?Ako im je lako,nek stave 100kg pa nek rade zgibove
Sto bi to radili,kad ce bolji efekat postici sa 4,5 vjezbi?
Pr.vjezba na latu koristeci usku sipku ali na gorni dio sprave ,uglavnom vjezba pogadja misice izmedju ledjnih lopatica ako znas tu vjezbu,nema sanse da zgibovima odradis taj dio ledja da bude isti efekat kao latom ma ima jos masu primjera nego sam se sjetio ovoga prvog.Ne treba ti nista ni sklekovi,razboj ,zgibovi da bi imao razvijena ledja tj grudi,iako ja toga mogu tonu serija odraditi ali ne poklanjam paznju tome.I ne treba mi nikakva studija imam isustva .
Hocu reci ljudi koji rade samo pomenute vjezbe ne mogu postizati rezultate kao oni sto postizu sa spravama.....
p.s nisi uopste shvatio sto hocu da kazem
ali malo ti je glupa logika,mislis da je Arnold razvio onakve grudi jer je radio bench kao glavnu vezbu??Ne,radio je propadanja sa opterecenjem.Radio je zgibove.Ne,nije samo to radio,niti sam ja igde rekao da je dovoljno samo to raditi zauvek,ali neki ljudi malo preteruju i rade sesto vezbi a ne shvataju ni kako misici rade niti kako se odredjeni pripoji msiica ukljucuju u igru.Ti mi pominjes neki medjulopaticni misic (pretpostavlajm romboide ili trapezius koji itekako arde kada radis zgibove,ako hoces poslacu ti moja ledja sliku)
A vec rekoh,probaj 6 meseci raditi zgibove i jedi kako valja i reci mi kako ide jer ja ne pricam napamet.Ovo vazi i za veslanje u pretklonu i mrtvo itd....Svaka vezba je dobra,a nemam pojma kako uopste znate kako vas koja vezba "radi" ako radite 6 vezbi na treningu??Ja sam hvala bogu kao sto rekoh probao duzi vremenski period i samo mrtvo i samo veslanje i samo zgibove...i znam sta imam od koje.To preporucujem svima i to je bila poenta mog prvog posta da ne krecete odmah radi 3 ovoga 3 ovoga i 3 ovoga i ovoga,vec upoznajte svoje telo pa cete lako da radite 15 vezbi.
p.s. ako mozes uraditi tonu toga hajde odradi ovako moj trening: radis 8 serija zgibova sirokih sa 20kg s time sto ti je pauza izmedju serija 10-15 sekundi a spustas se 4 sekunde dole,eksplozivno gore.Javi kako je bilo i jesi li mogao tonu odraditi.Opet kazem glupo je tako pricati jer imam osecaj da na vezbe tipa zgibovi i propadanja gledate kao na nesto bzvz,umesto da razmislite kako da otezate tu vezbu ako vam je vec previse laka.