Novembar 16, 2024, 08:29:14 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.360 poruka u 18.766 tema - 20.972 članova - Poslednji član: BrandnSmerb
X3MShop banner

Autor Tema: Virus mail  (Pročitano 5305 puta)

Van mreže Nenad018

• Middleweight Member
Odg: Virus mail
« Odgovor #15 poslato: Februar 01, 2011, 12:10:18 posle podne »
Upaljen ti je bezicni mozda pa komsija pozajmljuje i hoce da ostane tako tudj mail , da bi proverio ciji mail ostaje , zapisi ga, udji na FB odi na search otkucaj taj mail i potrazi ga i vidis ime i prezime lika koji ti koristi internet :))
Nisam na ovaj svet stigao da bih bio porazen, niti neuspeh struji mojim venama. Ja nisam ovca sto ceka da je njen pastir podstakne.Ja sam lav koji odbija da zbori, hodi i spava s ovcama. Kasapnica neuspeha nije moja sudbina. Istrajacu sve dok ne uspem."

Van mreže Polomac

• Super-heavyweight Member
  • http://miskopolomac.blogspot.com/
« Odgovor #16 poslato: Februar 01, 2011, 12:15:29 posle podne »
Upaljen ti je bezicni mozda pa komsija pozajmljuje i hoce da ostane tako tudj mail , da bi proverio ciji mail ostaje , zapisi ga, udji na FB odi na search otkucaj taj mail i potrazi ga i vidis ime i prezime lika koji ti koristi internet :))
ADSL mi je kablovski..a inace kucao sam u pretazi te adresa i bez ruzutlata su..

Van mreže Pirat

« Odgovor #17 poslato: Februar 01, 2011, 12:19:35 posle podne »
pazi mora da si nekad kucao te adrese u nekom kontekstu , kopirao ... to je sigruno 100 % a sad zasto se one pojavljuju to je do aplikacije i operativnog sistema ... neki virus , trojan , u svakom slucaju bezopasno...

Van mreže Nenad018

• Middleweight Member
« Odgovor #18 poslato: Februar 01, 2011, 12:20:39 posle podne »
napisi ovde mail koji se pojavljauje, a mozes preko mozzile da ides Tools > Clear Recent History  > stikliraj sve idi idi ok , da izbrise "kolacice", posle ovoga bi trebalo da bude sve blanko kda udjes na facebook login page.

ADSL ide preko telefonske linije, a ptt ide preko kabla nego to je nebitno, pitao sam samo da li je bezicni internet i da li delis sa nekim, moze da bude ista IP adresa i onda da ostane tako mail, npr ja dok sam na poslu kad god se logujem da punim ipod muzikom uvek neka tudja lista :)
Nisam na ovaj svet stigao da bih bio porazen, niti neuspeh struji mojim venama. Ja nisam ovca sto ceka da je njen pastir podstakne.Ja sam lav koji odbija da zbori, hodi i spava s ovcama. Kasapnica neuspeha nije moja sudbina. Istrajacu sve dok ne uspem."

Van mreže Nenad018

• Middleweight Member
« Odgovor #19 poslato: Februar 01, 2011, 12:24:15 posle podne »
pazi mora da si nekad kucao te adrese u nekom kontekstu , kopirao ... to je sigruno 100 % a sad zasto se one pojavljuju to je do aplikacije i operativnog sistema ... neki virus , trojan , u svakom slucaju bezopasno...

Ma morao je nekad da bude logovan preko tog maila na fb i kada je postavljeno pitanje da li zeli da se pamte mail i password on je isao ne i ostao samo mail ;)
i to moze lako da se proveri odes na mozzilu Tools > Options > Security > Saved passwords i vidis :)

Van mreže Polomac

« Odgovor #20 poslato: Februar 01, 2011, 12:34:54 posle podne »
Nikad kucao te adrese...
No tnx...uspeo sam brisanjem celokupne istorije da izbacim te adrese...   8)

Van mreže Nenad018

• Middleweight Member
« Odgovor #21 poslato: Februar 01, 2011, 12:40:47 posle podne »
Pa nisi morao licno ti, vec neko nekada i ostalo u memoriji...
Bitno da je reseno ;)

Van mreže Polomac

« Odgovor #22 poslato: Februar 01, 2011, 12:42:54 posle podne »
Pa nisi morao licno ti, vec neko nekada i ostalo u memoriji...
Bitno da je reseno ;)
Taj posao ciscenja obicno prepustim ccleaneru,medjutim izgleda da mora i ovako direct da se odradi..

Van mreže sleepy

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #23 poslato: Februar 01, 2011, 01:33:18 posle podne »
ja bi proverio da nisu proizvodjaci gmo XD
I r made of sugar, spice and everything awesome. But mom and dad accidentaly added an extra ingredient...chemical WIN!!!

Van mreže Polomac

« Odgovor #24 poslato: Februar 01, 2011, 01:34:28 posle podne »
ja bi proverio da nisu proizvodjaci gmo XD
;D  ;)

Van mreže Sasa Dimitrijevic

• VIP
  • Heavyweight Member
« Odgovor #25 poslato: Februar 01, 2011, 02:35:44 posle podne »
Ne moze softver da unisti hardver, tj. moze windows da zezne, ali ne i da se ne moze opet windows reinstall. :)

Ko kaze da ne moze.. Bilo je virusa koji su terali crt monitore da pregore, jer su im podizali frekfenciju osvezavanja slike, a sto se tice hard diska.. naravno da moze i njega da sredi, dovoljno je samo da mu daje instrukcije da lagano no stop pise i brise po raznim sektorima, i da tako radi bez prestanka.. A kao sto pirat kaze moze u principu da menja i napajanja i setovanja po biosu.. i da ti occ kompjuter a da ti ne znas.. Mogucnosti su razne.. Samo sto se takve stvarni ne dogadjaju u zadnje vreme koliko ja pratim it scenu, a pratim je zadnjih 20 godina.. :)

Van mreže sleepy

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #26 poslato: Februar 01, 2011, 03:01:38 posle podne »
Takva aktivnost HDD-a bi se primetila...iliti komp bi ti bio beskoristan posto bi HHD konstantno nesto radio. A i dalje trebalo bi mu vremena da se HDD sjebe. E sad mozda bi veca frka bila da pocne da ti popunjava prostor. Tacnije da pravi prazne file-ove koji nista nemaju u sebi a popunjavaju prostor pa ti tako uspori komp.

Da bi menjao BIOS mora da udje u BIOS sto je danas vrlo zajebato (gotovo nemoguce).
I r made of sugar, spice and everything awesome. But mom and dad accidentaly added an extra ingredient...chemical WIN!!!

Van mreže reiser

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #27 poslato: Februar 01, 2011, 03:36:15 posle podne »
Citat
Da bi menjao BIOS mora da udje u BIOS sto je danas vrlo zajebato (gotovo nemoguce).

Actually, vrlo je moguce. Ne moze da sjebe fizicki hardver, ali da se overwrituje MBR hard diska ili EEPROM je itekako moguce, sto ce proizvesti isti efekat kao da je fizicki sjeban hardver / maticna, bar za one koji se ne razumeju u materiju.

Van mreže Pirat

« Odgovor #28 poslato: Februar 01, 2011, 03:48:57 posle podne »
Ne moze softver da unisti hardver, tj. moze windows da zezne, ali ne i da se ne moze opet windows reinstall. :)

Ko kaze da ne moze.. Bilo je virusa koji su terali crt monitore da pregore, jer su im podizali frekfenciju osvezavanja slike, a sto se tice hard diska.. naravno da moze i njega da sredi, dovoljno je samo da mu daje instrukcije da lagano no stop pise i brise po raznim sektorima, i da tako radi bez prestanka.. A kao sto pirat kaze moze u principu da menja i napajanja i setovanja po biosu.. i da ti occ kompjuter a da ti ne znas.. Mogucnosti su razne.. Samo sto se takve stvarni ne dogadjaju u zadnje vreme koliko ja pratim it scenu, a pratim je zadnjih 20 godina.. :)
Tacno tako to se ne desava poslednjih godina, znaci postoije virusi koji napadaju bios samo sto ne manifestuju se vise u tom obliku ... eh crt monitori kad to bese :) Ali pazi kod hd ne moze da se na taj nacin osteti arhitektura sa fizickog stanovista ... to je nemoguce... mislm da uzrok bude neki program koji ce da pise i brise po sektorima ili kao sto rece sleepy da puni praznim filovima kao sto mnogi trojani rade pa se komp usporava... moze da se sjebe funkcionisanje ali kad se otkloni virus hd ce da radi normalno ...  
Citat
kako mislis nemoguce uci u bios ? :) imas danas koliko hoces bios virusa , recimo da ti gasi komp , da ti smeta pri formatiranju diska ...  ja sam imao ovaj prvi i dok nisam resetova bios jebakao sam se bogami godinu dana sa tim problemom samo tako...  

Van mreže Pirat

« Odgovor #29 poslato: Februar 01, 2011, 03:58:06 posle podne »
Citat

Actually, vrlo je moguce. Ne moze da sjebe fizicki hardver, ali da se overwrituje MBR hard diska ili EEPROM je itekako moguce, sto ce proizvesti isti efekat kao da je fizicki sjeban hardver / maticna, bar za one koji se ne razumeju u materiju.

da ali cekaj ti i dalje nisi fizicki ostetio memoriju , ako fromatiras hd  jedini gubitak su ustvari podaci ne?