Nadam se da je prava tema za ovo pitanje.Da li bi neko od iskusnijih mogao da napravi paralelu izmedju recimo 3 i 6 obroka, to jest iskoristljivosti proteina? Ako se u svim obrocima koriste samo cvrsti izvori proteina, pretezno belo meso i ella, da li je moguce, to jest, koliko je potrebno telu da svari odredjenu kolicinu proteina? Znam da svako treba da vidi kako mu odgovara, ali sigurno postoje neka istrazivanja ili studije koje odredjuju neku smernicu.
Sta ustvari zelim da pitam? Jasno je da vrv ni ljudi sa ovog foruma ni takmicari ne grese kada unose 6+ obroka dnevno. Ali sta se desava kada se ista kolicina proteina unese u 3 obroka, u kracem vremenskom periodu (sva 3 obroka u 8-9h) ? Da li se ti proteini ne iskoriste? Da li se taloze kao mast? Da li se koriste za energiju?
Svestan sam da do odredjenog katabolizma mora doci, ali kao coveku koji ne juri masu, vec samo zeli odrzavanje uz eventualan mali gubitak bf, da li je moguce to postici u 3 obimnija obroka? Da li je moguce iskoristiti 3x300g belog mesa ili 2x450 isto kao i 6x150?
Da napomenem da ja imam 175, 80kg, 15% bf.
ka, u kracem vremenskom periodu (sva 3 obroka u 8-9h) ? Da li se ti proteini ne iskoriste? Da li se taloze kao mast? Da li se koriste za energiju?
Svestan sam da do odredjenog katabolizma mora doci, ali kao coveku koji ne juri masu, vec samo zeli odrzavanje uz eventualan mali gubitak bf, da li je moguce to postici u 3 obimnija obroka? Da li je moguce iskoristiti 3x300g belog mesa ili 2x450 isto kao i 6x150?
Da napomenem da ja imam 175, 80kg, 15% bf.