Ne moze softver da unisti hardver, tj. moze windows da zezne, ali ne i da se ne moze opet windows reinstall.
Ko kaze da ne moze.. Bilo je virusa koji su terali crt monitore da pregore, jer su im podizali frekfenciju osvezavanja slike, a sto se tice hard diska.. naravno da moze i njega da sredi, dovoljno je samo da mu daje instrukcije da lagano no stop pise i brise po raznim sektorima, i da tako radi bez prestanka.. A kao sto pirat kaze moze u principu da menja i napajanja i setovanja po biosu.. i da ti occ kompjuter a da ti ne znas.. Mogucnosti su razne.. Samo sto se takve stvarni ne dogadjaju u zadnje vreme koliko ja pratim it scenu, a pratim je zadnjih 20 godina..
Tacno tako to se ne desava poslednjih godina, znaci postoije virusi koji napadaju bios samo sto ne manifestuju se vise u tom obliku ... eh crt monitori kad to bese
Ali pazi kod hd ne moze da se na taj nacin osteti arhitektura sa fizickog stanovista ... to je nemoguce... mislm da uzrok bude neki program koji ce da pise i brise po sektorima ili kao sto rece sleepy da puni praznim filovima kao sto mnogi trojani rade pa se komp usporava... moze da se sjebe funkcionisanje ali kad se otkloni virus hd ce da radi normalno ...
Da bi menjao BIOS mora da udje u BIOS sto je danas vrlo zajebato (gotovo nemoguce).
kako mislis nemoguce uci u bios ?
imas danas koliko hoces bios virusa , recimo da ti gasi komp , da ti smeta pri formatiranju diska ... ja sam imao ovaj prvi i dok nisam resetova bios jebakao sam se bogami godinu dana sa tim problemom samo tako...