Novembar 15, 2024, 06:45:57 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.358 poruka u 18.766 tema - 20.971 članova - Poslednji član: Dzo Mavrovunotis
X3MShop banner

Autor Tema: Verujete li u Boga?i zasto  (Pročitano 27798 puta)

Van mreže IGOR_X3M

• Light Heavyweight Member
Odg: Verujete li u Boga?i zasto
« Odgovor #105 poslato: Januar 23, 2011, 09:53:22 pre podne »
Zasto uvek nervozno reagujete kad se pomene GOSPOD ISUS HRIST - SIN BOZIJI ?

Zasto se plasite kad ne verujete? Cega se onda to plasite? Uzivajte u sebi samima i ostavite one koji veruju na miru, pa zar se ima Bozije i HRIST SPASITELJ NE SME VISE POMENUTI U SRPSKOME NARODU?????

x2
Ni meni nije jasno odakle odma tolika negodovanja a posebno izvrtanje reci ili cele misli koje se izgovore.

Van mreže IGOR_X3M

« Odgovor #106 poslato: Januar 23, 2011, 09:58:22 pre podne »
i vernici su :)

A ti mislis da nema naucnika koji su vernici ???

ima i to puno :) al i dalje su ljudi ;)

I dalje su ljudi   ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???.

Van mreže sleepy

« Odgovor #107 poslato: Januar 23, 2011, 12:14:12 posle podne »
Pisanje do sada je islo tim tonom da ako verujes ti si covek, ako verujes u nista (wtf?) onda nisi covek nego ne znam sta. Tako da rekoh...iako su naucnici i vernici i dalje su ljudi..i dalje imaju pravo izbora, pravo da pogrese, naprave sr itd.

Citat

Zasto se plasite kad ne verujete? Cega se onda to plasite? Uzivajte u sebi samima i ostavite one koji veruju na miru, pa zar se ima Bozije i HRIST SPASITELJ NE SME VISE POMENUTI U SRPSKOME NARODU?Molim??

Ovo mi je najbolje. Zasto bi iko reagovao nervozno? :) Ko kaze da se iko plasi? :) Ti si onaj koji je agresivan ovde. Ti napadas samim kontekstom tvojih recenica...nazivas one koji ne veruju u Boga plasljivcima itd. Sto je najgore najagresivnije osobe koje znam su ovi danasnji novopeceni hriscani koji ti nabijaju svoju veru u usta.

Al znate sta me interesuje jos na sve ovo...imamo ovde clanova koji su muslimani, jevreji...ko ce ga znati mozda i neko ko je bahai...zar ne bi trebala tema onda da bude da li ste vernik umesto da li verujete u Boga? :) Mislim...ima tolko religija i sve su prelepe a svi se uhvatiste za hriscanstvo :)
I r made of sugar, spice and everything awesome. But mom and dad accidentaly added an extra ingredient...chemical WIN!!!

Van mreže IGOR_X3M

« Odgovor #108 poslato: Januar 23, 2011, 12:26:42 posle podne »
@ sleepy  ti si potpuno teoloski nepisem, kakve veze ima dali je neko musliman ili bilo koje vere, i oni imaju boga u koga veruju pa nebitno kako se zvao jer su monoteisti, jeli uopste znas ko su jevreji kada ih uzimas u usta, samo nemoj molim te da odes na b92 i da trazis tamo ko su jevreji.

Ko je rekao ako nisi vernik da nisi covek, to su tvoje reci a pokusavas da ih neokme nabijes u usta.

Ma brate u ostalom meni tvoj avatar dosta toga objasnjava.

« Poslednja izmena: Januar 23, 2011, 12:33:04 posle podne IGOR_X3M »

Van mreže VladimirUgr

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #109 poslato: Januar 23, 2011, 01:22:40 posle podne »
evo jedan snimak ako imate vremena odgledajte.
http://www.youtube.com/watch?v=mGu5XDztiME

ti si jedan od onih koji su u fazonu: "AKO SE NE MOLITE,DOCI CE SATANA I POKLACE VAM PORODICU,ZATO NA KOLENA I MOLITE SE !" Ajde bre jbt oladi bre malo,IMAS 17 GODINA BRE JBT! do pre 10 god si verovao da postoji deda mraz a pre 5 si uso u pubertet,ajde smiri malo dozivljaj jbt  ajd da razumem da imas iza sebe zivota kao Patrijarh Pavle pokojni pa da pricas nesto al jbt ti ovde prosipas neke demagogije a jos nisi ni maturiro...ajde bre
Svaka ti je na mestu Filipe!Ti Pocetnice stvarno oladi malo nije ovo neki verski forum mislim jeste offtopic  ali na pitanje koje si postavio na pocetku teme se odgovara sa da ili ne!Cemu postavljanje tekstova i  klipova???Mislis da ce neko ko ne veruje u Boga to misljenje promeniti na osnovu nekog zastrasivanja klipovima?Bre o smaku sveta pricaju 1000 godina a sutra Ameri mogu da pocnu neki nuklearni rat sa Rusima i sta onda,ode svet u tri lepe,nema niko vremena da ceka smak sveta.
“The fight is won or lost far away from witnesses - behind the lines, in the gym, and out
there on the road, long before I dance under those lights.” - Muhammad Ali

Van mreže IGOR_X3M

« Odgovor #110 poslato: Januar 23, 2011, 01:50:26 posle podne »
evo jedan snimak ako imate vremena odgledajte.
http://www.youtube.com/watch?v=mGu5XDztiME

Na ovaj nacin nikoga neces podstaci da veruje, cak mozes ljude da odbijes da veruju. Nabitno to sto ona u ovom klipu prica mnoge stvari koje su ispravne i tacne, ali to ljudi nece da shvate na ispravan nacin.
Danas ljude uce od pocetka obrazovanja u skolama da Bog ne postoji, naravno kroz Darvinizam, tako da i nije cudo sto su ljudi nevernici.
Bitno je da se uci u prvoj lekciji engleskog jezika o noci vestica, devojcici koja se zove LUSY itd.....

Moj ti je savet da ne pokusavas na ovakav nacin ljudima da ulijes veru u Boga. :)

Van mreže sleepy

« Odgovor #111 poslato: Januar 23, 2011, 02:06:23 posle podne »
Ti znas da sam ja teoloski nepismen na koji nacin? :) Znam ja vrlo dobro ko je Jahve...ne treba biti vernik da bi citao i interesovao se :)

Mada i onako vas samo primam...uvek je najbolje zezati vernike na forumu :) najzesce dokazuju da su u pravu ;)
I r made of sugar, spice and everything awesome. But mom and dad accidentaly added an extra ingredient...chemical WIN!!!

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #112 poslato: Januar 23, 2011, 02:38:54 posle podne »
Ti znas da sam ja teoloski nepismen na koji nacin? :) Znam ja vrlo dobro ko je Jahve...ne treba biti vernik da bi citao i interesovao se :)

Mada i onako vas samo primam...uvek je najbolje zezati vernike na forumu :) najzesce dokazuju da su u pravu ;)

ti si bre decko budala ... idi leci se...

Van mreže VeljaP

• Heavyweight Member
« Odgovor #113 poslato: Januar 23, 2011, 02:53:48 posle podne »

ti si bre decko budala ... idi leci se...
slazem se sa tobom...

Van mreže sleepy

« Odgovor #114 poslato: Januar 23, 2011, 02:54:44 posle podne »
pffft...sta se bre odma vredjate :) samo vas zajebavam XD

Van mreže @Bestia@

• Član
  • *
« Odgovor #115 poslato: Januar 23, 2011, 04:12:37 posle podne »
ljudi veruju u boga iz straha prema njemu..nose brojanice i krstove,mole se, itd...
« Poslednja izmena: Januar 23, 2011, 04:34:37 posle podne @Bestia@ »

Van mreže IGOR_X3M

« Odgovor #116 poslato: Januar 23, 2011, 05:31:50 posle podne »
Citat
Ti znas da sam ja teoloski nepismen na koji nacin?

Pa kad na forum postave pitanje kako se pije kreatin onda se zna da taj naj verovatnije nema pojma o toj oblasti.

Citat
Znam ja vrlo dobro ko je Jahve...ne treba biti vernik da bi citao i interesovao se

Ubedio si me svaka ti cast, to je isto kao kad ti neko ko u teretanu usao nije kaze ja znam sta su proteini cuo sam je za to, a onda te pita, a sta su belancevine.

Citat
Mada i onako vas samo primam...uvek je najbolje zezati vernike na forumu Smeško najzesce dokazuju da su u pravu

Sa ovim si sve rekao, gde dalje ?

Da dodam, niko od nas nije savrsen i misljenja sam da se trebamo truditi da grske ispravljamo i da kao ljudi budemo sto ispravniji.

Takodje je jedno izjasnjavati se kao vernik a rediti podpuno drugo od verskog koncepta ( tu onda dolazimo do laznoga morala )a sasvim nesto drugo postovati neke zakone koje vera propisuje.

Neki ljudi upotrebljavaju veru na pravi nacin a neki je zlo upotrebljavaju i onda se desavaju razna sra.a, kao kad ljudi recimo koriste aas i znaju kako se pravilno koriste, a potpuno je druga stvar kada ljudi zloupotrebljavaju iste i zna se sta se vecinom desava u tim slucajevima.

Za nekog je vera glupost, za mene ne jer mislim da nosi ispravna pravila, ogranicicu se na hriscanstvo jer tu pripadam pa tu veri i poznajem najbolje.

Zar su Boziji zakoni ne ubij, ne cini preljubu, postuj oca svoga i majku svoju, ne pozeli nista tudje, ne svedoci lazno na bliznjega svoga, ne kradi itd, pa zar jr to los koncept ?..........meni zaista nije i trudim se da u ovom ovakom opasnom svetu postujem ova pravila koliko je god moguce.
Covek ne moze biti los covek, prevrtljiv, oho,ako ima ovakav koncept i ako ga postuje, ne kazem da su losi ljudi oni koji ne veruju naprotiv mnogi moji prijatelji su veoma dobri ljudi a vernici nisu, a ja ne pokusavam da ih ubedjujem u bilo sta sem ako ne traze neko moje misljenje o svemu ovome. :)

« Poslednja izmena: Januar 23, 2011, 06:34:40 posle podne IGOR_X3M »

Van mreže TeH FiLiP

• Barbarian to be
« Odgovor #117 poslato: Januar 23, 2011, 07:00:05 posle podne »

Zasto se plasite kad ne verujete? Cega se onda to plasite? Uzivajte u sebi samima i ostavite one koji veruju na miru, pa zar se ima Bozije i HRIST SPASITELJ NE SME VISE POMENUTI U SRPSKOME NARODU?????

a sto se vi svi odma prepaadate kad kazem Isus Hrist je Kineska kraljica??? Uzivajte u sebi samima i vasoj veri sta iam veze ako aj nesto akzem,ja reagujem jer mrzim da me neko pravi budalom i da me sedamnaestogodisnjak ubedjuje da je svet star 6 iljada godina itd.
« Poslednja izmena: Januar 23, 2011, 07:02:01 posle podne TeH FiLiP »
How could he know this new dawn’s light
Would change his life forever?
Set sail to sea but pulled off course
By the light of golden treasure

Van mreže IGOR_X3M

« Odgovor #118 poslato: Januar 23, 2011, 07:33:19 posle podne »
Citat
da me neko pravi budalom i da me sedamnaestogodisnjak ubedjuje da je svet star 6 iljada godina itd.

Na koji nacin se meri starost zemlje, tj kojom metodom dolazimo do toga da znamo da je zemjla stara milijarde godina i koliko je ta metoda sigurna....?

Da li si nekad cuo da ima dosta naucnika koji govore o tome da zemlj nije toliko stara tj da nije ni priblizno stara kao sto pricaju neki koji to tvrde i kome bi naj vise odgovaralo da je starost zemlje nekoliko milijardi godina?

Samo pitam jer me zanima i ne osecaj se odmah prozvanim :)
« Poslednja izmena: Januar 23, 2011, 07:54:15 posle podne IGOR_X3M »

Van mreže Pirat

« Odgovor #119 poslato: Januar 23, 2011, 08:04:04 posle podne »

a sto se vi svi odma prepaadate kad kazem Isus Hrist je Kineska kraljica??? Uzivajte u sebi samima i vasoj veri sta iam veze ako aj nesto akzem,ja reagujem jer mrzim da me neko pravi budalom i da me sedamnaestogodisnjak ubedjuje da je svet star 6 iljada godina itd.
a sto ti moras da seres po Isusu Hristu , zasto ti imas potrebu da ismevas to .. kineska kraljica...  ok ateista si to je tvoj izbor ... niko tebe ne tera da verujes u bilo sta... sve je stvar izbora ... niko tebe ni u sta ne ubedjuje , samo nije korektno ni ok da sad ako neko veruje u Boga , Isusa Hrista da mu ti natrljas na nos kako je glup a to svi ateisti indirektno rade... to sto si ti sad naveo primer starosti sveta to kao da si rekao e ti sto verujes u to Boga , Isusa, molenje u crkvi svece itd, ti si piglu ... eto mene recimo nervira to sto danas sve ispada naopako , ako se molis eto Bogu ti si glup po difoltu , ako verujes u svetost braka ti si zastareo moron itd ali zato ako si peder, lezbejka , ako si drkadzija idemooooooo vozi Misko.... svi ti skidaju kapu ti si in itd... pa jbg ..  eto ja licno  imam shvatanje da Bog , visa sila nazovi kako hoces sigruno nema veze sa tim kako religija predstavlja itd... po meni mozda neka od najrealnijih religija je budizam ali i to je vise filozofija zivota nego da kazemo vera... da li nekad imam potrebu da se pomolim Bogu da spomenem Boga ? pa imao sam kad sam bio u teskim sranjima u zivotu kad nije bilo vise gde i nije bilo izlaza , kad ti razum vise nije od koristi onda ti dal je psiha ,ne znam ni sam, zatrazi pomoc neke vise sile.. ali to ne mogu svi da skapiraju jer mozas da se nadjes u veoma zajebanoj situaciji da nemas izlaza pa da shvatis to... da prihvatis da je nesto van tvojih mogucnosti itd... ali jbg ponovo valjda majku mu postoji neka pristojnost i postovanje prema ljudima koji veruju u nesto... postuju se budale , postuju hokstapleri, djubrad , pederi i ostali otpaci u drustvu koji samo profitiraju na toleranciji njihovih izopacenosti a ne moze da se ispostuje covek koji veruje u Boga .. pa ajd molim te,,, i nemoj mi reci sad da si mozda ugnjetavan od strane vernika ...  dok se u narodu u nesto verovalo drustvo je bolje funkcionisalo , samom cistom verom u Boga verovalo se samim tim vise i u neka druga nacela koja danas ne postoje ...