usa tj menhetn
na menhetnu nisam bio i ne mogu da pricam ali cisto sumnjam da se prica razlikuje od mesta gde sam bio jer je USA klishe iste u svim segmetnima njihovog zivota a narocita u PALICI..
jer u italiji i francuskoj smo neke pandure u par navrata nesto pitali i bili su bas korektni i fini.
pa pretposalvjam da su fini bili jer u principu nemaju razloga da budu drugaciji osim stio su vas mrzeeli iz dna duse ukoliko su provalili od kuda ste i nemras da brines da ste uredno u to budi siguran odmah posle vaseg pitanja i odlaska registrtovani u njihovoj provoj "postaji" kao NN lica-u izazivanju moguceg konflikta sa inace mirnim gradjanima italije i fransucke
ovo ti govorim jer sam pre 6 meseci npr u trstu iz cista boga mira a sto moze da potvrdi dirketor panposrta kao i marko dimitrijevic toliko na sred ceste izmaltetirani samo iz razloga sto je auto bio crne boje i na zadnjem sedistu smo sedeli nas dva celava
prica je bila u kratko...
ulazimo u trsti i posle samo nekoliko trenutaka iza nas se stvaraju policisjka kola koja nas zaustavljuju pod rtoacijom
NIKO NE IZLAZI IZ POLICIJSKIH KOLA da bi se za 4 min strovila INTERNETNA SA DUGIM CEVIMA I NJIH 5 ili 6 SA CEVIMA UPERENIM U NAS DRZI PODRSKU JEDNOM SABORACJAJCU KOJI NAM UZIMA DOKUEMTNE I ONDA NAS OVI IZACUJU NA CESTU I NAREDUJUJU DA RUKE DRZIMO NA KOLIMA..(scene iz fillomva)
sve se ovo odvija skoro u centru trsta u 9 sati UJUTRO....
naravno,niko nezna ni E od engleskog da progovori i kada sam shvatio da mozemo samo da budemo izbuseni rekao sam svoj trojici da slucjano ne pkusavaju ni da kominiciraju sa njima jer su ono prilicno preplaseni,nadrkani,isfrustirani a duge cevi su im otkocene i METAK U NJIMA (veruj mi da znam sta i kako znaci metak u cevi i kako se to poaznaje)
cela torotura je trajla (sa rasturnjem auta naravno itd) negde oko 1.5 sati da bi nam bacili pasose na zadnje sediste i mislim da su rekli da se NOSIMO U TRI PICKE MATERINE ali na italy jeziku...
ovo je samo jedna od neugodonosti kjoje sam doziveo i koja je prilicno sveza a da ti ne pricam o sranjima sa njihovom saoboracjanom polcijom prilikom zaustavljnja i klavirenja da si strani drzavljanin...
ali nista ovo nije bitno jer je ovo NORMLANO vec je stvar da oni to rade i NJIIHOVM LJUDIMA jer sam isto tako mnogo puta sedeo u kolima sa covekom koji ima njihove table,perfketno govri njihove jezik nije bitno dali je nemacki,swe,spanski ili italy,nisam progorvao ni jednu rec NITI JE KO OD NJIH TRAZIO DOKUMETNA OD NAS SAPUTNIKA vec je usleidlo klasinco malteretiranje bez i jedne jedine osnove covkea koji vozi auto po sve i jednom elemetnu koji nema logike niti zxdravog razuma
kazem ti
ono sta sam ja doziveo je dlaeko ispred ovoga sta si ti doziveo a siguran sam za tebe da je to bilo turisticki pa te je i boleo tuki da u opste obracas paznju an te stvari ali veruj da gresis i mozes da budes u to siguran