Ljudi ova rasprava nevodi nikuda.
Kao kad bi se raspravljali kosarkas i fudbaler koji je sport "bolji"....
Nekada davno sam citao neke casopise tipa "Mens Health' (taj mi je sad prvo pao na pamet,citao sam ih dosta) i sl. i shvatio da u njima stoje saveti samo za jednu grupu ljudi,jedan deo populacije.To su saveti kako treba da treniraju JAPI ljudi,koji sire guzice po kancelarijama ceo dan,vode knige i bave se birokratijom,i jedini problem sa treniranjem im je to sto nemogu da nadju dovoljno vremena....Razlog zbog cega bi trenirali je taj sto im posao nezahteva fizicku aktivnoost,tako da treniraju da ne bi postlali izrodi i knjiski moljci gojazne guzice i sl.
+ imaju dovoljno para da sebi priuste sve,teretane suplemente,extra ishranu.
I sta ce meni saveti namenjeni njima,kad ja sljakam gradjevinu (ali bas sljakam,nisam stormaj nego klasican sljaker.) 12 sati dnevno,u sezoni kad smo vezani rokovima bude i do 16 sati dnevno!+ I nemam neka primanja verovali ili ne hasam jaku hranu tri obroka dnevno,satnica mi je 140 dinara ali kad poplacam racune opet sve ode na hranu,i sta ja onda ima da uzimam tamo neke savete namenjene treninzima japibirokrata,kad ja dodjem uvece mrtav umoran u 7,8 sati,onako prljav odradim 5 serija zgibova i 10ak serija sklekova i cao djaci.Znaci odma cim dodjem s posla,ni ne tusiram se nego dok sam zagrejan skupim snage i odradim tih pola sata i zdravo.
A da li bi imao vise koristi ili stete kad bi se posle 12 sati rada,istusirao,pa otisao u neku teretanu,pa odvalio trening od sat,sat i po,sve te detalje vrh bicepsa,prednje rame zadnje rame,pa zavrsio ne bi pre 10 sati i onda dok dodjem kuci,istusiram se i veceram?A da poslednji obrok je bi u 1 sat poslepodne.ili da se nabacam hrane pre treninga?i onda od adrenalina ne bi mogao da zaspim pre ponoci. i ujutru od 6 ponovo sljaka!
Poenta cele price je nezelimo svi i nemozemo na kraju krajeva da budemo BodyBilderi,nego svako u skladu sa svojim nacinom zivota mora da iskombinuje neki trening.