koga da vam preporučim, molim vas ne pitajte me to.

Van mreže Zica

• Član
  • *
« Odgovor #88 poslato: Maj 05, 2012, 07:18:34 posle podne »
Ja sam u USA,California na sportskoj stipendiji.
pisite mi na email ako vas nesto zanima...
zacalukic@gmail.com

Van mreže Francuz

• Cruiserweight Member
« Odgovor #89 poslato: Maj 06, 2012, 03:09:16 pre podne »
Dosta je proslo od ove teme, iskreno, malo sam je i zaboravio...
Sto se mene tice, nedostatak finansija za odlazak/dobra mogucnost da ovde zaradjujem su nekako ubacili Ameriku u drugi plan.
I dalje imam zelju da idem jer mi se smucio nas mentalitet, ponasanje, veze za posao, veze za ovo, veze za ono...

Videcemo. :)