Podjelio sam temu, mnogi razmisljaju kao ti pa nek se cita.
Moja dva centa za Gameovera....
@ Game over
Ako ces da se gadjas sa roidsima moraces jos vise da ulozis u prehranu i saplementaciju da bi napravio rezultat. Takodje u periodima off, ako ih imas, morace hrana takodje da bude jako dobra, a sva saplementacija dobro podebljanja kako bi se steceno ocuvalo.
Sve u svemu gledajuci finansije, rokanje roidsima ce da te kosta mnogo vise nego li sto te kosta nekoliko boca koje ces uzeti.
Naravno postoje i oni, koji kada koriste doping sredstva ne koriste saplementaciju, hrane se traljavo i misle da ce nekoliko mililitara anabolika nedjeljno nadoknaditi sve. Takvi takodje, po "skidanju" sa dopinga najcesce nemaju slobodnih novcanih sredstava da saplementacijom pokriju pricu nakon ciklusa i rezultat svega toga je da cesto momci, kada se sve slegne izgledaju gore nego li kada su poceli... naravno hemija je jeftina, pa se vrteska nastalja i svi "planiraju" sledeci ciklus koji ce biti taj koji ce im nabaciti ruke od +50cm, grudi na koje moze da stoji casa Martinijam a "izgoreti" salo sa stomaka.
Zbog svega ovog, licno znam, a vjerovatno i mnogi iskusniji momci sa foruma, gomilu njih koji se rokaju a izgledaju vrlo prosjecno - a poenta je da kada vec se gadjas doping sredstvima, ne izgledas cool za plazicu vec da budes vrlo zahebat covjek, jer u suprotnom ti doping sredstva ne trebaju, dovoljno je 5-6 obroka, pristojna saplementacija i tezak trening all year around.
dok je ta prica sa dopingom jeftinija upola
Ako to gledaš na način : roknuću se DPOOM ili neki oral a ješću shit onda jeste jeftinija, napredak je evidentan zbog navučene vode i kad završiš naravno ona ode.
A ako gledaš da ispoštuješ ishranu to je totalno druga priča
Tako je ali nije problem samo u prehrani - u periodu kada se user skine sa ciklusa, do povratka hormona u normalu mogu da prodju nedjelje ili vise, tada je visok unos antikatabolika kao i upotreba prirodnih test bustera (da bas onih skupih) krucijalna, jer sa niskim nivoima prirodnog testa, a nedostatka "saplememtacije" sintetickim oblikom micici koje smo stekli ili koje imamo od ranije su ranjiviji, i skloni katabolizmu - "standardni" ciklusi sa masivnim dozama enanthata i dece ce taj period prolongirati i ostaviti duzi vremenski period u kojem ce neiskusni useri imati priliku da pojedu sto vise stecene misicne mase. Takodje, uslijed rapidnog pada nivoa testa dolazi do strmoglavog pada raspolozenja - sto povlaci i los libido, nedostataka volje za treningom, prehranom i bilo cime... sve to dovedi do onoga sto sam vise puta ponovio i ranije - user kad se sve slegne izadje gori od onda kada je poceo.
Naravno tada vrteska ide dalje - i ne planira se bolji ciklus propracen kvalitetnojiom prehranom i dodacima, nego samo se pomnozi sa dva ili tri kolicina anabolika, koje opet mozemo da priustimo - a to su oni najjeftiniji, a koji su najtezi za oporavak i koji ovaj period o kojem gore govorim produzavaju i kolo srece se okrece, a rezultata nigdje.
Zbog toga stalno apostrofiram upotrebu manjih doza i brzodjelujucih ulja kao bolju i efikasniju, ali avaj sto ciklus od 100 ili 200 e kad moze za 40...Zasto saplementi kada moze hrana... zasto neka piletina, curetina, teletina, kad moze pljeska i kobasica etc etc...
al opet znam da mi bez suplementacije nema napredka...
Totalno loše razmišljaš, suplementi ITEKAKO pomažu ali se i bez njih može napredovati i rasti.
Vrlo tesko - na vecem nivou.
Zbog takvog stava, mnogi i renomirani Balkanski builderi idu okolo sa non-stop nabreklim stomacima - jer unose gomilu cvrste hrane kojom tjeraju svoje masine da rade i muce se vise nego sto je to potrebno, unosenje 2kg mesa i 50 bjelanaca dnevno je nepotrebno u eri u kojoj mogu da se iskoriste zamjenski obroci koji se lakse vare, kao i da se MAKSIMIZRIA unos aminokiselina onda kada je to najpotrebnije - oko samog treninga!
Iz toga se da zakljuciti da su saplementi ITEKAKO NEOPHODNI ukoliko se zele koristiti anabolici - a njihova upotreba povlaci zelju da korisnik zeli da izgleda jako dobro a ne samo FIT, sto se moze postici i sa 3-4 treninga nedjeljno i 3-4 obroka dnevno, bez hemije, saplementacije, citanja foruma etc etc... Ali valjda kada vec ovjde provodimo vrijeme nije nam cilj da budemo "slang" vec da budemo hebene zivotinje.
Pozdrav